Blind niet ontevreden

Olga (Nuongirl)
Na afloop van het gelijkspel tegen Brondby (2-2) kon Ajax-trainer Danny Blind leven met de uitslag.

"Natuurlijk is het niet leuk wanneer de tegenstander vijftien seconden voor het laatste fluitsignaal scoort. Maar het was niet onterecht."

Blind zei dat Brondby de remise verdiende. "Ze hebben meer kansen gekregen dan wij. Maar wij hadden dertien minuten voor tijd wel op 3-1 moeten komen", en daarmee doelde hij op de misser van invaller Sneijder.

Sneijder kwam dertien minuten voor het eind van de wedstrijd in het veld. Tot grote verbazing van de international koos Blind voor Boukhari als linkshalf. "Boukhari was dinsdag een beetje geblesseerd. Dat was een van de redenen dat ik met hem wilde beginnen. Ik hoefde maar eenmaal te wisselen wanneer hij niet meer verder zou kunnen. Ik had misschien twee keer moeten wisselen wanneer ik Boukhari als invaller had gebracht. Daarbij vind ik dat Boukhari het vermogen heeft om spelers en zichzelf in stelling te brengen. Natuurlijk was Sneijder teleurgesteld. Ik zal morgen nog een keer met hem gaan praten."

"We moeten nu waarschijnlijk winnen in Amsterdam" , aldus trainer Michael Laudrup van Bronby. "Dat is helemaal niet eenvoudig. Maar gelukkig hebben we niet met 2-1 verloren. Dan had ik heel weinig voor onze kansen gegeven."