Quick-Step heeft Rujano bijna binnen

Michel (Baraja)
Quick-Step is in verregaande onderhandelingen met José Rujano, de nummer drie van de Giro. De Venezolaan staat op het punt een tweejarig contract te tekenen bij de Belgische ploeg. Luca Paolini verliet vandaag het team van Patrick Lefèvre. Hij tekende bij Liquigas- Bianchi.

Rujano begon als grote onbekende aan de Ronde van Italië, maar groeide uit tot een sensatie. De pas 23-jarige vlieggewicht van 49 kilogram won het bergklassement en de koninginnerit met aankomst in Sestrières. In die etappe reed hij zelfs bijna Savoldelli uit de roze trui. Momenteel rijdt de voormalige koffieplanter voor het Continental ProTour-team Colombia-Selle Italia. Daar werd hij in 2003 al prof. Quick-Step onderhandelt nog steeds met de nummer twee van de Giro, Gilberto Simoni.

Luca Paolini rijdt vanaf 2006 voor Liquigas-Bianchi. De 28-jarige Italiaan mocht vertrekken van Lefèvre. Anderhalve week geleden werd hij nog tweede in de HEW Cyclassics. Paolini won in 2003 de Brabantse Pijl en werd tijdens het WK in Verona knap derde. Vanwege die prestaties toonde ook T-Mobile interesse.