Muziek voor wielrenners (en andere fietsers)

6. Platen van Nederlandse bodem

Boudewijn de Groot - Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser
Boudewijn de Groot - Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser

Boudewijn de Groot - Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser (1973)

Boudewijn de Groot - Jimmy
Boudewijn de Groot - Jimmy

Boudewijn de Groot - Jimmy (1973)
In 1973 maakt Boudewijn de Groot een ijzersterke comeback met het album Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser. Op de plaat staat onder meer de single 'Jimmy' waarin ook de titel van het album komt.

Pietje Potent En De Vrolijke Treksters - Pietje Op De Sex-Tour
Pietje Potent En De Vrolijke Treksters - Pietje Op De Sex-Tour

Pietje Potent En De Vrolijke Treksters - Pietje Op De Sex-Tour (1977)
In de jaren zeventig was het populair om liedjes uit te brengen met schuine teksten. Zo verschenen er platen van Lord Wanhoop (Vader Abraham), Slome Japie (Jaap Valkhoff) en Johnny Sex (Johnny Blenco). Een andere artiest met succes was Pietje Potent. Pietje Potent was een pseudoniem van de Nederlandse producer Cees de Wit, die tussen 1974 en 1980 hits heeft met liedjes als 'Het Sex Alfabet', 'Brand In Het Bordeel', 'Sex In De Bejaardenflat' en 'Staking In De Harem'. Pietje Op De Sex-Tour is het derde en tevens laatste album van de muzikant.

De Kopgroep - De Fiets CD
De Kopgroep - De Fiets CD

De Kopgroep - De Fiets CD (1993)
De Kopgroep was een band uit de omgeving van Rotterdam, bestaande uit muzikanten die ook in de band De Muziek (bekend van feesten, jubilea en trouwerijen) speelden. Van De Kopgroep verschijnt in 1993 hun enige album De Fiets CD, met liedjes als 'De Tour De France', 'Fietsen Voor De Lijn' en 'Luik Bastenaken Luik'.

Skik - Op Fietse
Skik - Op Fietse

Skik - Op Fietse (1997)
De Drentse band zou in 1997 landelijk doorbreken met hun single 'Op Fietse'. De single stond zeven weken in de Top 40 en zou de 29e plaats halen. In het liedje beschrijft de band een fietstocht door Zuid-Oost Drenthe. 'Op Fietse' zou in 2005 worden verkozen tot beste Drentse liedje ooit en was ook in diverse reclamespotjes te horen.