Muziek voor wielrenners (en andere fietsers)

5. Wereldwijde hits

Zomaar een aantal singles van wereldberoemde artiesten

The Beatles - We Can Work It Out
The Beatles - We Can Work It Out

The Beatles - We Can Work It Out (1965)
Ook The Beatles waren wel eens op het lange winderige fietspad te vinden. Zo verschijnt in 1965 in Zweden de single 'We Can Work It Out' waarbij we op de hoes John Lennon, George Harrison en Ringo Starr zien staan met een fiets.

The Beatles - I'm Looking Through You-EP
The Beatles - I'm Looking Through You-EP

The Beatles - I'm Looking Through You-EP (1966)
Dezelfde foto is een jaar later ook op de in Portugal uitgebrachte I'm Looking Through You-EP van The Beatles te zien.

Tomorrow - My White Bicycle
Tomorrow - My White Bicycle

Tomorrow - My White Bicycle (1967)
'My White Bicycle' was de debuutsingle van de Britse freakbeatband Tomorrow uit mei 1967. Het nummer zou ook worden gecoverd door de band Nazareth (1975) en de hippie Neil uit The Young Ones (1984).

Queen - Bicycle Race
Queen - Bicycle Race
De Japanse persing van Bicycle Race van Queen
De Japanse persing van Bicycle Race van Queen

Queen - Bicycle Race (1978)
Een plaat die zeker niet mag ontbreken in dit overzicht is de single 'Bicycle Race' van Queen. Het liedje was afkomstig van het album Jazz. Bij de elpee van Queen zat als bonus een fraaie poster met een peloton topless fietsende dames en dan hebben we het niet over 'Fat Bottomed Girls'!

Grandmaster Flash & The Furious Five - Grandmaster Flash & The Furious Five
Grandmaster Flash & The Furious Five - Grandmaster Flash & The Furious Five

Grandmaster Flash & The Furious Five - Grandmaster Flash & The Furious Five (1983)
Grandmaster Flash & The Furious Five was één van de pioniers van de huidige hiphopscene. Het gezelschap, bestaande uit DJ Grandmaster Flash en de rappers Melle Mel, Kidd Creole, Cowboy, Mr. Ness/Scorpio en Rahiem, brak in 1980 door met de single 'Freedom' en zou wereldwijd naam maken met de toonaangevende single 'The Message'. In 1983 verscheen in Duitsland het verzamelalbum Grandmaster Flash & The Furious Five, waarop we naast de band ook een wielrenner op de platenhoes zien staan.

Beyoncé - Green Light
Beyoncé - Green Light

Beyoncé - Green Light (2006)
Zangeres Beyoncé begon haar muzikale loopbaan in de band Destiny's Child maar werd in haar eentje zo mogelijk nog beroemder met haar baanbrekende debuutalbum Dangerously In Love in 2003, waarvan wereldwijd meer dan 11 miljoen exemplaren over de toonbank gaan. Drie jaar later verschijnt de opvolger B'Day, waarop we ook het liedje 'Green Light' tegenkomen. Van het door Beyoncé Knowles, Pharrell Williams en Sean Garrett gecomponeerde nummer word ook een remix gemaakt door James Wiltshire aka Freemasons. Op de promo-CD zien we Beyoncé met een rijwiel.

Eric Prydz vs. Floyd - Proper Education
Eric Prydz vs. Floyd - Proper Education

Eric Prydz vs. Floyd - Proper Education (2007)
Op 1 januari 2007 verschijnt de single 'Proper Education' van de uit Zweden afkomstige producer Eric Prydz. Het liedje was een remix van 'Another Brick in the Wall, Part II' van Pink Floyd. 'Proper Education' zou op de eerste plaats van de Billboard Top 200 terechtkomen en was daarmee de allereerste remix ooit die op de hoogste plaats in de hitlijst zou eindigen. Dat de Zweed zich ook prima wist te redden met een BMX-fiets zien we op de voorkant van de hoes van de plaat.