Man opgepakt voor moord op Tjeerd van Seggeren

Op 17 januari 2019 is in Duitsland een 34-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Tjeerd van Seggeren. Die werd op 9 juli 2017 dood aangetroffen in een weiland aan de Fûgelsang in De Westereen.

Na de regiezitting op 31 oktober 2018 heeft zich een getuige gemeld die een verklaring heeft afgelegd bij de politie. Deze getuige verklaart over de directe betrokkenheid van de echtgenote en een ex-vriend van haar, Patrick T., bij de moord op Tjeerd van Seggeren. Zo zou de vrouw tegen deze getuige hebben gezegd dat zij samen met een ex (De 34-jarige Patrick T., red) de moord op haar man heeft voorbereid en uitgevoerd. Om de identiteit van deze nieuwe getuige te beschermen wordt geen nadere informatie gegeven over persoonlijke gegevens en het moment van verklaren aldus het openbaar ministerie.

Patrick T. zit in detentie in Duitsland voor zijn overlevering aan Nederland. Wanneer deze plaatsvindt is nog niet bekend. De man is eerder in het onderzoek gehoord als getuige. Het destijds opgegeven alibi voor het moment van de moord lijkt vooralsnog niet te kloppen. Het onderzoek wordt voortgezet. De inhoudelijke behandeling vindt plaats op 9 en 10 april 2019. Verder heeft de rechtbank besloten het voorarrest van de echtgenote van het slachtoffer, te verlengen.