Vijf flutfilms van Adam Sandler

4. Grown Ups 2

Het tweede deel van de 'oude mannen doen dingen en hopen daarmee grappig te zijn want het is nu niet hip meer'-verhaallijn spant misschien wel de kroon wat betreft meest nutteloze vervolgen ooit. 

Het tweede deel verteld over dezelfde vriendengroep (enigszins ingekort door een aantal acteurs die het niet meer zagen zitten of niet beschikbaar waren), maar dit keer is het probleem... tsja er is niet echt een probleem of punt waarop de vrienden besluiten om weer bij elkaar te komen. Het moet gewoon voor de plot. En dat plot slaat op elk punten alle planken volledig mis. Het doet gewoon pijn om naar te kijken om sommige punten.

De grappen gaan alle kanten op: van absurd naar (niet op een grappige manier) racistisch. De film probeert veel te hard z'n best te doen om grappig te zijn. Dit merkte ook de critici destijds op. Het werk van Sandler werd gemiddeld gewaardeerd met een 1,9 en kreeg een RottenTomatoes-score voor de kiezen van 7%, een van de laagste scores ooit.

Succesvol op de markt was de film wel. Het haalde 30 miljoen minder op dan zijn voorganger, maar door de studios werd het wel als een succes geclaimd. Nou maar hopen dat ze daar niet zó optimistisch door zijn geworden om aan een deel 3 te gaan denken...