DVD + CD: Freddie Mercury - Lover of Life, singer of songs

De naam Farrokh Bulsara zal niet iedereen direct iets zeggen. Maar valt de naam Freddie Mercury dan kent iedereen die natuurlijk. Naast zijn werk bij Queen heeft Freddie ook een kleine solocarrière gehad. Er is nu een cd uit met daarop zijn solosingles + niet eerder uitgebrachte remixes. Ook is er een dvd uit met daarin een documentaire over het leven van Farrokh Bulsara met op de tweede schijf de video’s van zijn solo singles. Beide zijn uitgekomen onder de naam Lover of Life Singer of Songs.



Over de cd valt niet heel veel te zeggen. Hierop staan de singles die Freddie Mercury solo heeft uitgebracht plus een aantal remixes. De meeste liedjes zullen het grote publiek niet bekend in de oren klinken. Alleen The Great Pretender, Made in Heaven en natuurlijk Barcelona zijn liedjes die iedereen wel zal herkennen. Naar mijn mening voegen de remixes voor het grote publiek niet echt veel toe. Alleen de echte Freddie die hards zal het bekoren om vier alternatieve versies van Love Kills te horen.



De dvd echter is schitterend en voor iedereen een absolute must. Op de eerste disc staat The Untold Story. Deze documentaire gaat over het leven van Farrokh Bulsara. Hierin komt alles aan bod, van zijn geboorte tot aan zijn dood en alles ertussenin. Aan het woord komen onder andere zijn moeder, zuster, Brian May en vele anderen. Ook zijn laatste lover Jim Hutton spreekt over de laatste jaren van Farrokh.



Zelfs op de eerste disc zijn er al extra’s te vinden. Zo staan er een making of van The Untold Story. Ondanks dat deze docu over een docu niet veel toevoegt is hij wel leuk om te zien. Daarnaast kan je ook naar de documentaire kijken met het, haast verplichte, commentaar van de regisseurs.

Op de tweede schijf staan de solo video’s van Freddie Mercury. Deze zijn aangevuld met een extended versie van The Great Pretender, een live versie van Barcelona en de 1993 remix van Living On My Own. Ook op deze disc staan weer extra’s. Zo staat er een documentaire over de totstandkoming van het Freddie Mercury standbeeld, dat aan het meer van Genève staat, op de dvd. Verder vind je een interview met de drie producers van de dvd en een interactieve fotogalerie op deze schijf. Als klap op de vuurpijl staat het laatste interview dat Freddie ooit gaf ook op deze disc.



De cd is er denk ik één die vooral interessant is voor de echte die hards, daarom krijgt deze drie sterren van mij. De dvd echter is een must voor iedereen die van muziek houdt, daarom krijgt deze van mij de volle vijf sterren.


Label: EMI Releasedatum: augustus 2006
Waardering cd:
Waardering dvd:

Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!