FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 4 oktober 2006

Historisch: Japan 1994

In het land van de rijzende zon is regen geen uitzondering. In 2004 werd de kwalificatie uitgesteld naar zondagmorgen vanwege een naderende tyfoon en in 1992 werd de tweede kwalificatie zelfs helemaal afgelast. Neerslag tijdens de race komt minder voor, maar als het regent, regent het ook hard. Zoals in 1994.

Het kampioenschap was bij de start van het een-na-laatste raceweekend van 1994 nog lang niet beslist. Michael Schumacher was twee races geschorst geweest en Damon Hill was de Duitser tot vijf punten genaderd. Beide coureurs vochten voor hun eerste wereldtitel en Hill moest goed scoren in Japan om nog uitzicht op de eindwinst te behouden.

De kwalificatie zorgde voor de kemphanen Schumacher en Hill op de eerste startrij. Nigel Mansell was binnengehaald door Williams om David Coulthard te vervangen, die eerder dat jaar was gedebuteerd als vervanger van de verongelukte Ayrton Senna, en de Brit zette de wagen op een prima vierde plaats neer.

Op de zondag stond de baan blank. Hevige stortregens hadden het circuit veranderd in een waterballet, maar de race werd op de normale manier gestart. De eerste ronden verliepen zonder veel problemen, maar in de vierde ronde ging het al mis. Johnny Herbert en Ukyo Katayama vernielden hun wagens toen ze op het rechte stuk langs de pits spinden. Terwijl Katayama uitstapte, wist Inoue zijn aquaplanerende auto net voor die van Katayama te stoppen.

De ravage op de baan zorgde voor een safety car, maar toen het veld weer werd losgelaten, bleek de baan nog steeds verraderlijk glad. Franck Lagorce en Pierluigi Martini ramden elkaar van de baan, terwijl Michele Alboreto spinde toen hij de brokstukken wilde ontwijken. De grootste klapper van de race kwam echter op naam van een Japanse marshall. Gianni Morbidelli was van de baan geraakt en terwijl de baanposten het wrak probeerden weg te halen, spinde Martin Brundle op hetzelfde punt en ramde de ongelukkige marshall. De man kwam er gelukkig met slechts een gebroken been vanaf, maar de raceleiding vond het genoeg geweest en stopte de race.

Een goed half uur later was de regen grotendeels opgehouden en de race werd herstart met een rollende start achter de safety car, op aandringen van Nigel Mansell, die net twee seizoenen Indycar achter de rug had. De uitslag van de race zou worden bepaald door de twee delen bij elkaar op te tellen. Schumacher had in het eerste deel ruim twee seconden voorsprong op Hill, dus de Engelsman moest een ruime leiding nemen om de wedstrijd te kunnen winnen.

Schumacher maakte slechts vijf ronden na de herstart zijn eerste pitstop en kwam op de baan achter de McLaren van Mika Häkkinen terecht, die wel langzamer was, maar moeilijk te passeren bleek te zijn. Dat gaf Hill ruimte om zijn voorsprong uit te bouwen. Toen hij moest zijn enige pitstop moest maken, kregen de monteurs het rechterachterwiel niet van de wagen, maar met slechts drie nieuwe banden leek de Williams niet langzamer. Hij kwam achter Schumacher op de baan terecht, maar de Duitser stond op een twee-stop-strategie en moest de leiding weer uit handen geven.

Veteranen Jean Alesi en Nigel Mansell gaven een weergaloos gevecht weg voor de derde plaats. Mansell was sneller in de meer geavanceerde Williams, maar de V12 van Alesi's Ferrari gaf de Fransman een hogere topsnelheid. Ronde na ronde zette Mansell zijn wagen naast die van Alesi, maar moest telkens weer het onderspit delven zodra de wagens op een recht stuk kwamen. Uiteindelijk wist Mansell slechts enkele bochten voor de finish de Ferrari te passeren, maar door de achterstand die hij voor de herstart had opgelopen, werd hij toch als vierde geklasseerd.

Het gevecht om de koppositie was ongemeend spannend. Met slechts negen ronden te gaan, had Hill nog een voorsprong van vijftien seconden op Schumacher, maar de Duitser stond op betere banden en liep in op de Williams. Binnen zes ronden had de Duitser tien seconden goedgemaakt en bij het ingaan van de laatste ronde was de voorsprong van Hill nog maar ruim twee seconden. Toen Hill een ronde later als eerste de finishvlag zag, was het niet zeker of hij nu gewonnen had.

Uiteindelijk gaf de tijdwaarneming het beslissende oordeel: Hill had de race gewonnen met drie seconden voorsprong. Door zijn winst kwam Hill op nog maar één punt achterstand in het kampioenschap en moest de titel in Australië vergeven worden. Dat gebeurde uiteindelijk in Schumacher's voordeel.

Marco's brievenbus

Via betrouwbare bronnen heeft de FOK!Weblog crew een brief ontvangen, die vanmorgen op de deurmat van Marco van Basten lag, natuurlijk willen wij deze graag met jullie delen:
quote:
Lieber Marco,
Zuerst von allen, die ich danke wünsche froh. Die Vorwählerpolitik ist die vorhergehenden Jahre nie sowie Unter Ihr bewind gewesen. Natúúrlijk Hörfähigkeit Idioten ab Nistelrooij, Davids und Seedorf nicht in Oranje Haupt. Und von Bommel bereits völlig ist ein lachertje!
Ich kann es nur begrüßen, das hervorragende Spieler wie Bau, Jaliens, Heitinga, Mathijsen, Landzaat und Vennegoor werden vorgewählt, selbst wenn Frage I herzlichst Fertigwaren Maduro geblieben sind.
Vervolgens I wünschen beglückwünschen Sie. In meinen Jahren im Fußball lasse ich solch ein taktisches genie für eine lange Zeit nicht mehr das Kommen sehen im Fußball. Sneijder als überprüfenmiddenvelder und Spielzufuhr? Ich könnte nie gekommen sein! Edgar Davids sind daß dennoch überhaupt nicht möglich? Ich wundere mich herzlichst, was jetzt die Niederlande nag haben. Und selbstverständlich hat nicht von Nistelrooij, das solche Kritik haben. Es kann nicht auf diese Weise dennoch sein, das, wenn Sie von vom Premier League oder an den realen Madrid Spielen sind, Sie auch noch notwendig haben Versorgungsmaterial wie von den Flügeln? Wenn Sie diese Weise gut füehlen, Sie bilden sogar Zielpunkte ohne Kugel!
Nichts preisen dann hinsichtlich der Vorwählerpolitik und der Taktiken, Ich verbessere es nie mögliches morgens! Setzen Sie auf diese Weise fort, dann es außer Ihnen, jedoch!
Freundlicher Respekt,
Joachim Löw
Bondscoach “Die Mannschaft”
De Nederlandse vertaling is hier te vinden.

Prijs Sam & Max 2 bekend

Het vervolg op de veelgeprezen adventuregame Sam & Max Hit The Road komt binnenkort uit. Developer TellTale Games heeft ervoor gekozen om dit in episodes te gaan doen. Over een paar weken komt de eerste aflevering uit, Culture Shock.

Vandaag is bekend geworden hoe het zit met de financiële afwikkeling ervan. Voor Europeanen zijn er twee betalingsopties, voor Amerikanen drie. Ten eerste kan je de losse episodes downloaden vanaf de TellTale site voor $8.95 per aflevering. De tweede optie is het complete seizoen van zes afleveringen ineens bestellen voor $34.95. Amerikanen kunnen daarnaast ook een abonnement nemen op GameTap, dit kost $9.95 per maand en geeft de gebruiker toegang tot honderden andere games. Deze games worden gehuurd van GameTap en komen niet op de harde schijf van de gebruiker te staan (savegames wel). Zodra het abonnement afloopt zijn de games dus niet langer beschikbaar. GameTap-gebruikers krijgen de afleveringen wel steeds 15 dagen eerder dan via de TellTale site.

Wie ervoor kiest om het gehele seizoen ineens te bestellen kan eventueel aan het eind van het seizoen (in april) tegen betaling van administratie- en verzendkosten een CD ontvangen met alle afleveringen erop.

Safin stopt in 2010

Het einde van de tenniscarrière van Marat Safin nadert. De Rus maakte in de Franse krant L’Equipe bekend na het seizoen 2010 een punt achter zijn carrière te zetten. De nummer 63 van de wereld wil wel weer de top 30 bereiken.

De 63e plaats nu steekt schril af tegenover de derde plaats op de wereldranglijst ruim een jaar geleden. Diverse blessures en een vormcrises zorgden voor een vrij val. In augustus stuurde Safin zijn coach Peter Lundgren de laan uit.

In zijn actieve carrière won Safin vijftien ATP-toernooien. In 2000 won hij de US Open en vijf jaar later de Australian Open. In L’Equipe zegt Safin dat het tijd is voor andere dingen in zijn leven. ”In 2010 ben ik dertig jaar en wordt het tijd om iets anders te gaan doen", aldus de tennisser.

Sluiter uitgeschakeld in Bergen

Ramon Sluiter is er niet in geslaagd de tweede ronde van het challegertoernooi in het Belgische Bergen te overleven. Sluiter is de derde Nederlander die uitgeschakeld is, eerder gingen Robin Haase en Dennis van Scheppingen hem al voor.

Sluiter verloor van de Brit Alex Bogdanovic met 6-4, 5-7, 4-6. Er is een kans dat de Nederlander ook volgend jaar tegen Bogdanovic moet spelen in de strijd om de Davis Cup. Daarin treed Nederland aan tegen Groot-Brittannië.

Slecht speelde de Nederlander zeker niet, in de eerste set plaatste Sluiter een break op 2-2 en gaf die voorsprong niet meer weg. In de volgende twee sets kon Sluiter de Engelsman goed bijhouden maar kwam hij in de slotfase steeds iets tekort.

Dementieva ronde verder in Stuttgart

Jelena Dementieva heeft zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales in Stuttgart. Woensdagavond wist de Russische zich ten koste van Katarina Srebotnik een ronde verder te slaan op het WTA-tennistoernooi.

De 25-jarige Dementieva won in de Porsche Arena met 4-6, 7-5, 7-5 van Srebotnik. De als derde geplaatste Russische had wel last van kramp in de derde set. Uiteindelijk wist ze de drie uur durende partij winnend af te sluiten.

Forse kritiek op Makaay

Bayern München-trainer Felix Magath heeft flink uitgehaald naar onder meer Roy Makaay. De oefenmeester noemt Makaay als één van de oorzaken van het matige presteren van de ploeg. Niet alleen de Nederlander wordt bekritiseerd, ook collega aanvaller Lukas Podolski moet het ontgelden.

Magath is duidelijk in zijn kritiek: ”Het is duidelijk waar het dit seizoen aan schort. Onze aanvallers zijn niet op de juiste wijze aanwezig. Ze moeten simpelweg meer klasse tonen en meer doelpunten maken”, aldus de coach.

Erg productief zijn de aanvallers van Die Roten dit seizoen nog niet, in zes duels werden pas zeven doelpunten gescoord. Volgens de trainer voldoet alleen Claudio Pizarro aan de eisen van Magath. ”Hij toont meer agressiviteit en wint meer duels. Ik ga Makaay en Podolski een speciaal trainingsprogramma laten afwerken om op die onderdelen te oefenen.”

Babysitter neemt verkeerde kind mee

Icoon OpmerkelijkEen babysitter in de stad Long Beach in de Amerikaanse staat Californië heeft al op de eerste dag van haar nieuwe baan een grove fout gemaakt. Ze haalde het verkeerde kind op van een lokale basisschool. De vijfjarige Angel Guerrero werd na schooltijd meegenomen door de babysitter zonder dat ze wist hoe het zoontje van haar werkgever eruit zag.

Toen de grootmoeder van Angel bij de school aankwam om de kleuter op te halen en bleek dat deze al was opgehaald, werd er direct alarm geslagen. De naam en foto werden afgebeeld op een aantal lokale televisiestations en matrixborden langs de snelwegen gaven direct aan dat een kind vermist werd.

Ondertussen had de babysitter geen flauw idee dat ze het verkeerde kind bij zich had. Pas toen de ouders van het kind thuiskwamen en duidelijk werd dat de vijfjarige kleuter niet hun zoon was, kwam er een einde aan de zoektocht. De ouders zagen de foto van kleine Angel op tv en contacteerden meteen de politie.

Medewerkers van de school viel in eerste instantie helemaal niets op, omdat Angel geheel vrijwillig met de vrouw meeging. Er kwam natuurlijk niemand voor de arme jongen die ze wel op had moeten halen. Na enkele uren belde de school een oom van de jongen op, die hem vervolgens kwam afhalen.

Sergeant Davis Cannan van de politie van Long Beach wil benadrukken dat hier een les te leren valt. De jongen ging immers mee met een vrouw die hij totaal niet kende maar toch zonder twijfel vertrouwde. Volgens hem is de media-aandacht die aan deze zaak besteed is een goede reden voor ouders om eens met hun kinderen te praten.

Balkenende tevreden met normen en waarden

Icoon Politiek Minister-president Jan Peter Balkenende vindt dat Nederland meer besef heeft gekregen van normen en waarden door de discussie daarover die het kabinet is gestart. Daarnaast is de samenleving weerbaarder geworden, voornamelijk na de moord op Theo van Gogh. Dit staat in de CDA-notitie 'Bij vier jaar waarden en normen', waar RTL Nieuws de hand op heeft gelegd.

Balkenende heeft de discussie bij het begin van zijn kabinetten op gang gebracht. Hij stelt dat daardoor "normoverschrijdend gedrag in de publieke ruimte een issue is geworden". Volgens hem kijkt de Nederlander niet meer alleen naar de overheid als er opgetreden moet worden, maar neemt deze ook zelf verantwoordelijkheid. Daarnaast is de website zestienmiljoenmensen.nl een groot succes gebleken.

GroenLinks-leider Femke Halsema gelooft niet in de notitie en stelt dat de premier leidt aan "zelfoverschatting". Ze wijst er bijvoorbeeld op dat zich na de moord op Theo van Gogh ongeveer achthonderd incidenten hebben voorgedaan en dat het aantal meldingen van discriminatie verzesvoudigde.

Beslissing over EK 2012 uitgesteld

De UEFA heeft de resterende tijd waarin een keuze voor het EK 2012 gemaakt moet worden verlengd. Pas in april 2007 zal bekend worden gemaakt waar de eindronden van 2012 plaats zullen vinden. Aanvankelijk zou dat al in december wereldkundig gemaakt worden.

Voor het EK 2012 zijn drie gegadigden. Daarvan zijn er twee zogenaamde ‘dubbel-organisatoren’, Kroatië/Hongarije en Polen/Oekraïne. Ook Italië is in de race om het kampioenschap te organiseren. Het leek er lang op dat de Italianen de eer hadden, maar de omkoopschandalen in het Italiaanse voetbal heeft de kandidatuur geen goed gedaan.

Om de overige twee kandidaten meer mogelijkheden te geven om zichzelf te presenteren en te profileren, heeft de UEFA besloten om pas in 2007 de definitieve beslissing te maken.

Nederlandse versie Google Maps gelanceerd

Icoon Internet De Amerikaanse internetonderneming Google heeft de Nederlandse versie van Google Maps gelanceerd. Daarmee kunnen gebruikers online of via de mobiele telefoon zoeken naar restaurants, hotels en straten. Het zal moeten concurreren tegen onder andere de Gouden Gids en diverse routeplanners.

Google werkt samen met andere ondernemingen om Google Maps mogelijk te maken. Zo levert Iens.nl beoordelingen voor restaurants en werkt Google samen met de ov-site 9292ov.nl. Informatie van Dinnersite.nl, de Kamer van Koophandel en de hotelsite Booking.com zijn ook in Google Maps verwerkt.

"Met Google Maps kan je restaurants, loodgieters, makelaars en kappers vinden", aldus Sidney Mock, Google-marketingmanager voor de Benelux. Zo kan een gebruiker bijvoorbeeld zoeken naar een restaurant in Amsterdam. Google Maps doet suggesties en laat zien waar verschillende restaurants liggen. "We leveren ook extra informatie, zoals recensies of het dagmenu", legt hij verder uit. Ook laat Google Maps zien hoe je er moet komen.

155 T-shirts

Er zullen altijd mensen zijn met tijd te veel en zolang die filmpjes blijven maken van hun prestaties hebben wij altijd wat te kijken/lachen.

Zo ook in dit geval, deze man is de houder van ''het meeste t-shirts in een keer aantrekken'' volgens het Guiness Book of World Records, hij weet 155 t-shirts over elkaar heen te wurmen.

Dus als je komend weekend niets te doen hebt koop 156 t-shirts, trek ze aan en je bent recordhouder.

Verdonk boos om dubbel paspoort Azough

Icoon Politiek Minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie is uitgevallen naar het Tweede Kamerlid Naïma Azough van GroenLinks tijdens een debat over het Nederlanderschap. Verdonk wil dat buitenlanders die tot Nederlander genaturaliseerd worden zoveel mogelijk hun oude nationaliteit opgeven. Azough daagde Verdonk uit door haar twee paspoorten te tonen en te zeggen "Dit ben ik!".

Verdonk reageerde verontwaardigd: "Het geeft geen pas dat u hier als Nederlandse parlementariër zomaar met twee paspoorten staat te zwaaien", aldus de minister. "Waarom geeft u niet het goede voorbeeld. Ik begrijp niet dat u niet zegt: ik vind Nederland nu het belangrijkst".

Azough wilde met het tonen van beide paspoorten laten zien dat ze zich niet meer of minder Nederlander voelt omdat zij ook een Marokkaans paspoort heeft. "Dat zegt niets over mijn Nederlanderschap", zei ze tegen Verdonk. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem ergerde zich aan de uitval van Verdonk. "Het geeft geen pas dat u een Nederlandse parlementariër de maat meet en vraagt of zij hier wel voldoende geworteld is", zei hij.

Verdonk kwam overigens wel de Tweede Kamer tegemoet. Kinderen die voor 1985 zijn geboren uit een Nederlandse moeder en een buitenlandse vader kunnen alsnog de Nederlandse nationaliteit krijgen. Tot 1985 konden alleen Nederlandse vaders het Nederlanderschap aan hun kinderen overdragen. De moeder kon dat niet. Tussen 1985 en 1988 werd er een overgangsregeling ingesteld waarmee gedupeerden alsnog Nederlander konden worden. De Kamer vindt echter dat daar destijds te weinig bekendheid aan was gegeven, waardoor teveel mensen er geen gebruik van hebben gemaakt.

Okami in de uitverkoop

In Japan gaat Okami alweer officieel een prijsverlaging tegemoet. Samen met een stel andere Capcom games zal Okami nu een stuk goedkoper in de winkels liggen:

- Okami ~PlayStation2 - The Best~ (Yen 3.129 / Euro 20 / USD 26)
- Street Fighter III: Third Strike ~CapKore~ (Yen 2.179 / Euro 13 / USD 17)
- Vampire: Darkstalkers Collection ~CapKore~ (Yen 2.179 / Euro 13 / USD 17)
- Demento [Haunting Ground] ~CapKore~ (Yen 2.179 / Euro 13 / USD 17)


Okami

Okami is net uit in de Verenigde Staten en moet begin 2007 in Europa uitkomen.

EU: Sancties Iran komen dichterbij

Icoon Iran De Europese Unie heeft vandaag Iran gewaarschuwd dat als zij niet snel stoppen met het verrijken van uranium, dat er dan sancties zullen volgen. Iran heeft inmiddels gereageerd dat zij het recht om uranium te produceren niet op zullen geven.

De EU-buitenlandcoördinator Javier Solana voerde de laatste vier maanden intensief onderhandelingen met Iran, maar heeft nog weinig succes geboekt. Veel Westerse staten zijn bang dat Iran uranium verrijkt om uiteindelijk een atoombom te kunnen fabriceren.

"De onderhandelingen die ik voer kunnen niet voor altijd duren en het is nu aan de Iraniërs om te bepalen of dit het einde is. Als dat zo is dan zullen we een nieuw spoor volgen", legt Solana uit. Hij zegt impliciet aan te sturen op een nieuwe VN-resolutie die Iran sancties op zal leggen. De vijf permanente landen van de VN-Veiligheidsraad plus Duitsland zullen vrijdag of zaterdag in Londen bijeen komen om samen met de EU te bepalen hoe een nieuwe sanctie eruit moet zien. Rusland lijkt voorlopig tegen sancties en heeft het veto-recht om eventuele sancties te stoppen.

De Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad heeft inmiddels gevraagd of de verkennende gesprekken tussen Iran en de EU door kunnen gaan. "We willen doorgaan met de gesprekken, maar als iemand denkt dat gesprekken de druk op ons kunnen verhogen dan hebben zij dat verkeerd", zei hij op de Iraanse staatstelevisie. "Ze zijn fout als ze denken dat de Iraanse natie, in de weg naar nucleaire technologie, gestopt zal worden".

Vier filmpjes met ingame beelden Gears of War

Er zijn op het internet vier filmpjes verschenen met wat gameplay footage van de opkomende 360-shooter Gears of War. Een aantal van deze filmpjes kent wat meer bekende beelden van de eerste paar levels van de game, maar het vierde filmpje kent gloednieuwe multiplayer footage. Gezien dat de beelden in de trailer erg soepel lopen lijkt het erop dat het met de multiplayer van de game wel goed gaat komen.

Filmpje 1
Filmpje 2
Filmpje 3
Filmpje 4

Champions League finale 2008 in Moskou

De Champions League finale zal in 2008 plaatsvinden in Moskou. Wel zal de door de UEFA goedgekeurde kunstgrasmat in het Luzhniki stadion vervangen moeten worden door een echte grasmat.

De UEFA Cup finale zal in 2008 zijn in het City of Manchester stadion. Ook voor 2009 maakte de UEFA de locaties bekend. De Champions League finale zal dat jaar gehouden worden in het Stadio Olímpico in Rome. De UEFA Cup finale zal in 2009 zijn in het Sükrü Saraçoglu stadion in Istanbul.

Waar de finales aan het eind van het huidige seizoen plaatsvinden was al bekend. De Champions League finale ging voor 2007 naar het Olympisch Stadion in Athene terwijl het Schotse Hampden Park de UEFA Cup finale kreeg.

Pro Evolution Soccer naar de Wii

Konami heeft het nog niet officieel bevestigd, maar CVG kan ons melden dat Pro Evolution Soccer ook naar de Wii komt en dat deze zelfs al speelbaar is. Op dit moment zou er hard gewerkt worden aan de manier van besturen; de Wiimote zou gebruikt kunnen worden voor de inworpen, passen en zelfs schieten.

Tevens gaat het gerucht dat men bij EA bezig is om een Wiimote accessoire te maken zodat je de Wiimote aan je voet kan binden om zo FIFA te spelen.

Hockeysters treffen Argentinië

De Nederlandse hockeyvrouwen zullen het in de halve finale van het wereldkampioenschap moeten opnemen tegen Argentinië. De andere halve finale zal gaan tussen Australië en Spanje.

Australië won het onderlinge duel met 3-0 en eindigde daardoor als eerste in poule B. Het treft daarom Spanje, dat tweede werd in Poule A. Argentinië zal het daarom als nummer twee van poule B moeten opnemen tegen Nederland.

Op het laatste WK in 2002 ging de finale tussen Nederland en Argentinië, toen was Argentinië na strafballen te sterk. Op de Olympische Spelen in 2004 troffen beide landen elkaar ook in de halve finale, toen won Nederland na strafballen.

Name that bitch!

De eerste aanwijzing was nog niet genoeg, maar dit zal jullie verder helpen. Welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Noord-Korea gaat nucleaire tests doen

Icoon Noord-Korea De communistische staat Noord-Korea heeft verklaard dat zij in de toekomst nucleaire proeven uit zullen voeren. Daarmee negeert de staat waarschuwingen van Japan en de Verenigde Staten dat deze nucleaire proeven tot politieke instabiliteit in Azië kunnen leiden. China, Zuid-Korea en Japan kondigden vandaag aan topoverleg te houden en Australië ontbood de Noord-Koreaanse ambassadeur om uitleg te geven.

Noord-Korea heeft nog niet aangegeven wanneer zij een dergelijke test zullen uitvoeren. Experts uit de Verenigde Staten denken dat Noord-Korea met deze dreiging de druk met de VS proberen op te voeren. Noord-Korea zou de VS willen aanzetten tot het stoppen van economische sancties en het beginnen van directe onderhandelingen tussen beide staten.

Amerikaanse spionagesatellieten hebben extra activiteit gemeten op de testplatformen van Noord-Korea, maar het is niet duidelijk of deze daadwerkelijk betekenen dat Noord-Korea een nucleaire test voorbereidt.

De Zuid-Koreaanse president Roh Moo-hyun was vorige maand in Washington om met de Amerikaanse president George Bush te overleggen wat te doen bij een nucleaire test van Noord-Korea. Uiteindelijk zei een Aziatische diplomaat in Washington dat het bezoek weinig nut heeft gehad. Hij stelt dat "niemand weet hoe te reageren" als een nucleaire test plaats zou vinden.

Geen 'pedopartij' bij verkiezingen

Icoon Politiek De Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel de 'pedopartij' genoemd, denkt niet mee te kunnen doen met de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november. De partij denkt ondanks alle media-aandacht niet genoeg handtekeningen te kunnen verzamelen.

Dat heeft PNVD-secretaris Norbert de Jonge verklaard in het televisieprogramma Netwerk. Nieuwe politieke partijen moeten 570 handtekeningen verzameld hebben om mee te mogen doen aan verkiezingen. "Ik denk dat we kunnen zeggen dat we niet deel zullen kunnen nemen", aldus de Jonge. "Dus niemand zal zien hoe groot de steun nu echt is. Wat eigenlijk wel jammer is", gaat hij teleurgesteld verder.

De PNVD heeft door enkele extreme standpunten veel ophef veroorzaakt in Nederland en in het buitenland. Zo wil de PNVD seks met minderjarigen legaliseren en moet kinderporno volgens hen niet langer strafbaar zijn. De PvdA en Geert Wilders wilden de partij verbieden. De voorzitter van de PNVD is zelfs ontslagen van zijn baan.

Met dank aan Fester voor de submit.

Win met reageren op het fotoboek

Icoon Sitenews - FotoboekWe doen eens gek op het fotoboek. We gaan een prijs weggeven. Je maakt kans om te winnen, of je het nu wil of niet. We zijn namelijk aan toewerken naar de 1.000.000 ste reactie. Om deze mijlpaal eens goed te vieren geven we in samenwerking met www.printatelier.nl een doek van 40cm bij 60cm weg. Als jij de gelukkige bent die de 1.000.000ste reactie op het fotoboek plaatst mag je zelf een foto uitkiezen die je op dat doek gedrukt krijgt.

Nou is deze "wedstrijd" op zich niet heel erg moeilijk, maar om het iets moeilijker te maken halen we de teller op het fotoboek in de linkerkolom weg alvorens we de mijlpaal hebben bereikt. We zullen daarna zo snel mogelijk uitrekenen wie de 1.000.000 ste reactie geplaatst heeft en de uitslag is snel erna hier weer te lezen.

Succes allen, en onthou, het verwijderen van reacties heeft geen invloed op de teller. Ga nu snel naar het fotoboek en maak kans op de prijs!

Alonso uit onvrede over Renault

Fernando Alonso heeft onvrede geuit over zijn huidige werkgever Renault F1. De Spanjaard, die aan het einde van het seizoen vertrekt naar het team van McLaren Mercedes, beschuldigt het team ervan hem niet te helpen bij het behalen van de wereldtitel.

In zijn kritiek is de Spanjaard hard en duidelijk, volgens hem is Renault meer gericht op het behalen van de constructeurstitel. "Voor mij is er geen enkele twijfel. Bijna iedereen bij Renault denkt aan de constructeurstitel. Het was de bedoeling dat wij als tweede en derde zouden finishen, om zo Ferrari voorbij te gaan. Het team wilde echter niet dat ik zou winnen omdat ze niet willen dat ik nummer 1 meeneem naar McLaren", aldus Alonso.

Voor Alonso zijn de feiten dat het team een verkeerde strategie voor de Spanjaard gepland had tijdens de Grand Prix van China, en dat er bij zijn pitstop een fout werd gemaakt, bewijzen dat zijn theorie klopt. "Slechts een klein groepje mensen waren teleurgesteld over het resultaat van de race. Het grootste gedeelte was blij."

Het team van Renault wijst de beschuldigingen van Alonso van de hand. "Het team is geenszins van plan om in deze spannende titelstrijd zijn coureurs geen volledige ondersteuning te bieden. Wij weten niet wat Fernando bedoelt. Waarschijnlijk zijn de uitspraken gedaan uit frustratie omdat Fernando in Shanghai een zekere zege uit handen heeft laten glippen. Wij staan 150% achter Fernando en zijn strijd om de Wereldtitel. Doordat de puntenstand nu gelijk is, moet men de titel bij de rijders weten te winnen om ook de andere titel te kunnen behalen. Er zijn in elk geval geen problemen in de relatie tussen Fernando en het team”, aldus een woordvoerder van het Franse team.

Veel Dwergen op screens Hammers of Fate

Hammers of Fate is de uitbreiding op Heroes of Might and Magic V. De expansie voegt de Dwarfs toe aan het geheel, welke een belangrijke rol zullen spelen in een nieuwe 15 missies lange campaign. Naast nieuwe units, spells, items en dergelijken voegt deze game ook een groot aantal nieuwe maps en random map generator toe. De mogelijkheden voor multiplayer zullen worden uitgebreid, onder andere door meer mogelijkheden bij duels en simultane turn-uitvoering.

Hammers of Fate moet volgende maand in de winkels liggen.

Screens Desperate Housewives

Het kan raar lopen in de games-industrie. Liquid Entertainment debuteerde in 2001 met Battle Realms, een briljante RTS. Een klein aantal games later moet het bedrijf het roer omkeren. Op dit moment werkt men daar namelijk aan de game van Desperate Housewives.

Hoewel de game in eerste instantie erg veel op de Sims lijkt, zijn er toch verschillen. Deze zijn voornamelijk te vinden op het gebied der gameplay. Je speelt namelijk een nieuwe huisvrouw op Wisteria Lane. Het doel van het spel is om, in story driven missies, zoveel mogelijk sappige, schandalige roddels te ontdekken. Alle karakters die in de serie zitten, komen ook in de game voor. Zij zullen rond 3 november op een schijfje in de winkel op je wachten.

Kritiek Kuijt op Van Nistelrooy

Dirk Kuijt vindt dat Ruud van Nistelrooij zijn kritiek op bondscoach Marco van Basten niet had moeten uitspreken via de media.

"Hij heeft een mening en die moeten we respecteren. Maar ik vind dat je kritiek altijd binnenskamers moet houden", aldus Kuijt, die verder zei dat het geen aanval was op de speler van Real Madrid. "Dit is geen aanval op hem, want ik heb hem als mens en als voetballer hoog zitten. Het belangrijkste is echter dat je in een selectie hard en duidelijk tegen elkaar moet kunnen zijn. Maar dat moet je dan wel intern houden."

Noor leidt Bulgarije - Nederland

De Noorse arbiter Tom Henning Øvrebø zal aankomende zaterdag de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Bulgarije en Oranje in Sofia fluiten.

De Noorse scheidsrechter was driemaal eerder arbiter bij een duel van het Nederlands Elftal. Alle wedstrijden onder Noorse leiding wist Nederland te winnen. Tegen Wit-Rusland (2-0), de Verenigde Staten (1-0) en twee maanden geleden werd Ierland met 4-0 verslagen.

Uitstel EU PS3 launch probleem voor US publishers?

Het uitstel van de PS3 in Europa is niet bepaald vrolijk ontvangen door gamers hier, maar het lijkt er nu op dat zelfs uitgevers in de VS problemen zullen ondervinden door het uitstel van de PS3 in Europa. Analist Michael Wallace schat namelijk dat er in eerste instantie zo'n 500.000 PS3's zouden zijn verscheept naar Europa. Dat zijn dus 500.000 minder consumenten voor de grote publishers en hun games tijdens de feestdagen dit jaar.

Nu is er de kans dat uitgevers besluiten om bepaalde titels uit te stellen tot 2007, om een grotere userbase aan te spreken met hun titels. Wallace noemt geen specifieke titels die eventueel door dit probleem uitgesteld zullen worden. Ook zegt hij dat als het Sony lukt om 1.5 miljoen consoles naar de VS te verschepen dit jaar, dat dat mogelijk het gemis van Europa kan opvangen.

Wel noemt Wallace een bedrijf die volgens hem hier de dupe van kan worden: Activision. Activision heeft namelijk haar planning voor dit laatste kwartaal voornamelijk rondom de launch van de PS3 opgebouwd, en het uitstel zou dus negatieve gevolgen kunnen hebben voor de uitgever. Echter, ook dit verlies kan opgevangen worden door Activision als Nintendo, zoals beloofd, 2 miljoen Wii's kan verschepen naar de VS voor het einde van dit jaar. Met de vijf games die Activision voor de Wii gepland heeft staan zou de klap van het uitstel van de PS3 opgevangen kunnen worden.

Sony-aandelen dalen 2.75% n.a.v. zorgen over PS3

Sony is op het moment, 6 weken voor de lancering van hun nieuwste console in Amerika en Japan, zeer zelfverzekerd van de PS3 en er zijn zelfs mensen die deze houding arrogant hebben genoemd. Helaas voor Sony delen de aandeelhouders dat zelfvertrouwen niet. De koers van het aandeel daalde omgerekend $1.11 naar $38.98, een daling van 2.75%.

De daling was een gevolg van het twee belangrijke mededelingen van analisten over de games-divisie van Sony: ""We have adopted a cautious view of the impact of the [Sony] game business on the electronics business this term,'' Goldman Sachs analyst Yuji Fujimori told Bloomberg. Fujimori downgraded Sony's rating from "buy" to "neutral" citing "confusion over the release of PlayStation 3 and concerns [about] disappointing sales of [the] PlayStation Portable," according to the Associated Press."

Dit was echter niet de enige reden voor het dalen van de koers. Tijdens de Tokyo Game Show zouden een aantal PS3's niet goed hebben gewerkt, en regelmatig een zogenaamde 'reset' nodig hebben gehad. Analist David Gibson, die gestationeerd is in Tokyo, verwacht dat dit te maken had met overhitting. Volgens hem kan een dergelijk mankement zo vlak voor de lancering van de PS3 een groot probleem zijn.

Sony reageerde op het probleem met de PS3's tijdens de TGS door te zeggen dat de overhitting veroorzaakt werd door het feit dat er zoveel PS3's dicht op elkaar stonden in de hal.

QuickStep start niet in Coppa Sabatini

Quick Step zal morgen niet van start gaan in de Italiaanse race Coppa Sabatini. De Belgische ploeg doet dit uit medeleven met hun renner Paolo Bettini, wiens broer afgelopen maandag om het leven kwam bij een verkeersongeluk.

Sauro Bettini was bezig met het organiseren van een feest voor zijn broer, die onlangs wereldkampioen wielrennen op de weg werd. "Dit is een tragische moment. Voor iedereen die z'n eer wil betonen aan Sauro, stuur alstublieft geen bloemen maar geef iets aan een goed doel. Dat is wat Sauro zou gewild hebben," aldus Paolo.

This is Mii!

Oplettende users hebben het vast al in het Wii topic gelezen, maar je kan nu (via Joystiq) alvast spelen met het maken van je Mii. Klik op de volgende link en laat ons weten hoe je eruit ziet in een reactie.

Ikzelf ben er ook even mee aan de slag gegaan en dit is het geworden

Voor degene die nog niet zo goed weten wat Mii precies inhoudt even een korte uitleg. Op de Wii (de nieuwe console van Nintendo die op 8 december uitkomt) kun je straks je eigen personage maken. Dit poppetje is een visualisatie die hoort bij jouw persoonlijke Wii profiel. Ook is je Mii te gebruiken in de games Wii Sports en Wii Play.

Op de SITE van de Nintendo Wii kun je meer info vinden over onder andere het Mii channel en wat je ermee kunt.

Roodkapje gestolen uit de Efteling

RoodkapjeMedewerkers van Nederlands bekendste attractiepark, de Efteling, keken vanochtend raar op toen ze Roodkapje niet op haar eigen plekje voor het huis van haar oma zagen staan. Volgens medewerkers is het meisje nergens meer te vinden. "We kunnen op deze Dierendag wel grappen dat ze door de boze wolf is opgeslokt, of dat ze voor de start van de Kinderboekenweek bij de kabouters is gaan voorlezen, maar eigenlijk vinden we het heel vervelend", vertelt de directeur van de Efteling.

"Alle kinderen zullen haar meteen missen, want ze hoort gewoon in ons Sprookjesbos. We gaan ervan uit dat Roodkapje na sluiting van het park is weggehaald, omdat het onmogelijk is om zoiets tijdens openingstijden te doen." De directie heeft vanochtend aangifte gedaan bij de politie. Naar het hoe en waarom kan het slechts gissen. "We hopen dat ze snel gevonden wordt, zodat de kinderen haar niet te lang hoeven missen."

Een medewerkster van het park meldt dat het niet om een publiciteitsstunt gaat. Ze hoopt dat Roodkapje snel en in goede staat gevonden wordt.

Met dank aan The_Comeback-kid, Esposa, bartjenl en LexieMolotoff voor de submit.

Sneijder traint weer met groep

Wesley Sneijder heeft zich vandaag weer bij de spelersgroep gevoegd van het Nederlands elftal, in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd aankomende zaterdag tegen Bulgarije.

Gisteren trainde de Ajacied in Rijnsburg nog apart van de selectie, net als Jan Vennegoor of Hesselink. Nigel de Jong bleef gisteren achter in het hotel. Vandaag werkte zowel de Jong als Vennegoor of Hesselink een individuele training af.

WK hockey: Oranje gelijk tegen Duitsland

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben in hun laatste groepswedstrijd op het WK hockey in Madrid met 0-0 gelijkgespeeld tegen Duitsland.

Oranje was al zeker van een plaats bij de laatste vier, terwijl Olympisch kampioen Duitsland al was uitgeschakeld. Omdat het duel dus nergens meer over ging, was het een gezapige wedstrijd. Nederland was vrijwel het gehele duel de beste ploeg, maar de kansen bleven schaars. In de slotfase van de wedstrijd werden de Duitse vrouwen nog een paar keer gevaarlijk.

Bondscoach Marc Lammers had niet zo'n moeite met het magere niveau, vooral omdat Nederland door het gelijkspel als eerste eindigde in de poule. "Dat had je kunnen verwachten. Het belangrijkste was om hier heel doorheen te komen. Wel miste ik voorin de scherpte, want kansen waren er wel. Maar de Duitse keepster is ook beter dan die van China," waarmee Lammers refereerde aan de 6-1 overwinning eerder deze week tegen de Chinese vrouwen.

Name that bitch!

De vraagstelling bij deze Name that bitch! is uiteraard weer duidelijk: welke (oud)-politicus staat er op de foto waarvan hieronder een fragment te zien is?

Even wat WID-regels van Tigertje en consorten erbij:

De regels

Je kan 2 punten voor het eerste goede antwoord verdienen.
Is het antwoord denk je al gegeven door een andere user dan kun je meeliften maar hier krijg je maar 1 punt voor!
Ben je heel erg warm volgens mannee qua antwoord? dan kun je hiermee nog 1 punt verdienen!
crew is zoals altijd uitgesloten van deelname
Heb je toevallig de grotere afbeelding van de WID en je post deze dan kan men volgende keer raden welke user in het filmje onthoofd wordt.
Mannee beslist.

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Comm. mensenrechten: actie tegen wet VS

Icoon EuropaEuropese landen houden zich teveel op de oppervlakte ten opzichte van de nieuwe Amerikaanse wet op terrorismeverdachten. Europa zou fel moeten protesteren tegen deze wet, aldus de commissaris voor de mensenrechten van de Raad van Europa.

"Zonder protest lijken de Europese landen hun eigen verdragen over mensenrechten niet serieus te nemen", zei commissaris Thomas Hammarberg dinsdag tijdens een persconferentie. "Dat zou het begin van het einde zijn van onze normen."

De nieuwe Amerikaanse wet staat onder andere toe dat terrorismeverdachten voor onbepaalde tijd worden vastgezet zonder proces. De verdachten zitten meestal in geheime kampen en de aanklachten tegen hen worden geheimgehouden. In sommige gevallen mag de president zelfs marteling toestaan. Al die zaken zijn in strijd met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

De Zweedse Hammarberg is sinds een half jaar commissaris voor de mensenrechten bij de raad van Europa. Deze organisatie omvat 46 deelnemende landen die zich samen sterk maken voor mensenrechten en democratie. Ook Nederland is bij de Raad aangesloten.

Hammarberg zei zich te verbazen over het enorme gemak waarmee Europa het Amerikaanse optreden accepteert. "Als Rusland hier zomaar mensen oppakt en meeneemt zouden we dat absoluut niet accepteren. Waarom dan wel voor de VS? Die dubbele normen moeten we voorkomen."

De commissaris riep in elk geval de regering van zijn eigen land, Zweden, alvast op twee CIA-agenten te vervolgen. De twee ontvoerden en mishandelden in 2001 twee Egyptenaren op het vliegveld van Stockholm.


Thomas Hammarberg

Met dank aan pberends voor de submit.

Rui Costa maand aan de kant

Benfica zal het de komende weken moeten doen zonder Rui Costa. De Portugese spelmaker leek net weer te zijn hersteld van een blessure aan een teen, maar kreeg in de competitiewedstrijd tegen Das Aves een flinke terugslag.

Rui Costa kreeg wederom last van zijn teen en moet nu de komende maand rust houden. Hierdoor mis hij onder andere de twee Champions Leagie-wedstrijden van Benfica tegen Celtic.

Vliegende baby overleeft tyfoon

Icoon ShockingEen dertien maanden oude Vietnamese baby heeft buitengewoon veel geluk gehad toen het dorpje waar hij woonde geteisterd werd door een tyfoon. Het jochie werd door de tyfoon met wiegje en al een twee verdiepingen tellend gebouw overgeslingerd, waardoor hij de orkaan overleefde.

Op het moment dat de tyfoon de stad bereikte hing het wiegje aan een plafondbalk. Volgens de arts van het jongetje zag zijn vader de wieg wegvliegen. Deze kwam 150 meter verderop terecht in een vijver, alwaar de dreumes vast kwam te zitten tussen de daar aanwezige waterplanten.

Behalve flink wat schrik en lichte verwondingen aan het hoofd hield de peuter niks aan het voorval over. Hij verblijft nu nog wel in het ziekenhuis met familie, omdat zijn ouderlijk huis door de tyfoon met de grond gelijk is gemaakt.

Baas Google waarschuwt politici voor macht internet

Icoon Internet Stel je voor dat het mogelijk is om direct na te kunnen gaan of uitspraken van politici een kern van waarheid bevatten. Volgens de baas van Google, Eric Schmidt, zal het internet binnen vijf jaar dit idee kunnen realiseren. Hoewel men bij Google toegeeft dat zij niet de waarheid in pacht hebben, is het wel een reële gedachte dat binnenkort de aannemelijkheid van een uitspraak direct gecontroleerd kan worden.

Schmidt voorspelt dat binnen vijf jaar de uitspraken van politici door middel van controle-software getoetst kunnen worden aan de hand van historische gegevens. Tegenwoordig onderschatten politici nog steeds de invloed van de online-wereld, die steeds bepalender zal worden voor de verkiezingsuitslagen. "Tot nu toe heeft het internet voor veel politici nog geen belangrijke rol gespeeld, maar grote veranderingen staan voor de deur", aldus Schmidt. Na de televisie zal internet het volgende medium zijn dat de potentie heeft het karakter van de politiek fundamenteel te veranderen.

Volgens Schmidt heeft internet informatie gedemocratiseerd door de barrières tussen de gewone burger en informatie op te heffen. Internet zal de gewone burger steeds meer in staat stellen om zelf de overheden, de media en het bedrijfsleven te controleren.

PvdA laat Albayrak op lijst staan

De PvdA piekert er niet over om de nummer twee van de kandidatenlijst voor de komende Kamerverkiezingen, Nebahat Albayrak, van de lijst te schrappen. In een verklaring laat de partij weten dat er wat hen betreft ''niets aan de hand'' is met het 38-jarige Kamerlid van Turkse komaf.

Albayrak kwam de afgelopen dagen onder vuur te liggen bij verschillende historici en hoogleraren vanwege haar standpunt ten aanzien van de Armeense genocide. In een interview met dagblad Trouw gaf ze vorige week aan dat er tegen de Armeniërs in 1915 verschrikkelijke misdaden zijn gepleegd, maar dat er gedegen onderzoek moet plaatsvinden over de vraag of het daadwerkelijk een genocide betreft. De bronnen zijn volgens haar bevuild.

Verschillende historici verweten Albayrak hiermee feitelijk de genocide te ontkennen, omdat er volgens onderzoeken allang vaststaat dat er genocide is gepleegd. Wie oproept tot een nieuw onderzoek, verdedigt in feite de lezing van Turkije dat er geen volkerenmoord was, aldus prof. dr. Weitenberg van de Universiteit Leiden.

Verklaring
Vandaag kwam Albayrak met een nieuwe verklaring in dagblad Trouw. Daarin stelt ze dat de volkerenmoord op Armeniërs terecht genocide wordt genoemd, ''want de slachtpartijen uit 1915 doen in gruwelijkheid en omvang niet onder voor wat zich in Darfur en in Rwanda, Burundi en Bosnië afspeelde.'' Of de volkerenmoord ook precies aan de volkenrechtelijke definitie van genocide voldoet, laat ze ''graag over aan juristen en historici.'' Die stellen dat van genocide sprake is als de volkerenmoord doelbewust is opgezet en uitgevoerd. ''Dat bewijs is formeel nooit geleverd in de Armeense kwestie'', aldus Albayrak.

Volgens de PvdA was er al niets mis met het standpunt van Albayrak. ''Ze zegt keer op keer dat er een volkerenmoord heeft plaatsgevonden. Albayrak onderschrijft dus het PvdA-standpunt over de kwestie.''

De PvdA schrapte eerder wel de naam door van Erdinç Saçan. Deze PvdA'er van Turkse komaf is Provinciaal Statenlid te Noord-Brabant en stond op nummer 53 voor de Tweede Kamerverkiezingen. Volgens een woordvoerder liet Saçan twijfel bestaan ''en dat mag wat ons betreft niet in deze kwestie.'' Het CDA streepte om die reden de namen van Ayhan Tonca en Osman Elmaci door.

White men can't dance?

"White men can't dance". Het wordt wel eens gezegd. Of het ook werkelijk zo is, is maar de vraag.

Ik weet dat het gedrag van de witte man op de dansvloer het onderwerp is van verschillende sociologische studies. Bijvoorbeeld door Maxine Craig die in augustus op de annual conference van de American Sociological Association een paper presentation verzorgde met de pakkende titel "Sorry, I Don't Dance: White Male Bodies and the Dance Floor". In het paper abstract lezen we:

This paper argues for the importance of intersectional analyses in studies of dominant groups. Combining in-depth interviews with archival research on the changing spatial and social location of dancing, this paper explores the experiences of white heterosexual men with dance in order to view the intersectional co-construction of race, class, gender and masculinity in everyday life. Neither skillful dancing nor discomfort with one's moving body is natural. Both are products of a habitus and are among the ways that we take up race, class, gender and sexuality in our social lives. Asking how and why white men tend to cede the dance floor to others and when and under which conditions they claim it as their own, this paper examines the production of white, middle-class masculinities.

Ik snap niet wat ze nu eigenlijk precies onderzocht heeft, maar als je deze clip bekijkt, lijkt me verder onderzoek eigenlijk overbodig. Inderdaad, deze witte mannen kunnen dus echt niet dansen.

Met dank aan een onbekende voor de submit.

Osasuna aast op Leonardo

Het Spaanse Osasuna heeft interesse om Leonardo van NAC Breda in de winterstop aan te trekken. Eerder dit jaar stond de Braziliaan ook al in de belangstelling van NEC, Zulte Waregem, PSV en Tottenham Hotspur. Leonardo heeft een aflopend contract in Breda.

In het seizoen 2000/2001 kwam Leonardo bij Feyenoord als een supertalent binnen. Mede vanwege vele blessures en de 'paspoortaffaire' kwam de Braziliaan op een zijspoor en mocht hij vertrekken. In januari 2006 vertrok hij naar Breda, en bloeide daar op, in negentien competitiewedstrijden wist hij negen maal te scoren.

Mol: "tweede coureur moet geld meebrengen"

Het Formule 1-team van Spyker MF1 is naast Christijan Albers nog op zoek naar een tweede coureur, deze zal waarschijnlijk wel geld of sponsors moeten meenemen.

Christijan Albers werd onlangs bevestigd als eerste coureur van Spyker MF1 in 2007. De Nederlander hoeft in tegenstelling tot dit jaar in 2007 niet meer te betalen voor zijn racezitje.

"Voor volgend jaar is dat wel nodig. Misschien komt daar verandering in als we een titelsponsor krijgen", vertelt Michel Mol, Formule 1-directeur van Spyker Cars. "Maar natuurlijk hopen we in de toekomst onze coureurs te kunnen selecteren op basis van talent. Voorlopig zullen we echter beide opties in overweging moeten nemen."

Toch zit het met de financiën van het team volgens Mol wel goed. "We hebben ons budget voor volgend jaar al gewaarborgd. Volgend seizoen kunnen we het team dus zonder financiële zorgen laten rijden. Als we nog een paar belangrijke sponsors aan boord weten te halen, zouden we het nog beter doen. Maar de basis is er."

Nigeriaan blijft bruiden trouw na 201 huwelijken

OpmerkelijkEen 68-jarige Nigeriaanse man is vast van plan zijn vier vrouwen trouw te blijven. De beslissing komt voor zijn directe omgeving als verrassing, omdat hij in 48 jaar tijd 201 maal trouwde.

Shehu Malami trouwde in juni voor de tweehonderdste keer en nam zich toen voor nooit meer de bruidegom te zijn. Die belofte verbrak hij vorige week met bruid nummer 201, die een vrouw verving van wie hij eerder scheidde.

''Ik houd uitzonderlijk veel van vrouwen en mijn seksuele drang is vrij groot'', verklaart Malami. Hij wijt zijn hoge aantal huwelijken en bijna even zoveel echtscheidingen aan pech en aan de ex-vrouwen die er met een jongere man vandoor gingen.

Het islamitische geloof staat mannen toe vier vrouwen te hebben. Malami vervangt elke vrouw direct als hij is gescheiden. Slechts één maal hertrouwde hij, met vrouw nummer 200.

Giggs beste voetballer van Wales

Ryan Giggs is verkozen tot speler van het jaar in Wales. Gisteren kreeg de aanvaller van Manchester United de prijs uitgereikt tijdens een voetbalgala in het Millennium Stadium in Cardiff.

De 54-voudig international is overigens niet aanwezig als zijn land 7 oktober de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Slowakije speelt. Wel hoopt hij woensdag 11 oktober tegen Cyprus weer van de partij te zijn. Giggs is herstellende van een hamstringblessure, die hij opliep in de wedstrijd tegen Celtic van 13 september.

'IRA geen bedreiging meer'

Icoon TerrorismeHet Iers Republikeinse Leger (IRA) is ,,geen bedreiging meer.'' Dat heeft de Britse minister voor Noord-Ierland, Peter Hain, woensdag gezegd.

Binnen de voormalige verzetsbeweging zou ,,zich een historische en onomkeerbare verandering hebben voorgedaan''. Volgens Hain heeft de organisatie afstand genomen van terreur en criminaliteit om naar een democratische toekomst toe te werken.

Britse media meldden bovendien dat een onafhankelijke onderzoekscommissie woensdag bekendmaakt dat de IRA is gestopt met al haar criminele en paramilitaire activiteiten.

Uitslagen MLB-playoffs 3/10

Drie wedstrijden stonden er op het programma voor de eerste dag van de Division Series, de eerste van drie playoffrondes in de Major League Baseball. Alleen de Yankees hielden het in eigen huis droog, mede door vijf runs in de derde inning.

Division Series
American League
New York YankeesDetroit Tigers1-0
New York YankeesDetroit Tigers8-4
Minnesota TwinsOakland Athletics0-1
Minnesota TwinsOakland Athletics2-3
National League
New York MetsLos Angeles Dodgers0-0
San Diego PadresSt. Louis Cardinals0-1
San Diego PadresSt. Louis Cardinals1-5

Indonesische boom geniet politiebescherming

De Indonesische politie heeft besloten een speciale boom in Jakarta te beschermen, nadat deze afgelopen zondag werd aangevallen door leden van een moslim-jongerenvereniging. De jongeren wilden de geruchten bestrijden dat de boom over magische krachten zou beschikken.

De gouverneur van Jakarta diende een klacht in bij de politie nadat jongeren de 100-jaar oude banyan-boom, die op een verkeerseiland staat, beschadigd hadden. "De lokale regering had zich al eerder ingezet om de boom te beschermen toen er een nieuwe busroute werd aangelegd. De boom is meer dan 100 jaar oud en belangrijk voor het milieu", aldus Susi Marsitawati van Jakarta's plantsoendienst. Later ontstond het sterke verhaal dat het toendertijd niet mogelijk was geweest de boom om te hakken, vanwege de magische krachten die de boom zou bezitten.

Hoewel de Indonesische bevolking overwegend moslim is, valt er een sterke mystieke stroming waar te nemen in de cultuur. Wat hun officiële religie ook is, velen zijn bijgelovig en worden gekenmerkt door een spirituele houding.

LPF mag naam 'Fortuyn' voeren

De LPF mag aan de Tweede Kamerverkiezingen meedoen onder de naam Lijst Vijf Fortuyn. De Raad van State heeft een bezwaar hiertegen van Marten Fortuyn, een broer van de in 2002 vermoorde Pim, ongegrond verklaard.

Marten Fortuyn heeft de naam Fortuyn als merk laten registreren. Volgens hem zou het gebruik van deze naam door de LPF tot verwarring kunnen leiden. Maar volgens de Raad van State, de hoogste bestuursrechter in Nederland, is dat niet het geval.

Marten Fortuyn blijft van mening dat er wel degelijk sprake is van een inbreuk op het merkenrecht, zo laat hij via zijn juridisch adviseur Jos Hendriks weten. Zodra de LPF de naam Fortuyn daadwerklijk gaat gebruiken, stapt Marten Fortuyn naar de civiele rechter.De nieuwe 'Fortuyn' lijsttrekker Olaf Stuger

PvdA stelt vragen over De Gouden Kooi

Volgens de PvdA-Kamerleden Jeroen Dijsselbloem en Ella Kalsbeek verwaarloost een deelneemster aan het Talpa-programma De Gouden Kooi haar twee kinderen. De twee Kamerleden hebben hierover vragen gesteld aan de ministers van justitie en onderwijs.

De parlementariërs willen van de bewindslieden weten of de ouders die deelnemen aan het realityprogramma ''verwaarlozing van hun kind kan worden verweten, conform de definitie van het Burgerlijk Wetboek'', schrijven zij woensdag.

In De Gouden Kooi worden tien deelnemers opgesloten in een luxe landhuis vol camera's in Eemnes. Degene die het er het langst uithoudt kan de villa winnen, evenals een fors geldbedrag. Onduidelijk is hoe lang de wedstrijd gaat duren. Dat hangt af van het zitvlees van de deelnemers en/of het verloop van de kijkcijfers.

Waarschijnlijk zullen de deelnemers minimaal een jaar blijven, omdat ze anders hun ingelegde borg van 10.000 euro kwijt zijn. Het programma begon zondag en daarin was te zien hoe een 32-jarige moeder haar twee kinderen van 6 en 9 jaar verliet. Eén kind moest voortdurend huilen, maar de Surinaamse vrouw vermaande haar kind dat zij ''normaal'' moest doen en dat ze deze uitdaging ook voor haar kinderen aanging. Deze beelden stuitten de PvdA'ers zeer tegen de borst.

Een woordvoerder van Talpa laat woensdag weten dat zijn tv-zender deelname volledig de verantwoordelijkheid acht van de kandidaten zelf. "Natasia geeft aan dat ze zich zeer weloverwogen heeft opgegeven voor het tv-programma. Wij hebben haar vooraf ook uitgebreid gescreend. Juist voor haar kinderen wil ze proberen om relatief snel geld te winnen. Wij zijn niet de zender om haar die kans te ontnemen."


Natasia, 'moeder' van twee kinderen

Drie wedstrijden schorsing Vos

RBC kan de komende drie wedstrijden niet beschikken over Henk Vos. Zonder succes ging de aanvaller in beroep tegen een schorsing van vier duels, waarvan één wedstrijd voorwaardelijk.

De tuchtcommissie van de KNVB oordeelde dat Vos tijdens een competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles richting een tegenstander spuugde. Hij kreeg van de aanklager betaald voetbal een schorsing van vier duels, waarvan een wedstrijd voorwaardelijk opgelegd. En ook in hoger beroep bleef de straf hetzelfde.

Turnster Harmes niet naar WK

Turnster Suzanne Harmes zal niet deelnemen aan de wereldkampioenschappen turnen, dat op 14 oktober aanstaande in het Deense Aarhus van start gaat.

Harmes ontbrak afgelopen weekeinde ook al bij een oefeninterland in België. Voor de Nederlandse turnploeg is het afhaken van Harmes, die vorig jaar bij het WK brons won op de vloer, een flinke tegenvaller. Nederland moet in Aarhus bij de beste 24 eindigen om volgend jaar in Stuttgart te kunnen meedingen naar olympische kwalificatie voor Peking. Daarnaast is het ook onzeker of Nederlands kampioene Lichelle Wong aanwezig is in Aarhus, Wong kampt met een enkelblessure.

Zwangere dochter 'Blokwatcher' geslagen

BuitenlandsIn Antwerpen heeft een 16-jarig meisje dat 6 maanden zwanger is maandag een pak slaag gekregen van zo'n 15 Marokkaanse jongeren. Opmerkelijk is dat het de dochter betreft van een zogenaamde Blokwatcher; een medewerker van de organisatie Blokwatch die extreemrechts in België scherp in de gaten houdt.

De zwangere Jasmijn stond maandag op een speelplaats te praten met een vriendin, toen ze werd omsingeld door een groepje jongeren van Marokkaanse komaf. Ze riepen 'vuile hoer' en gooiden met sigarettenpeukjes en blikjes. Toen de schoolbel ging, gaven twee jongens een kniestoot en een vuistslag in haar buik.

Haar vader Patrick Coeman maakte het verhaal en de afkomst van de daders zelf bekend. ''Dat is inderdaad niet makkelijk te verzoenen met mijn acties bij Blokwatch. Maar ik doe dit bewust. Ik ben een linkse jongen en overtuigd vóór een multiculturele maatschappij. Maar dat er problemen zijn met sommige bevolkingsgroepen mág je niet ontkennen. Als je een oplossing wil, moet je beginnen met het probleem bij naam te noemen'', aldus Coeman vandaag in de Gazet van Antwerpen.

Met Jasmijn en haar ongeboren baby gaat het overigens goed. Ze werd meteen naar het ziekenhuis gebracht. De school waar het gebeurde belde de politie en plukte de daders uit de klas. Vader Coeman diende een klacht in tegen de belagers van zijn dochter.De duidelijk zichtbaar zwangere Jasmijn maakt het goed

Leerlingen lopen veel risico in praktijklokalen

OnderwijsZo'n elfduizend leerlingen metaalbewerking lopen dagelijks risico tijdens praktijklessen omdat ze met onveilige machines werken. Dat constateert de Arbeidsinspectie na een onderzoek bij 261 scholen. In 90% van de praktijklokalen werden onveilige situaties ontdekt.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de resultaten van het onderzoek woensdag bekendgemaakt. Volgens de Arbeidsinspectie is het ''zorgelijk gesteld'' met de veiligheid in de lokalen. De leerlingen hebben in de lessen te maken met onveilige apparaten als freesmachines en draaibanken.

Het gaat volgens de Arbeidsinspectie vooral om het ontbreken van beschermingskappen. Veel van de onderzochte scholen namen overigens meteen maatregelen nadat de inspectie langs was geweest.

Het onderzoek werd gedaan in instellingen in het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) en de beroeps- en volwasseneneducatie (bve). De Arbeidsinspectie deed eerder onderzoek in praktijklokalen voor houtbewerking en sprak toen van een ''zorgelijke situatie''. De inspectie is van plan uiteindelijk alle technieklokalen te onderzoeken.Vaak 'zorgelijke situatie'.

Dierendag!

Vandaag is het Werelddierendag! Op 4 oktober 1930 werd voor het eerst dierendag gevierd, maar toen had dierendag een meer wetenschappelijke inslag. Er kwamen publicaties over de verhoudingen tussen mens en dier, etc. Sinds de jaren 60 heeft dierendag meer te maken met dierenrechten en het organiseren van activiteiten voor kinderen, over dieren en zoals bij bijna alles, werd dierendag ook steeds commerciëler. Er kwamen thema's en acties zoals het gratis laten steriliseren van de dieren.

Dat dierendag op 4 oktober gevierd wordt heeft te maken met de Heilige Franciscus van Assisi, die gestorven is op 4 oktober 1226. Sint-Franciscus hield zich vooral bezig met zwervers, planten en dieren.

Voor muziek en dierenliefhebbers is er vandaag in Arnhem de show "Sterren voor Dieren" waar verschillende optredens plaats zullen vinden van Jannes, BZN, Guus Meeuwis, Lucas & Gea en Julio Iglesias. De entree is gratis!

Mocht je niet zo houden van deze muziek kun je natuurlijk langs de verschillende asiels en dierenklinieken in Nederland die bijna allemaal wel speciale acties hebben vandaag. En niet te vergeten je dieren zelf, want voor hen is deze dag. Dus geef ze vandaag een extra dikke knuffel of wat lekkers!

De Ceulaer mag weg bij Feyenoord

Het lijkt er sterk op dat het avontuur van Benjamin De Ceulaer bij Feyenoord van korte duur is. De club uit de Kuip nam de Belg in 2005 over van Sint-Truiden, verhuurde hem aan RKC Waalwijk en was na zijn entree in De Kuip snel op hem uitgekeken.

Afgelopen seizoen draaide De Ceulaer een goed seizoen bij RKC Waalwijk. In eerste instantie kwam hij ook voor in de plannen van Feyenoord-trainer Erwin Koeman. De rechtsbuiten begon in de eerste Eredivisiewedstrijd bij FC Groningen (3-0 nederlaag) in de basis en een week later viel hij in in de wedstrijd tegen Heracles. Sindsdien moet hij echter meespelen met het tweede elftal.

"Ik scoor bij de tweede ploeg gemiddeld één keer per match. Op die manier wil ik scherp blijven om bij een mooie club terecht te komen", aldus De Ceulaer vandaag in Het Belang van Limburg. Tony Dullers, de zaakwaarnemer van De Ceulaer, zegt dat de international vlak voor het verstrijken van de transferdeadline te horen kreeg dat hij mocht vertrekken. "Koeman zette ons voor het blok. Hij bracht met RKC zelf een nieuwe club aan, maar dat is niet correct. We werden op die manier voor voldongen feiten geplaatst. Daarom weigerden we over een transfer te plaatsen."

Volgend Het Belang van Limburg zou De Ceulaer in de belangstelling staan van RKC, NAC Breda, FC Twente, Willem II en het Italiaanse Sampdoria. "Daar ga ik nu nog niet aan denken. Ik probeer me zo goed mogelijk te amuseren bij Feyenoord en hoop dat er straks een mooie club uit de bus valt," aldus de aanvaller.

Calderon:"Beckham stopt in 2008"

Ramon Calderon, de voorzitter van van Real Madrid, heeft gezegd dat David Beckham over twee jaar afscheid neemt van het profvoetbal.

Calderon verwacht dat de middenvelder binnen een paar weken zijn contract bij de Koninklijke verlengd tot medio 2008 en daarmee bij de Spaanse club zijn carrière afsluit. "Zover ik het weet heeft David besloten om in 2008 een punt achter zijn voetballoopbaan te zetten. Het zou fantastisch zijn als hij de resterende twee jaar bij ons zou blijven, Wij hebben hem nog altijd nodig. We hopen binnen de komende vijftien, twintig dagen tot een nieuwe overeenstemming te komen", aldus Calderon.

Foto zedenverdachte Delfzijl was fout

De foto die we gisteren plaatsten bij het nieuwsbericht over het echtpaar K. uit Delfzijl dat verdacht wordt van seksueel misbruik van jonge vrouwen, blijkt niet te kloppen. De foto kwam van de voorpagina van De Telegraaf, maar blijkt alleen de vrouwelijke verdachte Marja K. te bevatten. De man op de foto is niet haar echtgenoot Detlef K., maar een vrijwilliger van het Zeekadetkorps.

De Telegraaf heeft vandaag in een klein artikeltje onderaan op pagina 3 toegegeven een blunder te hebben begaan. Zelf spreekt de krant overigens van 'een fout' bij het onderschrift die ontstaan is door ''een ongelukkig misverstand''.

De man op de foto, Ben Geertsema (62) uit Delfzijl is boos op De Telegraaf en eiste gisteren meteen al rectificatie. Hij dreigde met rechterlijke stappen, wanneer de krant de vergissing niet zou rechtzetten. Hij en de vrouwelijke verdachte hebben dan wel een balkje voor de ogen, maar hij vindt dat hij duidelijk te herkennen is. Geertsema zegt dat De Telegraaf de foto van de website van het Zeekadetkorps heeft gehaald.


Met dank aan Tukker1978 voor de submit.

Fuji verwacht groot spektakel in 2007

Aankomend weekend zal de Grand Prix van Japan voorlopig voor het laatst worden verreden op het circuit van Suzuka. In 2007 wordt de Japanse Formule 1-race namelijk verreden op de Fuji International Speedway.

In 1977 werd dit circuit, dat eigendom is van Toyota, voor het laatst aangedaan voor een Grand Prix. Die race werd toen gewonnen door James Hunt in een McLaren-Ford.

De president van de Fuji Speedway, Hiroaki Kato, heeft dinsdag tijdens een persdag laten weten dat hij volgend jaar over het hele weekend genomen 300.000 bezoekers verwacht. John Howett, de president van Toyota, is erg blij dat het circuit volgend seizoen door het Formule-1 circus wordt aangedaan. "Er is hard gewerkt om dit circuit uitdagend te maken voor de coureurs en goede inhaalmogelijkheden te creëren. Het is een speciaal circuit, dat zijn eigen geschiedenis heeft. De baan zal ook een mooie uitdaging zijn voor de bouwers van de motoren, zij moeten voor voldoende vermogen en goede betrouwbaarheid zorgen."

Paus 'redt' zielen doodgeboren kinderen

Paus Benedictus XVI zal later deze week een eeuwenoude katholieke traditie opzij schuiven en formeel het begrip 'voorgeborchte' afschaffen. De kerkvorst zou met die stap de zielen van miljoenen doodgeboren baby's willen redden, meldde de Britse krant The Times woensdag.

Volgens de rooms-katholieke traditie gingen de zielen van kinderen die voor of kort na de geboorte overleden zonder de doop te hebben ontvangen, niet direct naar de hemel, omdat ze niet door de doop van de erfzonde waren gereinigd. Ze gingen ook niet naar de hel, omdat ze geen kwaad hadden bedreven. Daarom waren katholieken ervan overtuigd dat ze naar het voorgeborchte of limbus gingen.

Benedictus was nooit overtuigd van het bestaan van de limbus. De toenmalige kardinaal Ratzinger verklaarde al in 1984 dat hij wel voelde voor afschaffing van de ''hypothese''.

De paus schaft overigens alleen het voorgeborchte voor doodgeboren kinderen af. Het voorportaal van de hel voor mensen die leefden voordat Christus op aarde kwam, blijft volgens de katholieke kerk bestaan.

Ethernet kit voor de Wii aangekondigd

De Wii ondersteunt standaard enkel draadloos internet om online te gamen. Dit kun je onder andere doen via je draadloze thuisnetwerk of via de Nintendo Wi-Fi stick.

Gamers die geen draadloos internet hebben en ook geen zin hebben om de Wi-Fi stick te kopen kunnen voor de Wii een speciale Ethernet Kit kopen. Deze kit zal het mogelijk maken om gewoon met je Wii online te gaan in je thuisnetwerk, ook al is deze niet draadloos.

Prijs en releasedatum zijn helaas nog niet bekend.

Grootschalige rellen bij betoging neonazi's

Een betoging van ongeveer tweehonderd aanhangers van de bekende Duitse neonazi Christian Worch is in de Duitse stad Leipzig uitgelopen op grootschalige rellen. Dat meldden Duitse media dinsdag.

In totaal werden 131 mensen aangehouden nadat een tegendemonstratie van 2000 linkse antifascisten uit de hand was gelopen. Ongeveer 1500 antifascisten waren volgens de politie betrokken bij de rellen waarbij een agent gewond raakte.

Ze wierpen barricades op en staken een politieauto in de brand. Politici, politieke partijen, vakbonden en kunstenaars hadden opgeroepen tot een vreedzaam protest tegen de rechtsextremisten.


Politie houdt linkse antifascist in bedwang

Crespo maand aan de kant

Internazionale kan voorlopig niet beschikken over Hernan Crespo. De Argentijnse spits kampt met een spierscheuring in het linkerbovenbeen, die hij afgelopen weekeinde opliep.

Door de blessure is Crespo ook niet beschikbaar voor Argentinië in de oefeninterland tegen Spanje. Voor Crespo was het de eerste maal sinds het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland dat hij door de nieuwe bondscoach Alfio Basile was opgeroepen.

'Derde van wereld verandert in woestijn'

AlgemeenDroogte zal binnen een eeuw de levens van miljoenen mensen bedreigen, voorspellen Britse klimaatdeskundigen. Eenderde van de planeet zal over honderd jaar zijn veranderd in woestijn, meldde de Britse krant The Independent woensdag uit een rapport van het Britse meteorologisch instituut.

Het is een van de scherpste waarschuwingen over de klimaatsveranderingen op aarde. Toch zeggen deskundigen dat het mogelijk nog om een onderschatting gaat.

De wereld is in de afgelopen vijftig jaar zodanig 'verdroogd' dat 3% van het aardoppervlak nu woestijn is. Dat was in 1950 nog 1%. Een kwart van de planeet heeft te kampen met matige droogte, maar dat wordt volgens de voorspellingen het dubbele.

Ontwikkelingsorganisaties vrezen dat de toenemende droogte vooral de armste landen zal treffen. ''De grote meerderheid van de mensen in ontwikkelingslanden zijn kleine boeren, die afhankelijk zijn van regen'', aldus een woordvoerder van de Britse organisatie Christian Aid.Nederlandse mariniers slaags in Noorwegen

BinnenlandsEnkele tientallen Nederlandse mariniers zijn afgelopen weekend in het plaats Karasjok in het noorden van Noorwegen slaags geraakt met de plaatselijke bevolking. De koninklijke marechaussee stelt een onderzoek in, in samenwerking met de Noorse politie.

Dat de vechtpartij zou hebben plaatsgevonden toen de mariniers de toegang tot een plaatselijke discotheek werd geweigerd, zoals De Telegraaf vandaag meldt, kan een defensiewoordvoerder niet bevestigen. Ook kan hij niet zeggen of er mariniers zijn aangehouden.

De mariniers maken deel uit van een groep van tweehonderd die op oefening is in het noorden van Noorwegen. ''We oefenen daar ieder jaar, dus we willen de relatie met de plaatselijke bevolking graag goed houden. Dit soort vervelende incidenten kunnen we dan ook zeker niet gebruiken'', aldus de defensiewoordvoerder.

Met dank aan calvobbes voor de submit.

Hamstringblessure Salmon

Glenn Salmon heeft zich afgemeld voor het Zuid-Afrikaanse nationale elftal. De spits van FC Groningen was door de bondscoach van Zuid-Afrika opgeroepen voor het kwalificatieduel tegen Zambia voor de Afrika Cup.

Salmon is door een hamstringblessure echter niet in staat om tegen Zambia te spelen. Afgelopen weekend speelde hij ook al niet mee in de competitiewedstrijd van FC Groningen tegen Vitesse.

DVD: Firewall

Als je de mogelijkheid hebt om alle gegevens van een bank in te zien, ook nog eens alle cijfertjes naar wens aan kunt passen en dit ook nog eens doet, dan ben je een rijk man. Dat niet alleen, je bent ook nog eens een crimineel. De boeven die achter Jack Stanfield aanzitten hebben echter geen moeite met het predikaat 'crimineel'. Zij willen dat Jack inbreekt in het beveiligde netwerk dat hij zelf heeft ingericht, zodat zij miljoenen kunnen wegsluizen naar hun eigen rekening. Ze begrijpen dat Jack natuurlijk niet zomaar 'ja' zegt en gijzelen daarom zijn gezin.

Gameplay uit Sci-Fi MMORPG Tabula Rasa

MMORPGs worden vaak nog met fantasy-settings geassocieerd. Orcs, trollen, goblins en tovenaars zijn figuren die men blijkbaar in een MMORPG verwacht tegen te komen. De laatste tijd zijn er echter steeds meer MMORPGs die een andere setting gebruiken. Denk aan City of Heroes en RF Online.
In het verlengde van die laatste komt binnenkort Tabula Rasa uit. Een Sci-Fi MMORPG met veel geweren, veel aliens en ook iets dat op magie lijkt. Je kunt een gameplay-trailer hier bekijken.

Vandaag is het Werelddierendag

Icoon BinnenlandsOver de hele wereld zullen vandaag veel huisdieren extra verzorgd worden. Vandaag is het namelijk Werelddierendag. Veel dieren zullen vandaag dus extra lekker te eten krijgen en daarnaast bijvoorbeeld een extra schoonmaakbeurt van het hok, of een leuk speeltje.

Naast particulieren besteden ook veel organisaties die vechten voor dierenwelzijn aandacht aan dierendag. Verder mogen vandaag waarschijnlijk weer veel kinderen hun huisdier mee naar school nemen.


Dieren op school met dierendag

WK hockey: Duitsland verrassend uitgeschakeld

Olympisch kampioen Duitsland is uitgeschakeld op het wereldkampioenschap hockey voor vrouwen in Madrid. Duitsland verloor dinsdag in Madrid met 1-0 van Engeland en dat verlies bleek desastreus.

Spanje staat in Groep A tweede achter Nederland, door met 3-2 te winnen van India. Een gelijkspel in de laatste groepswedstrijd is voor de Spaanse vrouwen genoeg om door te gaan naar de halve finales.

In groep B zijn de halve finalisten al bekend. Titelverdediger Argentinië en Australië zullen vandaag uitmaken wie groepswinnaar wordt.

[A1GP] Renger van der Zande tweede coureur

Renger van de Zande fungeert het komende jaar als tweede rijder achter Jeroen Bleekemolen in de A1 GP. Daarnaast komt Van der Zande uit in de rookie-test op vrijdag. Dit is een nieuwe testserie in de A1GP voor coureurs onder de 25 jaar.

Afgelopen seizoen reed Van der Zande in de Duitse Formule 3, waarin hij het jaar als vierde afsloot. In het Rookie-klassement eindigde het racetalent als tweede. Van der Zande is pas sinds een paar jaar actief in de autosport.

Van der Zande reageerde bijzonder verheugd op zijn aanstelling. "Dit is echt te gek", reageert Van der Zande op de officiële website van A1GP Team Nederland. "Het is nu mijn derde jaar in de autosport. Vorig jaar keek ik nog op tv naar de A1GP en nu maak ik zelf deel uit van dit fantastische team! Wat het rijden met de auto betreft zal het heel anders worden dan in de Formule 3, wat ik nu gewend ben. Die auto heeft heel veel grip, wat bij de A1-auto wel minder zal zijn, maar we gaan rustig aan de slag en zien hoe vlug we de echte snelheid erin hebben."

Ook Jan Lammers is blij met zijn nieuwe aanwinst: "Renger is nog jong, onbevangen en heeft veel potentieel. Hij kan A1GP optimaal gebruiken om zichzelf op een hoger niveau te brengen. Wij willen graag dat Renger in alle rust kan werken aan zijn progressie en zich verder kan ontwikkelen als autocoureur. Jeroen gaat gewoon degene zijn die voor ons de punten binnen moet halen. Renger kan dan de vrijdagochtendsessies gebruiken om aan het klimaat te wennen van A1GP en aan het vermogen van de auto, want het is sneller dan alles waar hij tot nu toe mee heeft gereden. Tegelijkertijd kan hij ook alvast wat circuits over de gehele wereld leren kennen."

Milli Görüs: van christenen leren rust te bewaren

Icoon Binnenlands"Als er iets gebeurt wat moslims kwetst, zoals bij die cartoonkwestie, dan reageren ze heel impulsief. Je hoeft ze maar één keer tegen de schenen te schoppen en ze worden heftig. Die beelden gaan de wereld over. Maar toen christenen geschokt waren over Madonna, bleven die zó rustig."

Yusuf Altuntas, de nieuwe directeur van Milli Görüs Noord Nederland, heeft gezegd dat moslims van christenen zouden moeten leren om de rust te bewaren op een moment dat ze gekwetst worden. Sowieso vindt hij dat ze misschien vaker samen moeten werken met christenen. Milli Görüs stond altijd bekend als een conservatieve Turkse moskeekoepel, maar de laatste tijd lijkt daar verandering in te komen.

De SGP heeft laten weten wel iets te zien in samenwerking. Onder andere op het gebied van abortus en euthanasie ziet de partij overeenkomsten tussen de ideeën van moslims en christenen. Ook Altuntas voelt wel iets voor een samenwerking: "Als het zo uitkomt, dan doen we iets samen. We hebben nu ook een project lopen met Joodse jongeren die samen met moslims naar Istanbul en Jeruzalem reizen."

DVD: Not The Nine O'Clock NewsEind jaren '70 was er een kleine komedie-revolutie op de Britse televisie. In 1979 begon een drietal Britse komieken met het programma Not The Nine O'Clock News. Dit programma, waarin geen blad voor de mond werd genomen, was het resultaat van een samenwerking van vier personen, van wie er drie de serie als trampoline konden gebruiken, want wie is er bijvoorbeeld niet bekend met Rowan Atkinson? Hij vervolgde zijn carrière met de populaire serie Blackadder en later het typetje Mr. Bean. Het duo Mel Smith en Griff Rhys Jones zijn samen blijven werken in 'Alas Smith & Jones', een serie die maar liefst veertien jaar te zien was, tussen 1984 en 1998. De serie is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Dingsdag :"Zware loting maar mooie clubs"

SC Heerenveen -verdediger Michael Dingsdag vindt dat zijn ploeg zwaar heeft geloot, maar denkt dat het erg mooie wedstrijden zullen gaan worden. De Friezen werden in de loting voor de UEFA Cup gekoppeld aan Osasuna, Parma (beide uit), Odense BK en RC Lens (beide thuis).

"Het wordt zwaar, maar het zijn mooie clubs om tegen te spelen. Wie de zwakste tegenstander is? Ach, dat kun je nooit zeggen. Wij verloren van Excelsior, dat had ook niemand gedacht." aldus Dingsdag.

Dingsdag kijkt vooral uit naar de wedstrijden tegen het Franse Lens en het Spaanse Osasuna. "Dat kunnen mooie wedstrijden worden. Parma spreekt me minder aan.Italianen spelen altijd op resultaat,dat is niet mijn stijl."

Name that bitch! (score)

Jullie hadden na de extra ronde van dit weekend natuurlijk nog een tussenstandje tegoed.

Het leukste onderschrift was verzonnen door: Tinuzzz_Talpa en die krijgt dus 2 punten. DoorBell en Pulsy krijgen allebei 1 punt. Aan de kop van de ranglijst verandert er dus helemaal niets.

Straks is er een nieuwe Name that bitch!

1 Pandaman 5
2 Icefire1971 5
3 Tokamak 4
4 Skankingrudi 3
5 Tinuzzz_Talpa 2
6 singlemetkids 2
7 iwan-dj 2
8 HvS 2
9 Ilske 2
10 LordNemesis 2
11 Simsfan88 2
12 Erikbobo 2
13 M.e.g.a.t.r.o.n. 1
14 B 1
15 Kabuto_Raiger 1
16 KaMo 1
17 BasOne 1
18 Dondermeester 1
19 Nico35 1
20 MoHaa 1
21 deliberator 1
22 Charrel 1
23 DoorBell 1
24 Pulsy 1

The rules The prizes The game The score

Name that Bitch! is sponsored by:

Alea iacta est

Kortgeleden las ik over een onderzoek dat is gehouden om de invloed van reviews (op sites als deze en in tijdschriften) op de verkoopcijfers van games te meten. De uitslag van dit onderzoek was op zijn zachtst gezegd confronterend. Er blijkt namelijk geen sprake van invloed te zijn en zelf een verband tussen beiden aantonen bleek erg moeilijk. Dit was confronterend, maar niet onverwachts. Het is opvallend hoe vaak games die uitstekende reviews krijgen uiteindelijk niet succesvol blijken te zijn. Recente voorbeelden zijn Beyond Good & Evil, Prince of Persia en Pyschonauts. Waarom bestaan sites als deze dan nog, en waarom worden ze steeds populairder? En waarom doen reviewers überhaupt nog moeite om een spel te beoordelen als jullie je toch alleen maar laten leiden door een bekende naam of een kek hoesje?

Scherpschutter

Ik ben een echte dorpsbewoner, de grote stad is leuk en handig om te winkelen, maar dat is dan ook alles en ben altijd weer blij in mijn dorpje terug te komen, het enige nadeel is dat er in de meeste dorpjes niets maar dan ook niets gebeurt.

Mischien eens een kermis, of een buurtfeestje, maar dat is dan ook alles, dit dorpje in Engeland heeft de oplossing tegen de saaiheid gevonden en brengt met een scherpschutter weer wat leven in de brouwerij.

DVD + CD: Freddie Mercury - Lover of Life, singer of songs

De naam Farrokh Bulsara zal niet iedereen direct iets zeggen. Maar valt de naam Freddie Mercury dan kent iedereen die natuurlijk. Naast zijn werk bij Queen heeft Freddie ook een kleine solocarrière gehad. Er is nu een cd uit met daarop zijn solosingles + niet eerder uitgebrachte remixes. Ook is er een dvd uit met daarin een documentaire over het leven van Farrokh Bulsara met op de tweede schijf de video’s van zijn solo singles. Beide zijn uitgekomen onder de naam Lover of Life Singer of Songs.


Ober grootste kanshebber Gouden kalf

Icoon FilmOber van Alex van Warmerdam maakt de meeste kans vrijdag een Gouden Kalf in de wacht te slepen. De openingsfilm van het Nederlands Filmfestival is zes keer genomineerd voor de filmprijs.

De nominaties voor de Grote Prijs van de Nederlandse film zijn dinsdag tijdens de Talkshow van het NFF bekendgemaakt. Nachtrit, Ik Omhels Je Met 1000 Armen, Zwartboek en Bolletjes Blues zijn elk vier keer genomineerd. Jungle Rudy, Kroniek Van Een Familie ontving drie nominaties.

Langer Licht, Forever, Beautiful In Beaufort-Wes en Escort kregen er elk twee. De jury reikt de Gouden Kalveren uit in zeventien categorieën. Voor de Speciale Juryprijs worden geen nominaties toegekend.

In de categorie Beste Lange Speelfilm gaat het tussen Nachtrit, Ober en Zwartboek. Maurits 'Negativ' Delchot (Bolletjes Blues), Raymond Thiry (Langer Licht) en Frank Lammers (Nachtrit) strijden om de titel Beste Acteur. Beste Actrice kan Melody Klaver (Diep), Nicolette van Dam (Zoop In India) of Carice van Houten (Zwartboek worden).

De nominaties voor de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek zijn eveneens bekendgemaakt. Forever, Langer Licht en Ober zijn genomineerd voor deze persprijs, die wordt vergeven door de Kring van Nederlandse Filmjournalisten.

De winnaars van de Gouden Kalveren en de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek worden vrijdag bekendgemaakt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Tijdens het Gala wordt ook het Gouden Kalf voor de Tiscali Publieksprijs uitgereikt aan de speelfilm met de hoogste waardering van de festivalbezoekers.

De films Zoop In India en Ik Omhels Je Met 1000 Armen vielen dinsdag al in de prijzen. De jongerenjury bekroonde de laatste met de moviesquad Award. Zoop in India kreeg de Moviesquad Junior Award.

Bekijk ook de reviews van Ober en Zwartboek.
Laatste reviews en specials
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
©FOK.nl e.a.