DVD: Tokyo Godfathers

Techniek

Tokyo Godfathers is een film in Widescreen formaat (1.85:1), de beeldkwaliteit is prima. Dat kan ook haast niet anders, aangezien de film anderhalf uur duurt en de DVD nauwelijks extra's bevat.

Er zijn drie geluidssporen op de DVD aanwezig. De Japanse versie is zowel in Dolby Digital 5.1 te volgen als in DTS, ook is er nog een Spaans 5.1-kanaals geluidsspoor op de DVD gezet. Ondertiteling is er in legio talen. Er kan gekozen worden uit Engels, Spaans, Nederlands, Arabisch, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Grieks, Hebreeuws, ehm... de keuze is ruim.


Inhoud

Hoewel er een versie te koop is waar een 'making of' op staat (aldus de Sony Pictures website), staan op deze Single Disc Edition alleen de film en een aantal trailers. Om precies te zijn staan er trailers op van Steamboy, Tokyo Godfathers, Metropolis, Cowboy Bebop, Memories, Cyborg 009, Astro Boy en Warriors of Heaven and Earth.


Conclusie

Absoluut geen standaard kerstfilm, maar daardoor niet minder geschikt als kerstfilm! De film is snel, grappig, hier en daar ontroerend en vol met kleine dingen die passen bij de kerstgedachte. Toch blijft het onmiskenbaar een prachtige anime film en zal door de Japanse taal, de typische humor, muziek en haiku's ook fans van het genre niet teleurstellen. Nog geen idee voor kerst? Denk dan eens aan Tokyo Godfathers.

Tokyo Godfathers krijgt van mij een 7.