DVD: Brother Bear

"Brother Bear" is natuurlijk een ontzettende leuke animatiefilm. De uitstraling van de film is wat volwassener en trekt daarom niet voor de allerjongsten, maar maakt hem daarom misschien voor volwassenen wat meer aantrekkelijk. De DVD start al met 10 minuten aan trailers. Leuk, maar na één keer heb je die natuurlijk ook wel gezien.

De extra's bij deze DVD zijn volgens de Disney-traditie veel en gevarieerd. Aangezien de muziek in de film een belangrijke plaats inneemt is het niet verrassend dat ook een aantal extra's hieraan is gewijd. In de 'Transformation song' zie je hoe het Bulgaars vrouwenkoor het nummer inzingt. De 'Fishing song' wordt ingeleid door Phil Collins, gevolgd door het liedje dat de film niet haalde. De 'Foley-studio' is erg interessant en toont waar een aantal geluiden in de film vandaan werd gehaald. In de 'Art review' komen twee mensen van de crew aan het woord die uitleg geven bij de manier hoe de film tot stand kwam op het vlak van tekenwerk. Niet echt origineel natuurlijk, maar typisch Disney en het blijft altijd reuze interessant om te zien.
Ontzettend komisch zijn de 'Bloopers' van Koda, oftewel wat als het ware verkeerd liep op de set van de opnames van "Brother Bear". Koda zorgt voor commentaar hierbij. Ontzettend leuk gedaan en kinderen denken dat het allemaal echt fout gelopen is.

"Brother Bear" mag echt niet ontbreken in de DVD collectie van de liefhebber van animatiefilms. Zeker als je weet dat dit vermoedelijk de laatste film is die door deze afdeling van Disney werd gemaakt. De film is op zich al ontzettend leuk, maar de vele extra's maken deze DVD nog meer de moeite waard.