GSM Review: Sharp GX-10

Wat staat er op het menu?

Het menu is uitgebreid en na even wennen (ik ben het menu van mijn Siemens S45 gewend) kom je erachter dat bijna alles is in te stellen. Vreemd vind ik wel dat je na het drukken op de M toets bij menu optie 1 begint terwijl het menu van respectievelijk 0 (bovenaan) tot 9 (onderaan) loopt, maar ook hieraan wen je snel.

Berichten
Hier bekijk je je Inbox en Outbox voor SMS en MMS berichten, ook Vodafone Messenger en Vodafone Mail vind je hier, evenals Cell Broadcast en Cell Info.

Camera
Foto instellingen veranderen en uiteraard foto's maken doe je hier. Zoals eerder gezegd is het mogelijk om op drie resoluties foto's te maken; 288 x 352, 120 x 160 en 60 x 80.

Mijn telefoon
Hier vind je alles wat je hebt gedownload en/of hebt gemaakt. Games, afbeeldingen, ringtones, bookmarks en sjablonen. Ook kun je zien hoeveel van je geheugen nog beschikbaar is om bijvoorbeeld afbeeldingen of ringtones op te slaan, of hoeveel er nog over is om Java toepassingen te bewaren.

Fun & Games
Een spelletje spelen? De GX-10 heeft standaard drie games: Penalty-game, Collection Hunter (een Breakout kloon) en Air hockey. Leuke spelletjes die je wel een tijdje kunt spelen, maar gelukkig kun je ook een gratis spel downloaden (je betaalt uiteraard wel voor het dataverkeer) zodat je niet veel hoeft te betalen om de standaard collectie games uit te breiden.

Profielen
Er zijn vijf profielen beschikbaar; Normaal, Vergadering, Actief, Auto en Stil. Ieder profiel heeft eigen instellingen voor wat betreft volumes, ringtones, de trilfunctie en allerlei andere geluiden en signalen. Het is niet mogelijk om zelf een profiel aan te maken, maar de bestaande profielen voorzien in alle denkbare situaties dus een gemis is dit niet.

Organiser
Hier vind je de zakelijke functies. Een rekenmachine, kalender, klok & alarm instellingen en een memorecorder.

Zakelijke gebruikers zullen niet dol zijn op de GX-10, per dag kun je drie notities maken en dat is het. Een afspraak zou je erin kwijt kunnen maar daar is het duidelijk niet voor bedoeld. Je hoeft er ook niet op te rekenen dat je met een belletje herinnerd wordt aan je afspraak.

De memorecorder tenslotte, is enkel los te starten. Tijdens het gesprek iets opnemen is dus niet mogelijk.

Gespreksbeheer
Het telefoonboek is hier te vinden, net als het gespreksregister. Gemiste oproepen, ontvangen oproepen, gekozen nummers en gesprekstimers zijn hier te vinden.

Instellingen
De meest uitgebreide menu optie, zonder twijfel. Telefooninstellingen (taal, achtergrond, display instellingen), oproepinstellingen (wachtstand, nummerweergave opties, profielen), netwerkinstellingen, internet instellingen (WAP, MMS), infrarood en beveiliging. Het duurt even voordat je alles weet te vinden, maar het gebruik went snel.

Vodafone Live!
Met Vodafone Live! kun je e-mailen, gebruik maken van Vodafone Messenger en uiteraard ringtones, wallpapers, games en kant-en-klare MMS-jes downloaden naar je mobiele telefoon.

Een game downloaden kost ¤ 3,50 en de kosten voor het dataverkeer. Bovenaan de Vodafone Live! Top 5 prijkt Ferrari Test Track, dit spel is 73 kb groot. De top ringtone downloaden kost ¤ 1,50.

Heb je geen Live! Voorraad (beltegoed, maar dan voor Vodafone Live!), dan betaal je 0,0244 euro per kilobyte. (25 euro per MB). Afhankelijk van hoeveel Live! Voorraad je aanschaft daalt de prijs van 20 tot 2 euro per MB.

Vodafone
Deze optie tenslotte, stelt je in staat om met de klantenservice te bellen maar ook een aantal Vodafone diensten te gebruiken. Doorverbinden, voicemail, SMS Bel Me zijn een paar van de mogelijkheden.