DVD Review: Herman Finkers - Kalm aan en rap een beetje

Over de DVD

Naast beide shows bevat de dubbel-DVD nog een aantal extra's. Er is speciaal voor de uitgave van de DVD een videoclip opgenomen van het lied Ik weet niet wat het is. Dit liedje is afkomstig uit de Nederlandstalige show. Voor de die-hard fans is er van dit nummer ook een karaoke-versie opgenomen, zodat je zelf mee kunt zingen mocht je daar om een of andere wazige reden behoefte aan hebben.

Ook is er een interview van Herman Finkers met TV-Oost over de voorstelling opgenomen. Het interview is in het Twents, maar er is een optie voor Nederlandse ondertiteling. In dit interview wordt dieper ingegaan op de keuze om de voorstelling ook in het Twents op te voeren en er wordt wat verteld over de problemen die bij het vertalen optraden. Tot slot is er nog een album met foto's en tekeningen rondom de show op de DVD aan te treffen.

Conclusie

Deze DVD ziet er van buiten al goed uit en dat geldt zeker ook voor de inhoud. De menu's zijn overzichtelijk en er is duidelijk te zien dat er aandacht aan besteed is. De theatershows zijn leuk om te zien en zitten zoals gezegd goed in elkaar. De extra's op de DVD sluiten prima aan bij de voorstellingen zelf. Deze dubbel-DVD van Herman Finkers krijgt van mij daarom een 8,5.

Meer informatie? Kijk op de officiële website van Herman Finkers: http://www.hermanfinkers.nl

GenreCabaret
UitgeverCNR Records
Regioregiovrij
Releasedatum14-04-2003
Kijkwijzer
Beeldformaat4:3
AudiosporenDolby Digital 2.0 (Stereo)