FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 mei 2003

DVD Review: Herman Finkers - Kalm aan en rap een beetje

Het is al een tijdje stil geweest rond Herman Finkers. Met name door zijn gezondheidsproblemen heeft hij al een tijdje niet zoveel meer van zich laten horen. Maar ondanks dat is nu de eerste DVD van cabaretier Herman Finkers uit. Het is de DVD van zijn laatste theatershow Kalm aan en rap een beetje. Ook is op de DVD de Twentse versie van deze show te zien: Heanig an en rap wat.

Deze DVD komt als een leuke verassing voor zijn fans en andere liefhebbers. Maar is deze DVD ook de moeite waard om aan te schaffen? Lees snel verder....

Minardi wil bandentest

Minardi wil een bandentest met Bridgestone om voortaan zelf een bandenkeuze te kunnen maken.

Tot nu bepaalt Bridgestone welke banden Minardi tijdens een raceweekend gebruikt, Minardi heeft hier zelf geen invloed op. Om dit te kunnen veranderen wil het team graag testen met de verschillende banden die Bridgestone te bieden heeft.

"Als wij vijf verschillende soorten banden krijgen hebben we aan twee rondjes met iedere band al genoeg om te weten welke soort band geschikt is voor onze auto", aldus Greg Wheeler, de race engineer van Jos Verstappen.

Na zo'n test kan Minardi aangeven wat ze nodig hebben, en dan in overleg met Bridgestone een bandenkeuze maken.

AGOVV contracteert Roest

AGOVV neemt verdediger Robert Roest over van FC Utrecht, Roest tekent een contract voor 3 jaar.

Robert Roest (33) kwam in Utrecht niet meer aan spelen toe en kan met zijn ervaring veel betekenen voor de Apeldoorners. FC Utrecht is zo hard op weg de selectie tot de juiste proporties in te krimpen. AGOVV legde eerder al Santinho Lopes Monteiro, Jurrick Juliana, Ben Appeldorn, Rein Meekels, Antonio Aguilar Aguilera en Remon de Vries vast.

BMW: voorlopig geen klantenmotoren

BMW zal, in in ieder geval in de nabije toekomst, geen goedkopere motoren beschikbaar stellen.
Mario Theissen, de motorsportdirecteur van BMW, maakte dit bekend. Mercedes meldde onlangs motoren voor ongeveer € 10 miljoen motoren aan andere teams te willen gaan leveren, ongeveer zoals Ford en Ferrari al doen.

Theissen zegt voor dat geld niets te kunnen leveren: "Tien miljoen euro zou nog niet genoeg zijn om de kosten van de onderdelen nodig voor een motor te dekken en we gaan ze niet weggeven."

Vrijgelaten gevangene na half uur weer vast

Eens een dief, altijd een dief. Zo luidt één van de vele gezegdes. Voor een 31-jarige man uit Rijswijk is die spreuk wel heel erg waar. De man werd vandaag vrijgelaten uit de gevangenis in Lelystad, maar werd een half uur later alweer opgepakt. Hij bleek een bestelwagen te hebben gestolen.

De eigenaar van het busje, een schoonmaakbedrijf, gaf de diefstal meteen door aan de politie, die op zoek ging. Agenten vonden het voertuig bij een parkeerplaats aan de A6 bij Lelystad. De ex-gevangene smulde lekker van het lunchpakket dat hij bij vertrek mee had gekregen, in een overall van het schoonmaakbedrijf. Hij is voor verhoor meegenomen.

Naakte uitsmijters verminderen geweld

Een Duitse nachtclub zegt dat haar omzet is verdubbeld en het aantal geweldsdelicten is verkleind nadat men naakte vrouwen als uitsmijters heeft aangesteld.

Het management van de club kwam met het idee om het geweld in te dammen. Het blijkt goed te werken. Volgens een bezoeker komt dat doordat het wachten nu veel leuker is. "Als ze op straat komen moeten ze een jas dragen, maar die zit niet vast en er is nog genoeg te zien. Daardoor wordt je afgeleid van alles."

"Met onze nieuwe uitsmijters wilde we de sfeer van agressie die er vaak is indammen," aldus de baas van de club. Volgens hem zijn de bezoekersaantallen met de komst van de naakte vrouwen gestegen. "Het maakt het hele bezoek aan onze club een leuk bezoek."

Agent aangezien voor stripper en uitgekleed

Wat een normale werkdag had moeten worden is voor een Israëlische politieagent uitgelopen op een wilde avond. De man werd dit weekend door een groep jonge meisjes uitgekleed toen hij ze wegens teveel lawaai op de bon wilde slingeren.

De meisjes vierden een vrijgezellenavond. Ze hadden een stripper besteld voor de aankomende bruid en dachten dat de agent de beloofde man was. Toen hij op het feestje aankwam gooiden ze zich dan ook op hem en rukten de kleding van zijn lijf.

Een collega riep versterking op, waarna de man uit zijn onderdanige positie werd bevrijd. De meisjes mochten alsnog een boete betalen.

Prins Bernhard neemt defilé af

Prins Bernhard heeft in Wageningen het defilé van veteranen en oud-verzetsstrijders afgenomen. In die plaats gaf het Duitse leger zich in 1945 over. Vele oud-strijders liepen mee in de tocht, waar ook militairen in meeliepen die aan vredesoperaties hebben deelgenomen.

De bevrijding wordt in het hele land gevierd. Op diverse plaatsen worden bevrijdingsfestivals georganiseerd. Di-rect, Within Temptation en Dolf Jansen toeren per helikopter door het land om op de festivals op te treden. Het thema van dit jaar is 'Vrijheid is niet te koop'. Bij de feestelijkheden worden bijna 700.000 bezoekers verwacht.

Balkenende niet naar herdenking Fortuyn

Premier Balkenende zal morgen de herdenking van Pim Fortuyn in Rotterdam niet bijwonen. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag bekendgemaakt. Balkenende heeft geen tijd vanwege de kabinetsformatie, die dinsdag weer wordt voortgezet.

De premier was door de broer van Fortuyn, Marten Fortuyn, bij de herdenking uitgenodigd. De LPF zal wel naar Rotterdam komen, zo liet een woordvoerder vandaag weten.

Geen massale opkomst bij herdenkingen

Initiatiefnemers van de herdenkingen in het land verwachten geen massale opkomst. Bij herdenkingen in Hilversum en Driehuis zijn slechts een beperkt aantal mensen uitgenodigd. Op het Mediapark komen vijfenzestig mensen samen op de plek waar Fortuyn vorig jaar werd vermoord. Belangstellenden kunnen daar van een afstand toekijken.

Internetadvertenties steeds vaker bewegend

MavRick had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Advertenties op internet bevatten steeds vaker bewegende beelden. Tegen het eind van dit jaar zal dat bij veertig procent van alle internetreclames het geval zijn. Dat is de schatting van het internetbedrijf DoubleClick. In het eerste kwartaal was dit nog 28 procent, tegenover zeventien procent het jaar daarvoor.

Volgens DoubleClick is het aantal 'klikmomenten' ook niet meer zozeer van belang voor adverteerders. Het gaat vooral om de merknaam die goed moet opvallen. Reclames worden steeds groter, bewegender en irritanter. Ook voor Doubleclick is dat beter, omdat het bedrijf niet meer wordt afgerekend op het aantal kliks dat een banner oplevert.

Stoddart tevreden met prestatie in Barcelona

Hoewel de beide Minardi coureurs het rijtje coureurs die aan de finish kwamen afsloten, was teambaas Paul Stoddart tevreden over de Spaanse Grand Prix. Justin Wilson werd 11e en Jos Verstappen werd 12e.

Voor het eerst dit seizoen wisten beide coureurs in dezelfde Grand Prix de finish te halen, dus op dat vlak was de race al geslaagd voor het Italiaanse team. Stoddart had het volgende te melden over de GP:

"Justin en Jos reden allebei een goede race vandaag en het is goed voor het team dat nu beide auto's zijn gefinisht. Onze rondetijden waren competitief. De eerste stint van Justin was erg goed, hij klom tot plaats acht."

"Jos reed ook een goede race. Hij verloor echter wel tijd doordat zijn motor niet helemaal wou meewerken tijdens de laatste pitstop. Verder is het een goed weekend geweest voor Minardi, en dat komt gedeeltelijk door onze motorpartner Cosworth. De motoren deden het op enkele kleine problemen erg goed."

Renault gaat voor top 3

Na een sterke race tijdens de GP van Barcelona blijft het team van Renault realistisch.

Mike Gascoyne, directeur van Renault, laat duidelijk merken dat het team door een aantal goede prestaties niet naast de schoenen gaat lopen.

"Oostenrijk zal een stuk lastiger voor ons worden. De A1-Ring is meer een circuit voor krachtige motoren. We hebben op dit vlak echter een mooie stap voorwaarts in de pijplijn, en als die eenmaal doorgevoerd is ben ik er van overtuigd dat we overal competitief kunnen zijn."

"Ons doel blijft om in de top 3 van het constructeurskampioenschap te eindigen", aldus de realistische Gascoyen.

"Ontwikkeling F2003-GA begint nu pas."

Tijdens de GP van Barcelona heeft Ferrari laten zien dat ze met de F2003-GA een paradepaardje in huis hebben. Als we Jean Todt mogen geloven is dit echter slechts het begin.

Todt, de teambaas van Ferrari, verwacht dat we nog veel meer mogen verwachten van de 2003 auto van Ferrari.

"Er valt nog veel meer te verwachten van deze auto. Ik ben heel blij met haar prestaties in Barcelona, maar ik denk dat er nog veel meer in 't vat zit. We kennen de sterke en zwakke punten van de auto, en we zullen er alles aan doen om de zwakke punten te verbeteren. De ontwikkeling van de F2003-GA gaat nu eigenlijk pas beginnen."

Keroppi op het boeren en hoeren feest.

Keroppi op het boeren en hoeren feest.

Hoewel procentueel gezien maar een klein deel van de studenten zich heeft aangesloten bij een studentenvereniging, is bijna iedereen toch wel lid van de studievereniging van zijn of haar studie. Die hebben als taak om interessante symposia, verantwoorde uitjes maar vooral feestjes te organiseren.

Nou verschilt de activiteit van studie tot studievereniging bijzonder heb ik al ondervonden. Sommige geven 3x per jaar een zielig feestje waar steeds dezelfde 'harde kern' komt opdagen, anderen bundelen de krachten en geven een paar keer een enorm feest, en je hebt 'mijn' DSK. De diergeneeskundige studenten kring. En ik hoef jullie niet uit te leggen dat ik als mini-wannabe-dierenartsje daar natuurlijk lid van ben.

En wat is er nou zo leuk aan die DSK? Nou vooral dat ze heel erg actief zijn. Dus niet een paar feestjes per jaar. Nee elke maand minimaal 1. Natuurlijk hebben ze het voordeel dat ze veel 'leden' hebben en een eigen accommodatie. Wat natuurlijk wel een stuk goedkoper is dan een of andere disco/club af te huren.

Niet dat je bij die 'accommodatie' veel moet voorstellen. Nee, in tegendeel. Het is gewoon de fietskelder die ontdaan wordt van de fietsenrekken. Hang nog wat zwarte doeken op en voila! Je hebt een plek om een feestje te geven.

Eigenlijk is het best moeilijk om aan buitenstaanders uit te leggen wat er nou precies zo leuk is aan die feestjes. Ze worden gegeven in een fietsenkelder, in de winter ijskoud, in de zomer bijzonder benauwd door het lange dak (iedereen groter dan 1.90 moet oppassen met springen, voor je het weet lig je in een plas bier met een gebroken nek). De muziek komt van een drive-in disco (en valt dus onder de noemer: top 40 hits van het afgelopen jaar aangevuld met 'nummers die het altijd goed doen'). Detail is dat het dj-honk niet zoals gewoonlijk met dranghekken wordt afgezet maar gewoon met fietsrekken. Maar geen hond die het merk naarmate de avond vordert en het gemiddelde alcoholpercentage stijgt.

Want de prijzen van drank zijn uit vervlogen tijden. Ondanks dat de prijs van een muntje onlangs van 70 naar 90 cent is verhoogd, is het nog altijd geen geld als je het vergelijkt met wat de gemiddelde kroeguitbater zijn klanten rekent.

Maarja, als je met een gezellige groep vrienden bent en weet dat je niet de komende week op macaroni hoeft te leven uit geldgebrek door de consumpties, dan neem je de locatie, de muziek, het klimaat en de modder aan alles onder je knie wel voor lief.

En aangezien themafeesten weer helemaal 'in' schijnen te zijn, doen ze er bij de diergeneeskunde feestjes er even hard aan mee. En dit keer hadden ze gekozen voor het thema 'boeren en hoeren'. Vast verzonnen zodat de mannelijke studenten in hun vertrouwde kledij (overal + laarzen) zich konden vergapen aan schaarsgeklede dames.

Sinds ik een keer een minder leuke ervaring heb gehad met een themafeest (ik was met maarliefst nog 5 anderen in thema... nou dan voel je je redelijk overdressed en ongemakkelijk hoor, neem dat van mij aan), stond ik er in eerste instantie bijzonder huiverig tegenover. Maar toen om mij heen in de collegezaal zich toch al een hele groep mensen had gevormd die enthousiast hun hoerenoutfits onderling aan het bediscussiëren waren, besloot ik ook maar overstag te gaan.

Dus de avond van tevoren hees ik mij in netpanty, overknee's, zwarte hoge laarzen, een kort zwart rokje en een zwart truitje met allerlei uitsnijdingen op de rug.
Een geschrokken huisgenoot kon ik nog net op tijd overtuigen van het feit dat ik naar een themafeest ging en niet naar een of ander discutabel bijbaantje.

Bij een flatgenootje van mij hadden we met een groepje afgesproken, toen ik de trap naar haar verdieping opliep hoorde ik al kreten a la "Waaaah geweldig!".
Toen ik binnen was en me door de rest van de 'hoeren voor een avond' had laten keuren, kreeg ik te horen dat ik er bijzonder hoerig uitzag. Toch een beetje sipjes reageerde ik op dit 'compliment' "maar het zijn wel allemaal dingen die ik gewoon draag hoor" (niet in deze combinatie, maar dat terzijde ) waarop iedereen zich haastte te zeggen dat ik er wel als een "chique hoer' uitzag. Ik besloot het maar als een compliment op te vatten...

Het feest was bijzonder gezellig. Het aantal mensen dat 'in thema' was verschenen lag ver boven het gemiddelde en zoals verwacht zaten mijn onderbenen volledig onder een mengsel van aarde, modder en bier. Leve de wasmachine!
Wel is er weer de bevestiging dat mannen maar simpele wezens zijn. Trek een rokje aan en ze komen en masse vertellen dat je er zo leuk uitziet.
Maargoed, het zij ze vergeven

Zwangerschapsverlof mogelijk bij beachvolleybal

De internationale volleybalbond FIVB heeft als eerste sportbond ter wereld besloten in het internationale beachvolleybal de mogelijkheid tot zwangerschapsverlof in te voeren. Volleybalsters die moeder worden behouden na de geboorte van hun kind een jaar lang 75% van hun punten op de wereldranglijst. Bij een tweede jaar van ouderschapsverlof blijft de helft van de punten gehandhaafd.

"Dit is een sterk signaal van onze bond, dat we de rechten van vrouwen in de sport respecteren", zo zei Angelo Squeo, binnen de FIVB verantwoordelijk voor beachvolleybal. Deze nog jonge tak van het volleybal hanteert ook als een van de weinige hetzelfde prijzengeld voor mannen en vrouwen, bij de internationale tournooien.

De maatregel maakt trouwens deel uit van een heel pakket van aangekondigde wijzigingen. Zo heeft de FIVB ook besloten dat de nationale bonden open moeten staan voor bemoeienissen van buitenaf, mochten zij niet (meer) in staat zijn een nationale competitie te organiseren. Ook dit is betrekkelijk uniek te noemen in de sportwereld.

FIFA: 36 landen op WK 2006

De wereldvoetbalbond heeft een principe akkoord bereikt, waarmee 36 landen acte de presence zullen gaan geven op het WK van 2006 in Duitsland.

Eerder deze week bekritiseerde voorzitter van het WK 2006 organisatiecomité Franz Beckenbauer de bond nog om zijn winstbejag. De president van de wereldvoetbalbond, Sepp Blatter, wuift alle kritiek op het voorstel echter weg. De FIFA ziet enkel nog een probleem met de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL), deze bond moet een passend speelschema in elkaar zien te draaien. Als dat lukt staat niets de beslissing meer in de weg. Verwacht wordt dat het op 28 of 29 juni tijdens de vergadering in Parijs zal worden aangenomen.

Pizzonia blijft bij Jaguar

Ferrari412T2 wist ons vandaag het volgende te melden:

Antonio Pizzonia zal dit seizoen bij werkgever Jaguar blijven rijden. Dat heeft hij tegenover de Amerikaanse website AtlasF1 bekendgemaakt.

Met zijn uitspraak komt er een eind aan de geruchten dat de tweede rijder het veld zou moeten ruimen vanwege zijn slechte prestaties. Jaguar had laten doorschemeren dat de Braziliaan misschien al deze race zou moeten vertrekken en had met Alexander Wurz al een mogelijke vervanger op het oog.

"Ze kwamen vandaag naar me toe om te vertellen, dat ze een fout hadden gemaakt", aldus Pizzonia. "Nu kunnen we weer verder en hopelijk elke dag beter worden."

Zware tornado's treffen de VS

okee6 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zeven ''zwermen'' tornado's hielden gisteravond (plaatselijke tijd) huis in de staten Kansas en Missouri in het midden van de VS. Het aantal dodelijke slachtoffers staat vooralsnog op 19 (CNN meldt 34 slachtoffers); er worden nog 8 mensen vermist. Eén van de tornado's had de doorsnede van drie voetbalvelden.

Complete huizen werden van de fundering geschept. Op het vliegveld van Kansas City werden passagiers in ondergrondse tunnels geleid om erger te voorkomen. In South Dakota en Nebraska waren ook tornado's; deze waren echter minder destructief.

Archiefplaatje

Porto Portugees kampioen

FC Porto heeft voor de 22e keer in haar bestaan de Portugese titel verovert. De club won in Das Antas met 5-0 van Santa Clara.

Benfica dat 2e is in de stand staat met nog 4 wedstrijden te gaan op een onoverbrugbare 14 punten achterstand. FC Porto verloor dit seizoen maar eenmaal, uit bij huidig nummer 12 Maritimo Funchal (2-1). De ploeg speelt ook nog de finales van de UEFA Cup en de Portugese beker.

Man haalt vlag uit mast met dodenherdenking

Afgelopen zondag heeft een 19-jarige man uit Lierderholthuis de vlag weggehaald die wegens dodenherdenking in de mast bij het gemeentehuis in het Overijsselse Heino hing. Hij had een weddenschap gesloten, meldde de politie maandag.

Na zijn daad verklaarde de man tegenover de politie dat hij de vlag weer terug wilde hangen. Hij zei er niet bij hebben stil gestaan dat de vlag er hing wegens dodenherdenking en dat hij mensen zou kunnen kwetsen met zijn actie. De man is voorgeleid en kreeg een proces-verbaal. Onder toezicht heeft hij de vlag overigens wel teruggehangen.

Voetbal: Rechter wil Maradona in cel gooien

Afgelopen zondag heeft een rechter uit Argentinië bevolen dat zodra Diego Maradona voet zet op Argentijnse bodem, hij de de cel in moet. Dat schrijft het Argentijnse dagblad Cronica. Voormalig voetballer Maradona zou in gebreke zijn gebleven bij het betalen van alimentatie.

Op het moment is Maradona in Cuba bezig om van zijn verslaving aan drugs, met name cocaïne, af te komen. De voormalige wereldster scheidde kort geleden van Claudia Villafane. De rechter bepaalde dat Maradona de rest van zijn leven 3000 dollar per maand alimentatie moet betalen aan zijn ex, bij wie hij twee kinderen heeft.

Bom ontdekt bij marathon Belfast

In de nacht van zondag op maandag is in het centrum van Belfast een zware brandbom aangetroffen. De vondst werd enkele uren voordat daar een marathon zou worden gelopen gedaan. De politie verklaarde dat de bom in een busje werd gevonden dat vlak langs de wedstrijdroute stond.

De explosievenspecialisten van het Britse leger hebben de bom ontmanteld. De bom werd door de politie ontdekt, omdat de chauffeur van het busje hen inlichtte. Hij verklaarde gedwongen te zijn door een paramilitaire groepering om zijn busje daar neer te zetten.

Niemand heeft nog de verantwoordelijkheid voor de bom opgeëist. Waarschijnlijk zou de bom aanzienlijke schade hebben veroorzaakt, als die tijdens de marathon tot ontploffing was gekomen.

Trucker krijgt boete voor verstoren dodenherdenking

Zondagavond is in het Groningse Musselkanaal een vrachtwagenchauffeur beboet voor verstoring van de dodenherdenking.

Even voor acht uur werd het verkeer in de omgeving van het monument voor oorlogsslachtoffers stilgelegd wegens de herdenking. De vrachtwagenchauffeur weigerde echter volgens de politie zijn motor uit te zetten. Dat zette hij zelfs kracht bij door om acht uur veelvuldig gas te geven met zijn vrachtwagen en ook te claxoneren. Hierop bekeurde de politie de man voor onnodige geluidshinder.

Toen de agent de bekeuring uitschreef, werd hij beloond door omstanders met een luid applaus. De boete bedroeg 69 euro.

Agentschap haalt 68 radiopiraten uit de lucht

Etherwaakhond Agentschap Telecom heeft met de actie 'Etherflits' tot dusver 68 keer een radiopiraat uit de lucht gehaald. De actie heeft als doel om etherpiraten uit de lucht te halen. Voorheen gebeurde dat alleen maar als een zender stoorde in de FM-band, maar nu worden alle piraten uit de lucht gehaald.

Etherflits begon op 12 maart en duurt een jaar. Volgens het agentschap houdt Etherflits geen verband met de nakende verdeling van commerciële etherfrequenties. De actie zou het al eerder hebben gepland, voordat bekend was dat de zogenoemde 'zero base-operatie' in juni van dit jaar zou plaatshebben.

Radiopiraten reageerde woedend op de actie. Bij de eerste overtreding krijgen de zendamateurs 1100 euro boete, een tweede keer kost ze 2250 euro en dan worden hun spullen verbeurd verklaard. Volgens de piraten is dat veel te streng. Zij zien wel een verband met de komende etherverdeling en vinden het belachelijk dat zij daarvan de dupe moeten worden. Vooral piraten uit Oost-Nederland zijn de pineut. Zaterdag willen de piraten in Den Haag demonstreren. Om 12.00 uur willen ze zich verzamelen op het Malieveld en vervolgens een route afleggen door de stad.

Veel doden door mazelen in Nepal

In een tijdsbestek van vier weken heeft een uitbraak van de mazelen aan 38 kinderen in het westen van Nepal het leven gekost. In het dorp Gajari stierven vijftien kinderen aan de 'vlekjesziekte'.

Lokale autoriteiten verklaarden dat de kinderen de dood vonden omdat er of een gebrek aan medicijnen in het afgelegen gebied was, of omdat sommige mensen overtuigd zijn dat de mazelen niet moet worden bestreden met medicijnen.

Hier in Nederland komt de ziekte bijna niet meer voor. Dat heeft te maken met het feit dat de meeste kinderen vlak na hun eerste verjaardag tegen de kinderziekte worden ingeënt.

Advocaat lekt eerste verklaring Volkert

cvbarney, Roel's Weblog, Esposa, ikhaatregistreren, synapse, PIM4EVER en popi-jopi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volkert vd GraafDe eerste verklaring van Volkert van der Graaf is openbaar geworden. De advocaat van de familie Fortuyn, meester Theo Hiddema, heeft de verklaring doorgespeeld aan het dagblad Trouw en het weekblad HP/De Tijd. Volgens NOS-teletekst zou hij dat hebben gedaan uit onvrede met de straf van 18 jaar cel die Van der Graaf heeft gekregen.

Uit de verklaring zou blijken dat Volkert een huurmoordenaar is en dat er wel degelijk een kans bestaat dat hij nog eens een moord zal begaan. Hiddema hoopt dat het verhaal het hof zal beïnvloeden dat in juli het hoger beroep behandelt.

Een deel uit de verklaring:

''Ik heb Petra 's morgens niet verteld hoe mijn dag eruit zou zien, Ik denk dat ik om ongeveer 9.00 uur met de auto van huis ben vertrokken richting VMO -het kantoor van de Vereniging Milieu Offensief in Wageningen-. Als X -een collega- heeft gezegd dat hij mij kort na 10.00 uur bij VMO heeft zien binnenkomen, dan klopt dat dus wel. Omstreeks 12.30 uur verlieten X en ik het kantoor en zijn we naar de bakker gegaan. Ik heb toen tegen X gezegd dat ik de rest van de dag vrij zou nemen vanwege het mooie weer. Ik kon moeilijk tegen hem zeggen dat ik iemand ging doodschieten. Ik ben nog even in een fotozaak geweest en ben volgens mij daarna nog even bij VMO binnen geweest om een telefoontje te plegen. (...) Vervolgens ben ik naar de Postbank gegaan om geld te halen en een poststuk te laten versturen. Daarna ben ik naar Albert Heijn in Wageningen gegaan waar ik onder meer bananen en mueslibolletjes heb gehaald.'' In de Wageningse fotozaak haalde Van der Graaf foto's op die hij nodig had voor een bezwaarprocedure tegen een veehouder in Renswoude.

Volgens Hiddema blijkt hieruit dat Van der Graaf een kil en berekenend moordenaar is met het geweten van een huurmoordenaar.

-
Zie ook dagblad Trouw voor een uitgebreid artikel. (gratis registratie vereist)

NS-personeel legt treinverkeer stil om overlast

LLCoolR had ons via de newssubmit het volgende te melden: Jongeren terroriseren NS-personeel

Logo NSNS-personeel heeft gisteravond het treinverkeer tussen Hoorn en Enkhuizen stilgelegd omdat jongeren op dat traject overlast veroorzaakten.

Volgens een woordvoerder van de NS gaat het om zo'n 25 Marokkaanse hangjongeren die al eerder op deze lijn voor problemen hebben gezorgd. Het zou gaan om bedreigingen en pesterijen. De politie had al extra surveillances ingezet. Maar deze blijken dus niet te werken.

Vanochtend zijn de treinen tussen Hoorn en Enkhuizen weer gaan rijden volgens de dienstregeling.

Friends-acteur Matt LeBlanc getrouwd

Simm1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse acteur Matt LeBlanc is afgelopen zaterdag getrouwd met Melissa McKnight. LeBlanc is vooral bekend uit de serie Friends waarin hij Joey speelt. Het stel gaf elkaar het ja-woord op Hawaii.

De 35-jarige LeBlanc en het voormalige fotomodel en moeder van twee McKnight verloofden zich in 1998. De ceremonie vond plaats op Anini Beach op het eiland Kauai.

Washington waarschuwt Syriërs

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Colin Powell, heeft er gisteren voor gewaarschuwd dat Syrië rekening moet houden met de "consequenties" als het blijft dwarszitten ten aanzien van het Israëlisch-Palestijnse vredesproces en Irak.

Powell heeft president Assad van Syrië op de hoogte gebracht van de beleidsveranderingen die de VS van hem verwacht na de val van het regime van Hoessein. Powell was overigens naar Damascus afgereisd met de bedoeling om te bekijken welke politieke stappen kunnen ondernomen worden en niet om te dreigen met militair geweld. Hiermee bedoelt de minister volgens de Amerikaanse zender CBS het sluiten van de grenzen tussen Syrië en Irak en de sluiting van de kantoren van radicale pro-Palestijnse organisaties in Damascus.

Assad heeft beloofd de Amerikaanse wensen te bekijken. Hij gaf ook aan al enkele kantoren van Palestijnse organisaties te hebben gesloten.

Nucleaire opslagplaats Irak geplunderd

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden en vertaalde het bericht voor ons:

Een speciale eenheid van het leger die toezicht uitoefent op de belangrijkste plaatsen waar radioactief afval is opgeslagen in Irak, heeft ontdekt dat de opslagplaats geplunderd was. Men kon niet met zekerheid zeggen of er nucleair materiaal verdwenen is.

Het is reeds de tweede keer sinds het einde van de oorlog dat een nucleaire opslagplaats uitgebreid geplunderd werd. De authoriteiten houden er dan ook rekening mee dat dodelijk materiaal gestolen is. Het onderzoek, dat werd gevoerd door U.S. Special Forces en acht nucleaire experts van het Pentagon, lijkt aan te tonen dat door de oorlog de gevaarlijkste technologieën van Irak verspreid zijn zonder dat er controle kan op uitgeoefend worden.

Het Pentagon heeft zeven opslagplaatsen van het Iraaks nucleair programma bezocht sinds het einde van de oorlog. Slechts één zo'n plaats bleek intact.

SARS leeft langer dan gedacht

Cipri had ons via de newssubmit het volgende te melden en herschreef het bericht voor ons:

SARS 3Het SARS-virus kan ook buiten het lichaam uren tot zelfs enkele dagen voortleven. Dat zou verklaren hoe de longziekte ook zonder direct menselijk contact kan worden overgedragen. Tot deze voorlopige conclusie komen SARS-onderzoekers uit meerdere landen.

Bij een gewone kamertemperatuur blijft het virus minstens een etmaal actief op bijvoorbeeld tafels en aan deurknoppen. Besmetting kan dan al optreden door deze objecten aan te raken.

In uitwerpselen kan het virus zelfs wel vier dagen overleven. Daarom zouden in appartementencomplexen en ziekenhuizen veel slachtoffers zijn gevallen.

Crimineel weekend-verlof eindigt met "knaller"

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Rotterdamse gedetineerde op weekeindeverlof is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval, nadat hij binnen korte tijd een keur van misdrijven had begaan.

Volgens het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) reed de 22-jarige man in een auto die hij zaterdagavond had gestolen bij het Luxortheater in Rotterdam. Rond elf uur 's avonds werd de gestolen auto gesignaleerd bij een inbraak verderop in de stad.

Om één uur 's nachts tankte de man, samen met een 28-jarige Rotterdammer, bij een benzinestation langs de A16. Toen de twee wegreden zonder te betalen, zette de politie de achtervolging in.

De 22-jarige bestuurder negeerde de stoptekens en reed met hoge snelheid bij de afrit Zevenbergschen Hoek de snelweg af. Vlak daarna raakte hij de macht over het stuur kwijt en botste hij tegen een boom. Daarbij raakten zowel de bestuurder als z'n passagier zwaargewond. Beiden zijn volgens de politie in kritieke toestand in het ziekenhuis opgenomen.

Kampioensfeest voetbalteam eindigt in drama

spEklAp had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kampioensfeest voor de A1-junioren van voetbalvereniging Succes, met een rondrit door Hippolytushoef (NH), eindigde gisteren in een drama.

Het kampioensteam had plaats genomen op een boerenkar, om de rondrit te kunnen maken. Bij het verlaten van het sportterrein kantelde deze kar. Zes mensen raakten hierbij dusdanig gewond dat zij met ambulances moesten worden afgevoerd.

Volgens de politie miste één van de slachtoffers een deel van het oor. Een ander raakte gewond aan zijn oogkas. De vier anderen hadden serieuze kneuzingen en schaafwonden, maar er bleek niemand in levensgevaar. De gewonden zijn naar ziekenhuizen in Den Helder en Hoorn vervoerd.

De politie nam ook een blaastest af van de 56-jarige tractorbestuurder en heeft hem daarna aangehouden. Hij bleek 2,5 maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. De chauffeur heeft zijn rijbewijs in moeten leveren en is inmiddels weer op vrije voeten. Naar alle waarschijnlijkheid kantelde de kar overigens niet door zijn rijkunsten, maar doordat de hossenende jongeren in de bocht allemaal naar dezelfde kant gingen hangen.
Laatste reviews en specials
review
Tales of Kenzera: ZAU
special
Random Pics van de Dag #1261
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1260
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
©FOK.nl e.a.