Interview: Good Charlotte

Is dit jullie eerste keer in Nederland? Wat hebben jullie hier zoal gedaan de afgelopen dagen?

Benji: "We zijn ooit es door Nederland heengereden, maar dat duurde niet zo lang." Paul: "Ik en Billy zijn ooit wel een paar dagen geweest, op vakantie. We hebben nog niet veel kunnen zien. We hebben een dagje vrij gehad, eindelijk, en dan doe je niet zo veel. We zijn van Japan naar New York naar hier gevlogen. Op je dagje vrij luier je wat, krachten opgedaan. Dan doe je ook nog wat promo activiteiten en we zijn naar Audioslave geweest. We hebben dus helaas nog geen tijd gehad om naar de musea ofzo te gaan, wat me best leuk lijkt. Het Torcher Museum bijvoorbeeld, zoiets hebben we niet in Amerika. Amerika is veel nieuwer. 200 Jaar daar is oud, hier is dat niks bijzonders."

Vanavond spelen jullie met Kelly Osbourne, hebben jullie haar al gesproken?

Paul: "Jazeker, maar we kennen haar al." Benji: "Haar vriendje is een hele goede vriend van ons en Kelly is een vriendin van ons. Normaal gesproken spelen we niet met haar omdat we allebei iets anders doen, maar voor deze showcase treden we samen op en dat is erg leuk om te doen."



En dan gaan jullie er morgen weer vandoor. Wat gebeurt er dan?

Benji: "Londen, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italie en Zweden. En ook nog naar Schotland en Ierland. Druk schema he?"

Dit is een promotie tour voor jullie nieuwe album. Hebben jullie al plannen voor na de tour?

Benji: "We gaan touren in Amerika met Newfound Glory, MxPx, Less Than Jake, Avail, Reggy and the Full Effect en nog wat bands." Paul: "Dat wordt echt een hele leuke tour" Benji: "En dan hopen we deze zomer terug te komen voor de festivals."

Paul: "Je zou eigenlijk vanavond naar de show moeten komen kijken, ik denk niet dat we je teleur gaan stellen. Misschien kun je er dan iets over schrijven voor bij het interview."

Wat is eigenlijk het grootste verschil geweest in het maken van dit album en jullie debuutalbum?

Benji: "Ik denk dat we nu iets meer weten waar we mee bezig zijn. Dat weten we nog steeds niet echt, maar wel beter dan toen we begonnen. We hebben meer ervaring, we hebben het heft wat meer in handen genomen in vergelijking met de vorige keer.

Paul: "Wat ook een groot verschil is dat we er dit keer de tijd voor hebben genomen. Geen gehaast, we wilden gewoon het beste album maken dat we konden maken. Het eerste album moest gewoon zo snel mogelijk af omdat we wilden touren."

Wat is jullie boodschap voor de lezers op FOK!?

Benji: "Ik denk dat ik zou willen zeggen dat als ze naar onze muziek luisteren: Bedankt dat jullie ons een kans geven en we kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten tijdens een optreden zodat jullie kunnen zien waar we voor staan."

We namen afscheid en zo stond ik weer buiten het American Hotel. Helaas, het kaartje voor het optreden kon niet doorgaan want de gastenlijst was vol en de Melkweg was uitverkocht. Dit keer jammer genoeg dus geen Good Charlotte live, maar de eerstvolgende gelegenheid ben ik erbij. Misschien deze zomer ergens, ik kan haast niet wachten!