Interview: Good Charlotte

Op dat moment gaat de deur open, daar is Benji. Hij ziet er met een berg tatoages en onder andere drie ringen door z'n lip iets minder gewoontjes uit dan Paul, maar is net als Paul keurig netjes, rustig en ploft met een kop thee ook in een stoel.

Was Lit ook de eerste band waar jullie mee speelden die jullie bewonderden?

Paul: "Nee eigenlijk niet. We hebben wat plaatselijke shows gespeeld met een band die Jimmy's Chicken Shack heet. Ze zijn de enige band in Maryland die ooit iets hadden bereikt. Een platencontract, rond de wereld touren. Dus dat was nogal wat om met hen te mogen spelen. Als zij in Maryland speelden was het uitverkocht, gegarandeerd."

Hoe hebben jullie eigenlijk de naam Good Charlotte bedacht?

Paul: "Nou daar kwam eigenlijk weinig denkwerk bij kijken. Er was een kinderboek dat zo heette, dat lag in onze demo ruimte. Joel vond het wel een koele bandnaam. De rest had zoiets van "Ehh, okee.", maar toen we wat aan het optreden gingen zeiden veel mensen dat we onze bandnaam moesten veranderen omdat het zo raar klonk. We zijn gaan zitten en probeerden na te denken over een andere bandnaam. We hebben zelfs allerlei namen op foto's van ons geplakt om te zien hoe het zou staan, maar niks werkte. Dus hielden we het maar gewoon bij Good Charlotte."

Waarom hebben we hier nog nooit van jullie gehoord?

Paul: "Hier?" Benji, al grijnzend: "Omdat we uit Maryland komen." Paul: "De enige manier waarop mensen hier van ons zouden kunnen hebben gehoord is via het internet, we zijn hier nog nooit geweest."

Hoe zit het met dat internet? Is het belangrijk voor jullie of juist gevaarlijk?

Benji: "Het heeft ons juist geholpen. Als we naar het buitenland gaan, bijvoorbeeld Japan, dan zijn er gegarandeerd kids die meezingen. Als je dan vraagt hoe ze de nummers kennen: internet. Dat is prima, het helpt ons. Het zal ons best ook schade toebrengen, maar ik denk dat het per saldo niet veel uitmaakt. Nieuwe fans kopen misschien een t-shirt, komen naar een show, dat is allemaal prima."

Doen jullie iets om het kopieren tegen te gaan, of het interessanter te maken de cd te kopen?

Benji: "Niet echt. We zetten wel wat extra's op de cd, zoals achter de schermen materiaal, video clips, maar dat is gewoon voor de fans. Die willen we wat extra's geven, dat doen we niet omdat we willen dat ze het album niet downloaden maar kopen. Het maakt ons niet uit of ze het album van het internet halen, ze komen daardoor naar een show. Dat is waar wij om geven. Natuurlijk wil iedereen succesvol zijn, maar wij voor ons is optreden en touren het belangrijkst."

Wat als iemand ondanks internet toch niet weet wat voor band jullie zijn en je zou het hem moeten uitleggen, wat zou je dan zeggen?

Paul: "Pff, rock." Benji: "Ehm, rock 'n roll. Toen we net begonnen noemde iedereen ons een punkband, dat is prima en zien we als compliment, maar we proberen niet een punkband te zijn. We zijn dol op punk rock, maar wijzelf zijn denk ik meer new school punk rock 'n roll."