FOK! Filmnieuws - Week 32

Wekelijkse filmtip - Men In Black II


Agent Jay (Will Smith) en agent Kay (Tommy Lee Jones) zijn weer 'back in black' in deze actie komedie vol humor en buitenaardse wezens. Een buitenaards lingeriemodel (Lara Flynn Boyle) dreigt de aarde te vernietigen. De 'Men In Black', een organisatie die buitenaards leven op aarde controleert, moeten dus opnieuw in actie komen. Om de aarde te redden heeft agent Jay de kennis nodig van agent Kay. Laat Jay nou net hem hebben geneuraliseerd aan het einde van deel één. Hoe het zal aflopen? Een bezoekje aan de bioscoop kan je uit de nieuwsgierigheid halen.

Details: USA - 88 minuten
Regisseur: Barry Sonnenveld
Cast: Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle, Johnny Knoxville e.a.
In de bioscoop vanaf: 1 augustus 2002
Website: Klik hier
Kijkwijzer: Meekijken gewenst vanaf zes jaar / Geweld

Wekelijkse filmwebsite tip - Eight Legged Freaks

De filmwebsite van deze week is afkomstig van een film die 15 augustus in première zal gaan, namelijk 'Eight Legged Freaks'. In een rustig mijnstadje wordt de rust hevig verstoord door een spinnenplaag. Door een ongelukje met chemisch afval zijn de spinnen namelijk stukken groter en bloeddorstiger geworden.

Naast de standaard prijsvraag, filmposter, foto's en trailer kun je op de website je eigen e-card te maken en versturen. Hierbij moet je allereerst een achtergrond kiezen, om daarna de personages uit de film erin te plakken. Is je e-card af, dan kun je deze per e-mail versturen. Allemaal wel leuk en aardig, maar deze optie is niet wat de website zo leuk maakt.

Datgene wat de website bijzonder maakt is het spelletje wat is gemaakt naar aanleiding van de film. Het staat er zo simpel: 'Choose your weapon. Kill the spiders. Win the game.' Vol moed start ik de online game en verbaas me over de manier waarop het is uitgewerkt. Dit is niet zo maar een spelletje, dit ziet er nog leuk uit ook. Allereerst dien je je personage te kiezen. Ik start met een kruisboog, en naarmate ik verder komt in het winkelcentrum kom je niet alleen meer wapens tegen, maar ook meer spinnen. Alhoewel ik niet al te ver kwam (lees: na drie spinnen kon ik weer opnieuw beginnen) was ik toch tevreden. De makers hebben overigens voor onze modem- en Macintosh-gebruikers ook nog een aparte versie gemaakt om te downloaden.

Voor de spellen Quake III Arena en Unreal Tournament kun je tevens verschillende spinnenmodels downloaden. Daarnaast zijn er buddy-icons, een spinnen-encyclopedie en een leuk kijkje achter de schermen te vinden. Al met al een complete filmwebsite waar je je wel even kan vermaken, en dus zeker ook een tip waard.