Biden veroordeelt geweld bij pro-Palestijnse demonstraties in VS

De Amerikaanse president Joe Biden heeft het geweld tijdens pro-Palestijnse protesten op verschillende universiteiten in het land scherp veroordeeld. "Er is een recht om te protesteren, maar niet een recht om chaos te veroorzaken," zei Biden in een toespraak in het Witte Huis. Er mag op de campus geen ruimte zijn voor antisemitisme of islamofobie. Ook het discrimineren of dreigen met geweld tegen Joodse studenten of Amerikanen van Arabische afkomst is uit den boze.

Biden maakte ook duidelijk dat de protesten voor hem geen aanleiding zijn geweest om zijn Midden-Oostenbeleid te heroverwegen.

Volgens berichten in de media zijn de afgelopen weken meer dan 2.000 mensen gearresteerd bij pro-Palestijnse protesten aan universiteiten in de VS. Sinds 18 april zijn er arrestaties geregistreerd op meer dan 40 universiteiten in ten minste 25 staten, meldde CNN. Er waren protesten op tal van andere universiteiten, maar geen arrestaties. De protesten gaan door. Verschillende protestkampen werden ontruimd, onder meer aan de Rutgers University in New Jersey en UCLA in Los Angeles.