Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 6

Deze week kenmerkt zich door heruitgaven: de eerste Dune komt nog even in de bios en Turning Red, oorspronkelijk alleen op streaming uitgebracht, valt nu ook op het grote scherm te zien. Maar vergeet ook Poor Things niet!

Poor Things

Het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella is leergierig en leeft een beschermd bestaan bij Baxter. Ze mist kennis over de wereld om haar heen, maar heeft een drang er meer over te leren. Daarom gaat Bella er vandoor met Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), een gladde en losbandige advocaat. Ze beleven een wervelend avontuur over de hele wereld. Bevrijd van de vooroordelen van haar tijd, wordt Bella standvastig in haar doel om op te komen voor gelijkheid en bevrijding. 

Dune: Part One

Het eerste deel van Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Turning Red

Disney en Pixars Turning Red focust zich op Mei Lee (Rosalie Chiang), een zelfverzekerd, ietwat onhandig 13-jarig meisje, die in tweestrijd staat tussen haar moeders plichtsgetrouwe dochter blijven en de chaos volgen van jongvolwassen zijn. Haar beschermende, zo niet enigszins verstikkende moeder, Ming (Sandra Oh), is nooit ver van haar dochter verwijderd - een lastige realiteit voor de tiener. En alsof de veranderingen in haar interesses, relaties en lichaam niet genoeg zijn, verandert ze wanneer ze te opgewonden raakt (wat praktisch Altijd is), plotseling, 'poef' in een gigantische rode panda!

Inshallah a Boy

De 30-jarige Nawal is onlangs weduwe geworden en raakt verwikkeld in een juridische strijd met haar bemoeizuchtige zwager Rifqi. In Jordanië heeft de schoonfamilie namelijk recht op een deel van de erfenis als een vrouw geen zoon heeft. Uit wanhoop om haar huis en haar leven met haar dochtertje te behouden, verzint ze een list om de rechtsprocedure uit te stellen. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

Scrapper

Georgie, een dromerig twaalfjarig meisje, leeft gelukkig en alleen in een buitenwijk van Londen en vult deze met magie. Plotseling duikt haar vervreemde vader op en dwingt haar de realiteit onder ogen te zien.

Mars Express

In 2200 worden privédetective Aline Ruby en haar androïde partner Carlos Rivera ingehuurd door een rijke zakenman om een beruchte hacker op te sporen. Op Mars dalen ze af naar de hoofdstad tot diep in de onderbuik van de planeet, waar ze een duister verhaal over brainfarms, corruptie en een vermist meisje ontdekken dat een geheim over de robots heeft en het universum dreigt te veranderen.

The Kyiv Files

In Oekraïne is het Sovjet KGB-archief met talloze observatiedossiers toegankelijk gemaakt voor het publiek. Wat doet het met je als je erachter komt dat de staat je jarenlang in de gaten hield? Een dissidente Oekraïense vrouw, een Nederlandse amateurspion en een Franse toerist die 50 jaar geleden werd verraden door haar "geliefde", worden geconfronteerd met hun eigen dossier in het archief en reflecteren op hun verleden.