Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 45

Twee muziekdocumentaires, één film over de Nederlandse muziekscène en één film waarin een deel van het verhaal gezongen wordt verteld (je raadt nooit welke het is). Maar ook lekkere wegkijkfilms, natuurdocumentaires en animatie. Er is wederom weer van alles te beleven in de donkere zalen.

The Marvels

Carol Danvers heeft wraak genomen op de Supreme Intelligence en haar identiteit teruggevorderd van de tirannieke Kree. Door onvoorziene omstandigheden moet Carol de last dragen van een gedestabiliseerd universum. Wanneer haar taken haar naar een merkwaardig wormgat sturen dat gelinkt is aan een Kree-revolutionair, raken haar krachten verstrengeld met die van Jersey City-superfan Kamala Khan (Ms. Marvel) en Carols nichtje Captain Monica Rambeau, die momenteel werkzaam is als S.A.B.E.R. astronaut. Dit onwaarschijnlijke trio moet leren samenwerken om het universum te redden.

Hardcore Never Dies

De zeventienjarige Michael droomt van een toekomst als pianist, maar zijn ouders willen daar niks van weten. Als hij zich aanmeldt voor het conservatorium, mag hij met de hakken over de sloot naar de tweede ronde. In zijn zoektocht naar inspiratie duikt zijn broer Danny onverwacht op en introduceert hem in de Rotterdamse gabber-scene. Michael wordt een wereld ingezogen van snoeiharde beats, broederschap en drugs. Maar wanneer de pillenhandel van Danny internationale proporties aanneemt, moeten de broers vechten voor hun leven.

The Miracle Club

Dublin, 1968: Het is de droom van elke huisvrouw om de wijde wereld in de trekken, weg van de dagelijkse sleur. Met het winnen van een pelgrimstocht naar de heilige stad Lourdes komt dit voor de gelukkigen Lily, Eileen, en Dolly ineens binnen handbereik. Ze krijgen de kans om zich uit te leven, het leven te vieren en te genieten van hun onafhankelijkheid. Al snel wordt duidelijk dat er meer bij komt kijken en worden de vrouwen geconfronteerd met persoonlijke obstakels. Langzaam maar zeker beginnen ze hun allergrootste geschenk op waarde te schatten: de kracht van hun vriendschap.

Alles Is Nog Steeds Zoals Het Zou Moeten Zijn

Na het succes van Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn is er nu een tweede film! Barbara Sloesen kruipt opnieuw in de rol van flapuit Iris die zichzelf steeds in de problemen weet te brengen en Walid Benmbarek speelt haar nieuwe (nu dan echt!) grote liefde Reza. Naar de personages van Daphne Deckers.

Peter Doherty: Stranger In My Own Skin

Documentaire over het leven van de Engelse rockster Peter Doherty (voorheen Pete Doherty) en de worsteling met zijn harddrugs verslaving, die inmiddels achter hem ligt. Regisseur en muzikant Katia deVidas – tevens partner van Peter Doherty - filmde hem over een periode van tien jaar. Dit rauwe en intieme materiaal vormt nu de bron voor de 90 minuten durende film. Deze documentaire toont de zanger/tekstschrijver van The Libertines in zijn neergang naar de hel, net toen zijn populariteit een hoogtepunt bereikte. Geleid door Doherty’s emoties en poëtische woorden, maken we zijn moedige strijd om zijn demonen te overwinnen mee.

In the Court of the Crimson King

Documentaire over de legendarische progressieve rockband King Crimson. Wat begon als een traditionele documentaire over de band ter ere van het 50-jarig jubileum, werd uiteindelijk een diepgaand verhaal over tijd, de dood, familie en de kracht van muziek om levens te veranderen - maar dan met humor.

The Albanian Virgin

In de Albaneese bergen woont Luana met haar familie, in een dorp dat traditie in ere houdt. Ze groeit op met haar beste vriend Agim, zoon van communisten. Langzaam aan evolueert hun vriendschap in prille liefde, maar als dochter van een vooraanstaande dorpsleider mag Luana niet kiezen met wie ze trouwt. Wanneer ze de man ontmoet die haar familie voor ogen heeft, wordt het steeds duidelijker dat ze als vrouw alleen maar hoeft te gehoorzamen. Een rol als tweederangsburger ziet Luana niet zitten en ze zweert om niet te trouwen. De moord op haar vader doet Luana besluiten om als man door het leven te gaan en zo wraak te nemen op haar vaders moordenaar.

Onze Natuur, het Wilde België

Een hoopvol verhaal, een uniek visueel schouwspel over natuur die je niet in een druk land als België zou verwachten. De film laat de kijker achter met een gevoel van overweldigende liefde voor alle stukjes wilde natuur, in het land van onze geliefde zuiderburen, in het wilde België.

Perfect Blue (re-release)

Perfect Blue, de baanbrekende debuutfilm van de legendarische regisseur Satoshi Kon (Paprika, Paranoia Agent), keert na ruim 25 jaar terug op het witte doek in een gloednieuwe digitale versie. Na te hebben geschitterd als opkomend popster, heeft Mima besloten te stoppen met zingen en ambieert zij een carrière als actrice en model. Haar fanbase is nog niet klaar om haar vaarwel te zeggen. Met de aanmoediging van haar managers stapt Mima in de schijnwerpers van een geliefde tv-show, maar haar nieuwe reis neemt een duistere wending wanneer haar begeleiders en medewerkers één voor één worden geconfronteerd met een grimmig lot. Terwijl haar belager langzaam dichterbij sluipt, zowel in de fysieke wereld als online, blijkt de gevaarlijke aanwezigheid die hij vertegenwoordigt nog angstaanjagender te zijn dan Mima zich ooit had kunnen voorstellen. Deze iconische psychologische thriller wordt vaak geprezen als een van de belangrijkste geanimeerde films aller tijden.

Une nuit

In de bomvolle Parijse metro krijgen een onbekende man en een vrouw ruzie om niks. Ondanks hun afkeer van elkaar lijkt er toch een vonk over te slaan,want niet lang daarna duiken ze samen een pasfotohokje in voor een spontane, en ietwat onhandige vrijpartij. Eenmaal bovengronds zeggen ze elkaar gedag. Of toch maar niet? Wat volgt is een lange nachtelijke wandeling door een broeierig Parijs vol ontwapenende gesprekken tussen twee mensen die duidelijk voor elkaar gemaakt zijn, maar door omstandigheden niet samen kunnen zijn.

I'm Perfectly Fine

Een halfuur durende animatieverfilming van de graphic novel ‘Burnout Dagboek’ van Maaike Hartjes. Wanneer illustrator Maya in een burn-out belandt, wordt haar grootste angst werkelijkheid: ze kan niet langer perfect zijn. In een persoonlijke zoektocht, met vallen en opstaan, leert ze gewoon ‘goed genoeg’ te zijn.