Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 34

De zomer komt ten einde, en dat is te zien aan de bioscooplreleases van deze week. Er zijn nog twee titels voor de allerkleinsten, maar de zomerblockbusters liggen achter ons. Kleine titels dus, deze week, maar wellicht toch best interessant!

Passages

Wanneer de altijd nieuwsgierige filmmaker Tomas de jonge lerares Agathe ontmoet, stort hij zich halsoverkop in een gepassioneerde affaire. Ondanks zijn huwelijk met Martin is het samenzijn met een vrouw voor Tomas een nieuwe, opwindende ervaring die hij graag wil onderzoeken. Als Tomas' begeerte lijkt om te slaan naar liefde, zet dat zijn relatie met Martin op het spel. Maar wanneer Martin zelf een nieuwe relatie begint, kan de zelfzuchtige Tomas niet anders dan zijn aandacht weer volledig op zijn man richten. Eerlijk, intiem en schaamteloos sexy. Passages is een verhaal over een chaotische driehoeksverhouding waarbij verlangen voorop staat, maar geluk net buiten bereik blijft.

Cobweb

De achtjarige Peter wordt gekweld door een mysterieus en onophoudelijk geklop vanuit de muur van zijn slaapkamer, waarvan zijn ouders volhouden dat het zijn verbeelding is. Naarmate zijn angst en de terreur toeneemt, raakt Peter ervan overtuigd dat zijn ouders (Lizzy Caplan en Antony Starr) een vreselijk geheim voor hem verborgen houden en verliest hij al zijn vertrouwen in hen. Met behulp van Miss Devine (Cleopatra Coleman), de lerares van Peter, worden de duistere intenties van Peters ouders steeds duidelijker.

Sympathy for the Devil

James (Joel Kinnaman) is onderweg naar het ziekenhuis voor de bevalling van zijn vrouw als hij in zijn auto wordt overvallen door een mysterieuze man (Nicolas Cage) die hem onmiddellijk onder schot houdt. Zonder te weten wat de bestemming is, dwingt de man James te gaan rijden. Gaandeweg blijkt de passagier niet alleen gevaarlijk, maar ook compleet krankzinnig te zijn.

Bank of Dave

Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Dave Fishwick, een selfmade miljonair uit het Britse dorpje Burnley. Dave, opgeklommen vanuit de arbeidersklasse, besluit een bank op te richten om lokale bedrijven een kans te geven. In de poging om zijn geliefde gemeenschap te helpen, schakelt hij de hulp in van de jonge Londense advocaat Hugh. De elitaire financiële instellingen in Londen hebben al meer dan 100 jaar geen nieuwe bankvergunning verleend en zijn vastberaden om Dave tegen te werken.

Doggy Style (Strays)

Ze zeggen dat honden dol zijn op hun baasjes, maar wat als dat baasje een enorme hufter is? In dat geval wordt het misschien tijd om wraak op hem te nemen, doggy style. Als de naïeve, altijd optimistische borderterriër Reggie (Will Ferrell) door zijn onsympathieke eigenaar Doug (Will Forte; The Last Man on Earth, Nebraska) in de achterbuurt van de stad wordt achtergelaten, is hij er van overtuigd dat zijn geliefde baasje dat nooit met opzet zou doen.Maar wanneer Reggie kennismaakt met de snel pratende, grofgebekte bostonterriër Bug (Jamie Foxx), een zwerfhond die erg gesteld is op zijn vrijheid en vindt dat een hond met een baasje maar een loser is, realiseert hij zich dat hij in een giftige relatie zat en dat Doug eigenlijk een egoïstische schoft is. Reggie, Bug en Bugs vrienden Maggie (Isla Fisher), een slimme Australische herder die door haar baasje aan de kant is gezet voor een nieuwe puppy, en Hunter (Randall Park), een angstige Deense dog die gestrest is geraakt door zijn werk als therapiehond, zijn vastbesloten om wraak te nemen. Ze bedenken samen een plan en beginnen aan een episch avontuur om Reggie te helpen de weg terug naar huis te vinden en Doug te laten boeten door zijn favoriete ledemaat er af te bijten. (Hint: het is niet zijn voet).

Safe Place (Sigurno mjesto)

Na de zelfmoordpoging van zijn jongere broer Damir verandert het leven van Bruno drastisch. Het rauwe, authentieke verhaal is autobiografisch – de Kroatische regisseur speelt zichzelf. Een oprecht en beklijvend familiedrama over onvoorwaardelijke liefde voor je naasten. Het psychologische drama wordt gedragen door krachtige beeldcomposities, uitmuntend acteerwerk en sterke dialogen. Winnaar Best Actor, Filmmakers of the Present op het Locarno International Film Festival en nog onlangs gekozen tot winnaar van de Internationale competitie van Indielisboa.

Unruly

Jaren ’30, Denemarken. De jonge Maren wordt door de overheid als losbandig en ongemanierd gezien. Uit angst dat haar gedrag anderen zal beïnvloeden, wordt ze naar een vrouweninstelling op het eilandje Sprogø gestuurd. Daar leert ze zich als een deftige dame te gedragen. Haar kamer deelt ze met Sørine, die reeds in het keurslijf is geperst. Maar Maren is niet van plan zich aan de regels te houden met alle gevolgen van dien.

Pip & Pelle en het Hart van Molonië

Als Pip en Pelle per toeval een magisch hart in handen krijgen, blijkt dit gestolen te zijn uit het ondergrondse land 'Molonië'. Sinds de diefstal is letterlijk het hart uit het land verdwenen. Iedereen die er woont huilt de hele dag en mist hartenwensen. Pip & Pelle zijn, samen met hun beste vriend Arie de Postbode, vastbesloten om dit hart terug te brengen naar Molonië! Het wordt een avontuurlijke tocht vol gevaar. Een verlaten stad, ondergrondse gangenstelsels, woeste zeeën, een mysterieuze dame, geheimzinnige dorpen, treinachtervolgingen en onverwachte wendingen... En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog de boeven Pluun en Grim. Lukt het hen om op tijd het hart naar Molonië te brengen en uit handen van deze twee schurken te blijven?

The Jungle Bunch – World Tour

Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp. Met nog minder dan een maand voor het regenseizoen, begint een race tegen de klok om een tegengif te vinden. Onze Jungle Bunch-helden starten hun grootste zoektocht ooit en reizen samen met hun bondgenoten de hele wereld over, van het noorden tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ze staan tegenover een tegenstander die slimmer en duivelser is dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Voor Maurice en zijn vrienden van de Jungle Bunch is de inzet nog nooit zo hoog geweest!