NHL: Vier overtimes nodig in openingswedstrijd Eastern Conference-finale

In de PNC Arena in Raleigh is donderdagavond de Eastern Conference-finale in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL van start gegaan. De Carolina Hurricanes namen het in hun eigen arena op tegen de Florida Panthers en dat werd een uitermate lange zit voor de ruim achttienduizend toeschouwers.

In de eerste periode duurde het lang voor er gescoord wordt, beide goalies stonden uitstekend werk te verrichten. Twaalf seconden voor de eerste periode voorbij was, was het dan toch raak: Seth Jarvis zette de Hurricanes op voorsprong. In de laatste vijf minuten van periode twee werd dat volledig omgedraaid: Anthony Duclair bediende eerst Aleksander Barkov voor de 1-1 en kort daarop stelde hij Carter Verhaeghe in staat de Panthers op 1-2 te schieten.

Vroeg in periode drie trof Stefan Noesen op aangeven van Jarvis doel en stond het weer gelijk, waarna Hurricanes-goalie Frederik Andersen en zijn Panthers-evenknie Sergei Bobrovsky lang hun doel schoon konden houden. Overtime was nodig en na een paar minuten vierden de Panthers de winnende treffer, maar wegens het hinderen van goalie Andersen werd die afgekeurd.

De teams speelden dus door...en door...en door. Overtime één leverde niks op en ook in de tweede én derde overtime hielden zowel Andersen als Bobrovsky hun doel schoon. Men stevende volle bak af op een vijfde overtime, maar met dertien seconden te gaan kwam er een einde aan: Matthew Tkachuck schoot de Panthers naar de winst in de op vijf na langste NHL-wedstrijd ooit.

Game 2: Zaterdagavond 20 mei, 02.00u (NL); Carolina Hurricanes - Florida Panthers