NBA: 76ers en Nuggets op matchpoint tegen Celtics en Suns

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA stonden dinsdagavond weer twee wedstrijden op het programma. In de halve finales van de Eastern Conference speelden de Boston Celtics en Philadelphia 76ers hun vijfde duel, wat de Denver Nuggets en Phoenix Suns in het westen deden.

Boston Celtics - Philadelphia 76ers (2-2)
Al na een paar minuten namen de bezoekers uit Philadelphia een voorsprong in Boston, wat langzaam uitgebouwd werd. Vanaf het tweede kwart kwamen de Celtics eigenlijk ook niet echt meer in de buurt, waardoor er vanaf dat moment ook niet echt meer sprake was van spanning: de 76ers, aangevoerd door Joel Embiid (33 punten), pakten een 103-115 zege en een 3-2 voorsprong in de serie.

Game 6: Donderdagavond 11 mei, 01.30u (NL); Philadelphia 76ers - Boston Celtics

Denver Nuggets - Phoenix Suns (2-2)
De Nuggets schoten uit de startblokken met een 35-24 eerste kwart, maar de Suns gaven zich niet gewonnen en knokten zich aan het eind van de eerste helft terug in de wedstrijd. Nikola Jokic was echter op dreef bij de Nuggets en zijn triple double (29 punten, 13 rebounds, 12 assists) was van grote waarde: een 39-25 derde kwart sloeg een definitief gat, waarna Denver het afmaakte voor een 118-102 overwinning en 3-2 voorsprong in de serie.

Game 6: Donderdagavond 11 mei, 04.00u (NL); Phoenix Suns - Denver Nuggets