NBA: Knicks en Celtics op matchpoint, Timberwolves blijven in leven

Zondagavond zijn er in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA weer vier playoffwedstrijden gespeeld. Twee teams kwamen op matchpoint in de best-of-seven-series, terwijl een andere serie op 2-2 kwam te staan.

New York Knicks - Cleveland Cavaliers (2-1)
Onder leiding van Jalen Brunson, uiteindelijk goed voor 29 punten, begonnen de Knicks lekker aan de wedstrijd: 30-23 in Q1 en 24-22 in Q2 bezorgden de ploeg een mooie voorsprong. De Cavaliers herstelden zich in Q3 echter op indrukwekkende wijze: Jarrett Allen en Darius Garland hielpen de ploeg zelfs helemaal langszij. Toch waren de Knicks uiteindelijk net iets te sterk: Josh Hart, RJ Barrett en Brunson bezorgden de New Yorkers een 102-93 zege, waarmee de ploeg op matchpoint staat.

Game 5: Woensdagavond 26 april, 01.00u (NL); Cleveland Cavaliers - New York Knicks

Golden State Warriors - Sacramento Kings (1-2)
Na twee zeges voor de Kings in Sacramento speelden de Warriors in het eigen San Francisco beduidend beter. Wedstrijd drie werd gewonnen en in de vierde wedstrijd ging het volledig gelijk op. Vroeg in Q2 kwamen de Kings heel even op negen punten voorsprong, de Warriors stonden aan het eind van Q3 even tien punten voor, maar verder bleef de marge constant beperkt tot een paar scores. In de slotminuten brachten drietjes van Stephen Curry en Klay Thompson de Warriors op een beslissende voorsprong: een drietje van De'Aaron Fox voor de Kings bracht de spanning terug, maar Harrison Barnes miste in de laatste seconde nog een afstandsschot nipt. De Warriors wonnen met 126-125 en de serie staat op 2-2.

Game 5: Woensdagavond 26 april, 04.00u (NL); Sacramento Kings - Golden State Warriors

Atlanta Hawks - Boston Celtics (1-2)
De Celtics gingen lekker van start en pakten al snel tien punten voorsprong, waarna de Hawks aan het eind van Q2 tot op vier punten kwamen. Onder leiding van Jayson Tatum (31 punten) breidden de Celtics hun voorsprong weer uit, maar aan het eind van Q3 stonden de Hawks, waar Trae Young 35 punten scoorde, er weer bijna mee op gelijke hoogte. Wederom bleken de Celtics echter te sterk en in de slotminuten liep Boston toch weer weg naar een 121-129 zege en daarmee een 3-1 voorsprong in de serie.

Game 5: Dinsdagavond 25 april, 01.30u (NL); Boston Celtics - Atlanta Hawks

Minnesota Timberwolves - Denver Nuggets (0-3)
De Nuggets stonden op matchpoint, maar Minnesota weigerde zich gewonnen te geven. Onder leiding van Anthony Edwards, die 34 punten liet noteren, pakten de Timberwolves in Q4 een flinke voorsprong. Die raakten ze in de laatste minuten alsnog kwijt, maar in overtime pakten ze de winst na een laat drietje van Edwards toch: 114-108 en de Timberwolves zijn nog in leven.

Game 5: Dinsdagavond 25 april, 03.00u (NL); Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves