Kilde en Suter nipt de beste op super-G's Noord-Amerika

De World Cups alpineskiën in Noord-Amerika zijn voorlopig weer achter de rug - eind februari keert het circus er nog eens terug. In het Amerikaanse Beaver Creek sloten de mannen af met een super-G, het onderdeel wat voor de vrouwen op het programma stond in het Canadese Lake Louise.

Mannen, Beaver Creek
De Franse alleskunner Alexis Pinturault mocht al als derde naar beneden en zette een zeer sterke run neer, waar Gino Caviezel na hem 0,25 seconden op tekort kwam. Pinturault bleef vervolgens enige tijd op één staan, tot Marco Odermatt als tiende aan de beurt was. De Zwitserse regerend World Cup-kampioen dook precies een tiende onder Pinturault's tijd door, en mocht op de hot seat gaan zitten.

Echt lang kon Odermatt niet genieten van zijn plekje, want als twaalfde was het de beurt aan Aleksander Aamodt Kilde. De Noor denderde naar beneden en dook bij de finish 0,20 seconden onder Odermatt's tijd door. Daarmee was het podium wel bekend, alleen de jonge Noor Atle Lie McGrath kwam nog in de buurt, maar op 0,57 seconden werd hij achter Caviezel vijfde.

Vrouwen, Lake Louise
De vroege starters deden het bij de vrouwen wel aardig, maar de tijd van de Oostenrijkse Ramona Siebenhofer ging er al vrij rao aan: Elena Curtoni was met 0,12 seconden de eerste. Vervolgens ging Ragnhild Mowinckel uit Noorwegen nog eens 0,23 seconden rapper, maar ook zij mocht niet al te lang genieten van haar leidende positie.

Corinne Suter liet vooral op het middelste deel van de piste zien hoe het echt moest en dook 0,16 seconden onder Mowinckel's tijd door. Mirjam Puchner uit Oostenrijk strandde op 0,26 seconden, maar haar landgenote Cornelia Hütter maakte het nog een stuk spannender: tweede op twee honderdsten van een seconde van Suter. Daar bleef het verder wel bij, dus won Suter, voor Hütter en Mowinckel.