Ajax wint simpel bij Rangers in Champions League en gaat nu verder in Europa League

Ajax heeft in de groepsfase van de Champions League afgesloten met een overwinning op Rangers FC. Tegen de Schotse ploeg wonnen de Amsterdammers met 1-3.

Ajax kende een uitstekende start in Glasgow. Na vier minuten stond Ajax al op voorsprong na een prachtige aanval. Owen Wijndal, die in de basis begon, werd diep weggestuurd door Dusan Tadic, waarna de linksback de bal aflegde op Mohammed Kudus, die de bal teruglegde op Steven Berghuis en de Amsterdammers op voorsprong schoot. Halverwege de eerste helft verdubbelde Kudus de score.

De wedstrijd bloeide vervolgens een beetje dood. Rangers was te zwak voor Ajax om de ploeg van Alfred Schreuder in de problemen te brengen, al kwam het via een strafschop terug tot 1-2, maar vlak daarna zette Francisco Conceição de stand op 1-3.

Omdat Ajax in de poule op de derde plaats eindigt, achter Napoli en Liverpool, wacht na de winterstop een vervolg in de Europa League. De Amsterdammers beginnen in februari met een tussenronde, met een van de nummers twee uit de groepsfase van de Europa League als tegenstander.