NASCAR-dirtrace beslist met ouderwetse beuk in laatste bocht

Voor de NASCAR-liefhebbers keren we nog even terug naar Paaszondag, want het was feest in The Last Great Colosseum: op de baan in Bristol werd weer een boel zand gegooid, waardoor er net als vorig jaar een heuse dirtrace gehouden werd, terug naar de roots van de sport.

We begonnen met Cole Custer en Christopher Bell op de eerste rij en Tyler Reddick met Chase Briscoe op rij twee. Laatstgenoemde pakte in de eerste stage de leiding, maar met zo'n 25 ronden te gaan kreeg hij te maken met een lekke band en ging hij in de rondte.

Kyle Larson nam de touwtjes vervolgens in handen en won de eerste stage, voor Ty Dillon, Bell en Austin Dillon. Wat schermutselingen in stage twee, onder meer met Alex Bowman, zorgden voor een caution, waarna Daniel Suarez en Ross Chastain zich naar de eerste plekken reden.

Keselowski was in duel met Austin Dillon de volgende die in de rondte ging, kort na de volgende herstart was het Corey LaJoie die een probleem had: weer een caution. Met Suarez en Briscoe voorop begon het laatste deel van stage twee, met alsmaar groter wordende dreiging van zware regen er nog bij.

Briscoe reed naar de winst in stage twee, Bell en Suarez volgden. Vervolgens begon het toch echt te regenen en werd de boel een tijd stilgelegd, maar met honderd ronden te gaan konden we wel weer door met Tyler Reddick, Joey Logano en Ryan Blaney op de voorste posities.

Een aanvaring in het middenveld zorgde al snel voor een nieuwe caution, net zoals Erik Jones met een flinke spin gelijk na de herstart. Met Reddick en Kyle Busch voorop kon er weer geracet worden, waarbij de baan langzaam maar zeker een beetje droog werd gereden.

Niet veel later viel Austin Dillon stil: bijna iedereen kon hem ontwijken, maar Kurt Busch kreeg dat niet voor elkaar en ging de muur in. Regen legde de boel vervolgens ook weer even stil en met 24 ronden te gaan kon er weer geracet worden, dit keer met Reddick, Kyle Busch, Briscoe en Logano voorop.

De leiding bleef in handen van Reddick, tot de allerlaatste bocht: een tamelijk belachelijke actie van Briscoe zorgde ervoor dat ze allebei in de rondte gingen, dus in plaats van een eerste overwinning voor Reddick kwam er een zoveelste overwinning voor de profiterende Kyle Busch.