Snowboardster Dekker voor derde keer op World Cup-podium, Russische verliest eindzege

In de World Cup snowboarden is de laatste wedstrijd van het seizoen op de parallelreuzenslalom afgewerkt. Dat gebeurde in het Sloveense Rogla, alvorens men in het weekeinde nog in actie komt op de parallelslalom in het Duitse Berchtesgaden.

Vrouwen
De nummer vier van de Olympische Spelen, Michelle Dekker, deed het op de Sloveense sneeuw uitstekend. De Nederlandse rekende in de achtste finales af met Ladina Jenny uit Zwitserland en won vervolgens van de Italiaanse Lucia Dalmasso, waarna de jonge Japanse Tsubaki Miki in de halve eindstrijd te sterk was.

In de wedstrijd om de derde plek stond Dekker tegenover Carolin Langenhorst en nadat de Duitse in de fout ging was de derde podiumplek in Dekker's carrière binnen, de eerste in meer dan vier jaar. In de finale dolf Miki vervolgens het onderspit tegen de Duitse Ramona Hofmeister, die in de World Cup-stand zo nét over Sofia Nadyrshina wipte - de Russische was dit seizoen simpelweg de beste, maar vanwege de nationaliteit in haar paspoort mocht ze niet starten.

Mannen
Bij de mannen ging de winst naar de Italiaan Edwin Coratti, die bijzonder graag in actie komt in Rogla: drie van zijn vier World Cup-zeges pakte hij op de Sloveense sneeuw. In de finale rekende hij af met Oskar Kwiatkowski uit Polen, terwijl thuisheld Tim Mastnak in de kleine finale won van Lee Sang-ho uit Zuid-Korea.