'Assen wil vanaf 2023 tweede F1 GP in Nederland'

In de aanloop naar de toekenning van de Grand Prix van Nederland aan Zandvoort rammelde het TT-circuit van Assen al flink aan de poort om die wedstrijd te mogen organiseren. Zoals verwacht ging die eer naar de baan in de duinen, maar ze zijn in Drenthe niet stil blijven zitten, zo vertelde Chris Woerts gisteravond in Veronica Inside. In Assen lijkt de financiering voor een tweede grand prix op Nederlandse bodem vanaf 2023 rond te zijn. Uiteraard is ook de vraag of er vanaf dat jaar plek is op de Formule 1-kalender.

"We hebben één grote race in Zandvoort, maar vanaf 2023 probeert Assen ook een grand prix te organiseren op het TT-circuit. De financiering is rond. Er moeten wat kleine aanpassingen gemaakt worden aan het circuit en ze hopen dat ze op de kalender komen. Dat is nog even de strijd. Italië heeft twee Grands Prix en zij zeggen dat er in Nederland ook ruimte is voor twee Grands Prix", aldus sportmarketeer Woerts, zo lezen we op GPBlog.nl.

"Je kunt 145.000 man kwijt in Assen, 130.000 in Zandvoort. Dat ga je makkelijk uitverkopen. Max is nog jong, die gaat nog wel tien jaar mee. Ze moeten dus even investeren om het circuit aan te passen", zo vulde Woerts aan.

Formule 1-liefhebber René van der Gijp ziet een tweede wedstrijd in Nederland wel zitten. "Het komt ook maar eens in de duizend jaar voor dat we zo’n gozer hebben natuurlijk, daar moeten we optimaal van profiteren", aldus Van der Gijp.

Verstappen tijdens een demonstratie op het TT-circuit in 2015 (Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool)
Verstappen tijdens een demonstratie op het TT-circuit in 2015 (Jarno Schurgers / Red Bull Content Pool)