Hamilton: "Bottas hield de deur open voor Max"

De start van de Grand Prix van Mexico is er eentje die nog vaak besproken zal worden. Max Verstappen wist vanaf de derde startplek bij de eerste bocht de kop te grijpen om vervolgens overtuigend naar de overwinning in Mexico te rijden. Lewis Hamilton vindt dat zijn teamgenoot Valtteri Bottas teveel ruimte heeft gegeven aan Verstappen.

"Ik had het anders voor me gezien natuurlijk, in de zin dat Valtteri een betere start zou hebben gehad en ik vervolgens gebruik had kunnen maken van zijn slipstream. Maar ik zat al meteen naast hem, wat prima was. Ik dekte vervolgens mijn kant van de baan af om ervoor te zorgen dat niemand er aan de binnenkant voorbij kon gaan", aldus Hamilton na de race in Mexico-Stad, zo lezen we op Motorsport.com.

"Ik probeerde dus welke Red Bull ik ook maar kon zien in mijn spiegels achter me te houden en had gedacht dat Valtteri hetzelfde zou doen. Hij hield echter de deur open voor Max, en Max zat op de ideale lijn dus die kon geweldig remmen voor de eerste bocht. Ik zat op het vuil aan de binnenkant en dus was er geen hoop voor mij", zo blikte de Brit terug op de cruciale beginfase van de race.

Bottas is zich van geen kwaad bewust. "De start was wel oké. Hij was niet heel slecht, maar Verstappen kon in de slipstream duiken en vervolgens heel laat remmen voor de eerste bocht", aldus Bottas tegenover Sky F1 over de beslissende start.

Hamilton: "Bottas hield echter de deur open voor Max" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Hamilton: "Bottas hield echter de deur open voor Max" (Getty Images / Red Bull Content Pool)