Jackie Stewart: "Formule 1 is toe aan een nieuwe kampioen"

Voormalig wereldkampioen Formule 1 Jackie Stewart is erg onder de indruk van de actie van Max Verstappen waarmee hij de koppositie pakte bij de start van de Grand Prix van Mexico. De Nederlander wist na een goede start bij de eerste bocht beide Mercedessen te verschalken met een knappe uitremactie waarna hij onbedreigd naar de overwinning kon rijden. Stewart hoopt dat de Red Bull-coureur dit jaar ook wereldkampioen wordt.

"Wat was dat schitterend. Een zeer gedurfde manoeuvre want de snelheid is op die plek heel hoog, de tanks zitten nog vol en de banden en de remmen zijn koud. Je weet nooit precies hoe de auto reageert als je zo laat in de ankers gaat. En het was maar een klein gaatje. Pretty tight stuff", aldus de drievoudig wereldkampioen, zo lezen we op NOS.nl.

Stewart stak niet onder stoelen of banken dat hij hoopt dat Verstappen het titelduel met Lewis Hamilton in zijn voordeel beslist. "Max' zege is een prestatie van wereldformaat. Hij was de hele race dominant en leek in elke bocht de snelste. De titelstrijd is en blijft spannend. Voor de fans hoop ik dat de beslissing in de laatste race valt, maar voor Lewis en Max maakt het niks uit. Die denken alleen aan de trofee. Het is zaak dat ze allebei hun hoofd koel houden. Ik heb trouwens wel een voorkeur, hoor: de Formule 1 is toe aan een nieuwe kampioen!"