F1: Uitslag Grand Prix van Mexico

Max Verstappen heeft voor de derde keer in zijn carrière de Grand Prix van Mexico op zijn naam geschreven. De Nederlander greep de leiding in de eerste bocht en gaf deze niet meer uit handen. Met de zege verstevigde hij de leiding in het wereldkampioenschap Formule 1 voor titelrivaal Lewis Hamilton die tweede werd, voor thuisrijder Sergio Perez.

Valtteri Bottas startte vanaf poleposition, maar naast hem was teamgenoot Hamilton beter weg, net als Verstappen achter hem. Op weg naar de eerste bocht reden de drie bolides naast elkaar waarbij Verstappen als laatste remde en de leiding greep, voor Hamilton. Bottas werd in de rondte getikt door Daniel Ricciardo die hierbij de voorvleugel verloor. Verder naar achteren zat Esteban Ocon in de tang bij Yuki Tsunoda en Mick Schumacher. Die beiden vielen uit, terwijl Ocon door kon. Achteraan reden Ricciardo en Bottas door hun schades.

Na drie rondes bracht Verstappen het veld weer op gang, waarbij de Nederlander een gat trok met Hamilton, Sergio Perez, Pierre Gasly, Charles Leclerc en Carlos Sainz. De gaten werden snel groter waarbij Perez Hamilton in de gaten hield. De Mexicaan had achter zich niets te duchten van Gasly die op zijn beurt een mooie voorsprong op de Ferrari's opbouwde.

Hamilton klaagde dat hij Verstappen niet bij kon houden en de Brit was in ronde 30 de eerste van de toppers die naar binnen kwam. Beide Red Bulls gingen enkele ronden langer door, waarbij Perez de leiding pakte, voor Verstappen en Hamilton. Perez wachtte tot de 41e ronde, maar lag hierdoor wel negen seconden achter Hamilton, al bezat de Mexicaan wel veel versere banden. Met nog tien ronden te gaan bedroeg het gat minder dan een seconde.

Na 71 ronden zegevierde Verstappen voor de derde maal in Mexico, voor Hamilton die Perez nipt te snel af was. Ver daarachter reed Gasly naar plek vier, voor Leclerc. Op een ronde achterstand eindigde Sainz als zesde, voor Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen, Fernando Alonso en Lando Norris. Polesitter Bottas reed uiteindelijk de snelste ronde, maar finishte wel roemloos als vijftiende op twee ronden achter de winnaar.