Sels en Pattinama-Kerkhove winnen Nederlandse tennistitel na opgave tegenstander

Jelle Sels en Lesley Pattinama-Kerkhove zijn de nieuwe Nederlandse indoor tenniskampioenen. Beide spelers wonnen hun titel na opgave van hun tegenstander.

Sels won de finale in het Nationaal Tenniscentrum van Amstelveen van Botic van de Zandschulp. De 25-jarige Alphenaar, de nummer 338 van de wereldranglijst, was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van de als eerste geplaatste Tallon Griekspoor en rekende in de halve finales af met routinier Igor Sijsling. Hij won de eerste set met 6-4, maar moest de tweede set aan Van de Zandschulp laten met 6-3. Op 3-1 in de derde set in voordeel van Sels moest Van de Zandschulp uiteindelijk opgeven. 

Bij de vrouwen won Pattinama-Kerkhove ook de titel na een opgave van haar tegenstander. De 29-jarige speelster zag in de finale regerend kampioene Richel Hogenkamp na een uitglijder in de tiebreak van de eerste set noodgedwongen opgeven. Het stond 6-6 en op setpunt in de tiebreak zette Hogenkamp aan om een goede return van Pattinama-Kerkhove te pareren, maar hierbij gleed ze op een nare manier uit. Hogenkamp kon niet door en gaf op. De huidige nummer 176 van de wereld was ook in 2011 en 2018 nationaal kampioene.

De indoor editie op het Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen werd dit jaar vanwege de coronamaatregelen zonder publiek en lijnrechters gehouden.