Hiddema verlaat per direct de Tweede Kamer

Alle onrust binnen Forum voor Democratie van de afgelopen dagen lijkt wederom een slachtoffer te hebben geëist. Zojuist las Kamervoorzitter Khadija Arib de ontslagbrief van Theo Hiddema voor die daarin bekendmaakte per direct de Tweede Kamer te verlaten.

"Ik heb mijzelf politiek arbeidsongeschikt verklaard", zo schrijft Hiddema in de brief. "Vanwege opspelende persoonlijke omstandigheden, verband houdende met goede smaak, eigendunk en arbeidsvreugde."

Voor de zetel van Hiddema is Susan Teunissen maar zij gaf in februari van dit jaar nog aan geen vrijgekomen zetel in de Tweede Kamer in te willen nemen. Volgende op de lijst is Henk Otten, de vroegere grote man achter de schermen van Forum. Na een vechtscheiding van Baudet en Otten verliet hij de partij en startte 'Groep Otten' met een aantal medestanders die de FVD verlieten.

Otten die daarvoor zijn Eerste Kamerzetel op zal moeten geven wil met zijn partij meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen en zal deze stap mogelijk als een mooie kans zien. Voor zijn zetel in de senaat is hoe ironisch, Hiddema de eerste kandidaat. Mocht hij daar vanaf zien dan is Robert Baljeu de eerst aangewezene. Hij is één van de getrouwen van Otten die in 2019 Forum verlieten.