Gregorius slaat direct homerun bij debuut Phillies

Didi Gregorius heeft in zijn eerste wedstrijd voor de Philadelphia Phillies direct een homerun geslagen. Daarnaast was de Nederlandse kortestop, die deze winter overkwam van de New York Yankees, ook goed voor een tweede run voor de Phillies, maar uiteindelijk verloor de ploeg van Gregorius met 5-2 van de Miami Marlins.

In de wedstrijd tussen de Oakland Athletics en de Los Angeles Angels werd voor het eerst gebruik gemaakt van de nieuwe regel in MLB. Na negen innings is de nieuwe extra-inning-regel ingevoerd(loper op het tweede honk vanaf de tiende inning) een experiment in een poging wedstrijden in te korten. Matt Olsen van de A's zorgde in eerste instantie dat Shohei Ohtani, die begon op de het tweede honk voor de Angels uit werd getikt, waarna de eerste honkman in de tweede helft van de tiende inning, nadat alle honken waren volgelopen een homerun sloeg. Goed voor de eerste grandslam-homerun van het jaar.

Bij de Cleveland Indians ging Shane Bieber ijzersterk van start. De pitcher gooide in zes innings maar liefst veertien drie slag en evenaarde het clubrecord voor strikeouts op Opening Day. Het was de eerste keer dat een Major League-werper minstens 14 drie slag gooide sinds Randy Johnson. Johnson had in 1996 destijds daar wel zeven innings voor nodig.

Uitslagen MLB zaterdag:
New York Mets - Atlanta Braves 1-0
Cincinnati Reds - Detroit Tigers 7-1
Tampa Bay Rays- Toronto Blue Jays 4-6
Philadelphia Phillies - Miami Marlins 2-5
Cleveland Indians - Kansas City Royals 2-0
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 3-0
Boston Red Sox - Baltimore Orioles 13-2
Texas Rangers - Colorado Rockies 1-0
Chicago White Sox - Minnesota Twins 5-10
St. Louis Cardinals - Pittsburgh Pirates 5-4
San Diego Padres - Arizona Diamondbacks 7-2
Houston Astros - Seattle Mariners 8-2
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 9-1
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 7-3 (tiende inning)