MLB: Astros en Yankees winnen eerste duel in ALDS

Na de Wildcard-Series van afgelopen week in de MLB gingen vannacht de Division Series in de Amercian League (ALDS) van start. In Los Angeles namen de Oakland Athletics het op tegen de Houston Astros, terwijl in San Diego de Tampa Bay Rays en de New York Yankees het tegen elkaar opnamen.

Oakland Athletics - Houston Astros

Game 1 tussen de Houston Astros en de Oakland Athletics speelde zich af in het Dodger Stadium in Los Angeles. Na de eerste drie innings waren de A's het beste van start gegaan. Via homeruns van Kris Davis en Sean Murphy stonden de A's met 3-0 voor.

In de vierde inning trokken de Astros de stand weer in evenwicht na een homerun van Alex Bregman en een two-run-homer van Carlos Correa, 3-3. Nadat de Athletics ook in de vierde inning een homerun wist te slaan en in het begin van de vijfde inning de A's direct wisten te scoren werd de startende werper van de Astros Lance McCullers bedankt voor zijn diensten.

Achteraf was dat een uitstekende ingreep van de Houston Astros, want de A's wisten daarna nog maar één keer op de honken te komen via een vrije loop. Waar de relievers van de Houston Astros alles onder controle hadden was dat bij de Oakland Athletics niet het geval.

Vooral in de zesde inning ging het volledig mis voor de A's. Nu twee snelle outs in de zesde inning ging wisten de Astros een rally te produceren met maar liefst vijf honkslagen op rij te slaan, waaruit de Astros vier keer wisten te scoren en daarmee de wedstrijd volledig naar hun hand zette. Zeker nadat Correa in de zevende inning zijn tweede homerun van de avond sloeg was er weinig op de winst af te dwingen. In de negende inning liepen de Astros uit naar een 10-5 zege tegen de Oakland Athletics.

Tampa Bay Rays - New York Yankees 

Bij de Tampa Bay Rays en de New York Yankees was vooral uitkijken naar de startende pitchers Blake Snell en Gerrit Cole. Snell wist in de vijf innings die hij op werpersheuvel stond maar zes honkslagen tegen te krijgen, maar van die zes honkslagen waren er wel drie goed voor een homerun.

Nadat Snell van de heuvel af werd gehaald stond het 4-3 in het voordeel van de Yankees. Tot aan de negende inning bleef die stand staan en mochten de Tampa Bay Rays hopen op een terugkeer in de wedstrijd, maar die hoop werd weggeslagen door de slagploeg van de Yankees.

Na een honkslag van Kyle Higashioka, daarna een vrije loop van DJ LeMahieu, zorgde Aaron Hicks met een RBI-single zorgde voor de 5-3. Na opnieuw een vrije loop, deze keer voor Tyler Wade waren alle honken bezet en kwam Giancarlo Stanton aan slag. De aangewezen slagman van de Yankees, die tot dan toe nog geen honkslag had geslagen, sloeg genadeloos met een grand slam homerun en besliste direct de eerste wedstrijd tussen Tampa Bay Rays en de New York Yankees.

Vannacht staan voor zowel de Oakland Athletics - Houston Astros en de Tampa Bay Rays - New York Yankees het tweede duel op het programma. Voor de National League beginnen vannacht de Division Series.