Na elf jaar weer 'perfect game' in MLB dankzij German

Voor het eerst in bijna 11 jaar is er weer een perfectgame gegooid in de MLB. Domingo German gooide in de wedstrijd tegen Oakland A’s de perfecte wedstrijd. In 27 slagbeurten kwam niemand op de honken en is daarmee de 24ste pitcher in de MLB die daarin slaagde.

Domingo German kent dit jaar een wisselvallig seizoen voor de New York Yankees. Vorige week werd de 30-jarige pitcher nog volledig weggeslagen door de slagploeg van de Seattle Mariners met tien runs tegen in iets meer dan drie innings. Eerder in het seizoen werd de werper uit de Dominicaanse Republiek nog geschorst voor tien wedstrijden vanwege sticky stuff.

Maar tegen Oakland A’s liet German zijn potentieel zien. In de 27 slagbeurten kwam de 30-jarige pitcher van de New York Yankees maar één keer echt in de problemen, maar een diepe bal werd net op tijd gevangen door outfielder Giancarlo Stanton. Daarna konden de A's geen vuist maken tegen German en na 99 ballen, waarvan 72 strike, pakte de werper zijn eerste perfect game uit zijn carriere.

De Yankees wonnen de wedstrijd met 11-0 van de A's.