Atlanta Braves wint voor het eerst sinds 1995 World Series

Atlanta Braves is voor het eerst sinds 1995 winnaar van de World Series. De Amerikaanse honkbalploeg met tweede honkman Ozzie Albies in de ploeg won het zesde duel tegen Houston Astros met 7-0 en pakte het vierde punt in de In de best-of-sevenserie. Voor de Braves was het de vierde titel uit de clubgeschiedenis nadat ze ook in 1914, 1957 en 1995 wisten te winnen.

Op weg naar de World Series had Atlanta Braves al Milwaukee Brewers en titelverdediger Los Angeles Dodgers uitgeschakeld en ook tegen Houston Astros, de winnaar in 2016, hadden de Braves steeds de overhand in de best-of-sevenserie.

In de zesde wedstrijd in de best-of-sevenserie hadden Max Fried en Jorge Soler de hoofdrol. In zes innings kreeg Fried maar vier honkslagen tegen en geen enkele run. Op het moment dat hij naar de kant werd gehaald stonden de Braves al met 6-0 voor. Onder meer door een drie run homerun van Soler in de derde inning pakte de Braves het beslissende punt. Onder meer dankzij de homerun van Soler werd de Cubaan verkozen als MVP van de WorldSeries.

Braves kende geen gelukkige start van het seizoen en in aanloop naar het seizoen overleed ook clublegende Hank Aaron. Na de All-Star break verliep het beter voor de Braves en wonnen nog eenvoudig de NL East. In de play-offs schakelde vervolgens Milwaukee Brewers en titelverdediger Los Angeles Dodgers uit, waarna in de WorldSeries gewonnen werd van de Houston Astros.