Rangers begint World Series met zege op Diamondbacks dankzij homerun in elfde inning

Texas Rangers is de World Series begonnen met een 6-5 overwinning op Arizona Diamondbacks. In de elfde inning sloeg Adolis García de bal over de hekken en pakte de Rangers de eerste zege in de best of seven.

De Arizona Diamondbacks hadden een moeilijk begin tegen de Texas Rangers en kwamen in de eerste inning direct tegen een 2-0 achterstand door honkslagen van Evan Carter en Adolis García. De D-backs wisten zich echter goed te herpakken en in de derde inning namen de honkballers uit Arizona de leiding. Op een driehonkslag van Corbin Carroll wisten Alek Thomas en Evan Longoria te scoren, waardoor het 2-2 stond. En niet veel later zorgde Carrol zelf voor de 3-2.

Lang hielden de Diamondbacks de voorsprong niet vast, want in de gelijkmakende derde inning kwam Zac Gallen in de problemen. Met alle honken bezet gooide de pitcher van de Arizona Diamondbacks vier wijd, waardoor Corey Seager met een vrije loop de 3-3 op het scorebord zette. In de volgende innings leken de D-Backs de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst zorgde Tommy Pham met een homerun voor de 4-3 en in de vijfde inning werd het 5-3 dankzij een honkslag van Ketel Marte waarop Geraldo Perdomo kon scoren.

De D-backs leken op weg naar de zege in de eerste wedstrijd van de World Series, zeker nadat verschillende relievers hun werk hadden gedaan zonder runs tegen te krijgen. In de negende inning ging het alsnog mis voor de Diamondbacks. Closer Paul Sewald had de opdracht om het af te maken, maar door een homerun van korte stop Seager met één man op de honken stond het weer gelijk. Sewald moest daarna nog twee honklopers toestaan, maar kon zich daar wel uit redden en moesten extra innings de beslissing brengen. 

De Rangers hadden het momentum en kregen in de tiende inning al de kans om het af te maken met twee man op de honken, maar konden het nog niet afmaken. In de volgende inning was het wel raak voor de Texas Rangers dankzij een homerun van García, die daarmee de wedstrijd direct besliste.

Zaterdagnacht staat de tweede wedstrijd op het programma. Opnieuw spelen de Rangers thuis.