NHL direct naar play-offs in geval van herstart

Als het seizoen in de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL weer hervat kan worden, wat nog even de vraag is, zal dat in elk geval niet met het reguliere seizoen gebeuren: grote baas Gary Bettman liet weten dat men dan rechtstreeks naar de play-offs om de Stanley Cup gaat.

Normaal gesproken spelen de teams 82 wedstrijden in het reguliere seizoen, de meesten hebben er nog ongeveer twaalf te gaan. In plaats van zestien teams zullen de play-offs nu bestaan uit 24 ploegen, wat betekent dat zeven teams nu klaar zijn.

Voor de Detroit Red Wings is dat vooral een einde aan hun lijden van dit jaar, maar ook de Buffalo Sabres, New Jersey Devils, Ottawa Senators, Anaheim Ducks, Los Angeles Kings en San Jose Sharks - die allemaal nog in meer of mindere mate kansen hadden voor de play-offs - kunnen zich op volgend seizoen richten.

Voor er überhaupt gespeeld kan worden, moet wel een protocol in worden gesteld om de gezondheid en veiligheid van de betrokkenen te garanderen. De locatie van de wedstrijden is ook nog niet bekend, net als het al dan niet toelaten van publiek.