COVID-19 coronavirus: Eerste dode in Europa en besmetting in Afrika

Wederom zijn er weer een hoop nieuwe besmettingen gemeld met het COVID-19 coronavirus. Het aantal besmettingen staat inmiddels op ruim 67.000 en is het dodental gestegen tot 1527. In Frankrijk is het eerste dodelijke slachtoffer in Europa gemeld. Het gaat om een Chinese toerist die reeds 16 januari in het land kwam en pas aan het einde van de maand in het ziekenhuis werd opgenomen.

In Egypte is de eerste besmetting met het virus op het Afrikaanse continent vastgesteld. Volgens de woordvoerder van het gezondheidsministerie zou het gaan om een 'buitenlander' die op bezoek was in het land. De besmetting werd opgemerkt nadat Egypte een strengere controle had ingevoerd voor inkomende reizigers uit risicogebieden.

Op het cruisseschip Diamond Princess dat voor anker ligt in Yokohama, Japan, lijkt de quarantaine niet het gewenste resultaat te behalen. Vandaag werden weer 67 nieuwe besmettingen gemeld aan boord waardoor het aantal stijgt naar 285. De Verenigde Staten heeft besloten om de 380 op het schip aanwezige Amerikanen van boord te halen en naar hun eigen land terug te vliegen.

thewuhanvirus.com
thewuhanvirus.com