Coronavirus: ruim 40.000 besmettingen en 900 doden

In de loop van de dag zijn de diverse cijfers van het 2019-nCov coronavirus weer naar buiten gebracht. Het aantal besmettingen staat nu op ruim 37.500, waarvan er circa 3000 mensen weer zijn genezen. Het aantal doden staat momenteel op 815.

Het aantal dodelijke slachtoffers overstijgt hiermee het aantal doden dat het SARS-virus in 2002/2003 heeft veroorzaakt. Daaraan overleden in die periode 779 mensen. Wel was SARS vele malen dodelijker dan het huidige coronavirus, ongeveer 10% van de mensen die besmet raakten overleden er aan. Aan het huidige virus bezwijkt ongeveer 2% als gevolg van de besmetting.

Hoewel het overgrote deel van de besmettingen nog steeds in China worden gemeld zijn ook daarbuiten weer nieuwe gevallen vastgesteld. Op het cruiseschip Diamond Princess dat in Japan in quarantaine ligt zijn weer nieuwe besmettingen gemeld, momenteel zijn er 70 passagiers getroffen door het virus. Ook zijn er in onder andere Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Maleisië, Vietnam en Taiwan weer nieuwe besmettingen gemeld.

Diverse landen zijn bezig met hun inwoners uit China terug te halen, onder andere Brazilië en Duitsland hebben vandaag weer mensen teruggehaald. Ook in Nederland zijn er vandaag door de Koninklijke Luchtmacht zes mensen teruggehaald die niet met de eerdere repatriatievlucht mee konden. 

thewuhanvirus.com
thewuhanvirus.com

Update 23.30 uur:
Uit het epicentrum Hubei zijn weer nieuwe cijfers binnengekomen, hoewel er een lichte daling in het aantal besmettingen is stijgt het totaal toch naar ruim 40.000. Ook zijn er 91 mensen aan het virus overleden wat het totaal op 904 slachtoffers brengt.