Feyenoord loopt in slotfase uit naar grote zege

Feyenoord staat met één been in de laatste voorronde van de Europa League. De Rotterdammers waren vier keer trefzeker tegen Dinamo Tbilisi.Een eenvoudige avond was het echter niet voor de thuisploeg, die dankzij een fraaie aanval vlak voor rust de leiding nam. Na een combinatie tussen Steven Berghuis en Sam Larsson leverde Berghuis de bal af bij Luis Sinisterra. De Colombiaan schoot Feyenoord naar een verdiende voorsprong.

In de tweede helft werd Dinamo Tbilisi toch ook een paar keer gevaarlijk en Kenneth Vermeer moest daarom in actie komen. De keeper had fraaie reddingen in huis op pogingen van Giorgi Kukhianidze en met name Nodar Kavtaradze. Feyenoord leek even te moeten vrezen voor een gelijkmaker, maar in de slotfase veranderde dat.

Door een tweede gele kaart voor invaller Akaki Shulaia moesten de Georgische gasten namelijk met tien man verder. Uit de vrije trap die volgde, kopte Davit Kobouri in eigen doel: 2-0. Even later mocht Berghuis zelf de derde Rotterdamse treffer maken vanuit een strafschop, na een handsbal in de zestien meter.

Feyenoord speelt volgende week in een leeg stadion de return. In de play-offs om een plek in de groepsfase van de Europa League is later deze maand Norrköping of Hapoel Be'er Sheva de tegenstander.

Feyenoord viert het doelpunt na de 1-0 (Pro Shots / Kay Int Veen)
Feyenoord viert de 1-0 (Pro Shots / Kay Int Veen)