Franse vrouwen naar kwartfinales WK na winst op BraziliŰ

Op het WK vrouwenvoetbal in Frankrijk heeft het gastland zich geplaatst voor de kwartfinales. In Le Havre had de ploeg het wel bijzonder lastig met Brazilië, dat pas in de verlenging op de knieën gedwongen werd.

Halverwege de eerste helft kopte Valerie Gauvin Frankrijk op 1-0, ware het niet dat ze de Braziliaanse keepster Barbara aanviel en de goal na gebruik van de VAR afgekeurd werd. Kort voor rust kon Gauvin alsnog juichen: Barbara verkeek zich op een pass van Kadidiatou Diani en Gauvin maakte 'm af.

Cristiane zag de gelijkmaker via keepster Sarah Bouhaddi op de lat eindigen, Wendie Renard weigerde Frankrijk met een kopkans op 2-0 te zetten. Na ruim een uur trok Thaisa de stand dan toch gelijk, hoewel de grensrechter vlagde voor buitenspel. De VAR kwam er weer aan te pas en bleek wederom een prima toevoeging: het was duidelijk geen buitenspel en het stond 1-1.

Niet veel later dacht Tamires de 1-2 te maken, maar dat was overduidelijk wél buitenspel. Vroeg in de verlenging ging topscorer Cristiane er met een knieblessure af bij Brazilië, vroeg in de tweede helft tikte Amandine Henry een vrije trap van Amel Majri binnen: 2-1 en daarmee was het Braziliaanse verzet gebroken.