NHL: Maple Leafs slaan terug in Battle of Ontario

De ijshockeyers van de Toronto Maple Leafs hebben de Ottawa Senators verslagen in de NHL. In de Battle of Ontario, de onderlinge rivaliteit, staat het voor dit seizoen nu 1-1, nadat de Senators in oktober met 3-5 wonnen in Toronto.

Zach Hyman zette de Maple Leafs na een kleine acht minuten op 1-0, maar Magnus Pääjärvi tekende tien minuten later voor de gelijkmaker. Vroeg in de tweede periode was het Matt Duchene die de Senators op voorsprong zette, maar in een tijdsbestek van vier minuten sloegen de Maple Leafs terug: Andreas Johnsson, Auston Matthews en John Tavares draaiden de boel om naar 4-2.

Vroeg in de derde periode bracht Thomas Chanot weer hoop bij de bezoekers, die dankzij Pääjärvi zelfs weer op gelijke hoogte kwamen. Halverwege de derde periode schoot Morgan Rielly namens Toronto raak en dat bleek de genadeklap: 5-4.

De enige andere wedstrijd van de avond ging tussen de New York Rangers en de Boston Bruins, wat na shoot-outs een overwinning opleverde voor de Rangers: 4-3.

Maple Leafs - Senators (Bron: YouTube)