Griekse politie: toch geen Ajax-hooligans op de vuist in Athene

Er wordt dinsdagavond in Athene weer gevoetbald in de Champions League: AEK Athene krijgt bezoek van Ajax, maar 'fans' van de Amsterdammers hebben zich in de nachtelijke uren alvast opgewarmd voor het duel.

Een forse groep van het criminele tuig begaf zich in de nacht van maandag op dinsdag in de Griekse hoofdstad. Naar verluidt trok men samen op met criminelen die het Poolse Cracovia vertegenwoordigden, net als uitschot van Panathinaikos, de Atheense aartsvijand van AEK. De AEK-criminelen stonden gelukkig ook niet alleen: zij kregen dan weer hulp van hun Wit-Russische vriendjes van Dinamo Minsk, die ook wel een vechtpartij konden gebruiken.

Men trok door de stad om gezellig wat koppen van de tegenstanders in elkaar te beuken, want volgens dit soort randfiguren hoort dat bij sport. Het is nog niet bekend hoeveel arrestaties er verricht zijn onder de zogenaamde supporters, die willens en wetens hun 'favoriete' club in de problemen brengen.

Als Ajax het duel (18.55 uur) wint, mag de losgeslagen horde ook na de winterstop nog achter de Amsterdamse voetballers aan reizen door Europa, want dan is overwintering in de Champions League zeker.

Ajax kreeg vorige week nog een flinke boete, nadat eenzelfde soort criminelen zich rondom de wedstrijden tegen Benfica weer eens niet kon gedragen. De club kreeg een voorwaardelijke straf van één uitwedstrijd zonder publiek, maar dan moeten ongeregeldheden wel ín het stadion plaatsvinden.

Update 21.52 uur
Het heeft er alle schijn van dat er toch geen Ajax-hooligans bij de vechtpartijen betrokken zijn geweest. Daar werd aanvankelijk door diverse media over bericht, maar de Griekse politie heeft tegenover onder meer Nu.nl niet kunnen bevestigen dat er mensen bij betrokken waren die zich fan van Ajax noemden. 

Uiteindelijk ging het vechten naar alle waarschijnlijkheid vooral tussen de 'stoere' kern van Panathinaikos en AEK Athene. Lieden die zich aan Panathinaikos gelieerd voelen escorteerden wel Ajax-fans bij het ophalen van de kaartjes voor de wedstrijd.

Een gezellig samenzijn voor de wedstrijd (Bron: YouTube)