Ajax naait FC Twente als een baas

De Enschedese voetbalclub FC Twente rekende zich al rijk, nadat Ajax de miljoenentransfer bekendmaakte van de Servische international en voormalig FC Twente-speler Dusan Tadic. Helaas, voor de in financiële moeilijkheden bevindende club uit de Jupiler League, deed Ajax zijn sportieve plicht...althans, volgens de aanhangers van de "Twente-had-allang-in-de-Jupiler-League-moeten-spelen" stelling.

De Tukkers zouden namelijk een percentage krijgen van het verschil tussen het aankoopbedrag van Ajax en de som waarvoor zij Tadic in 2014 zelf verkochten aan Southampton. Dat bedrag was dertien miljoen euro en het gerucht ging dat Ajax meer dan zeventien miljoen euro voor de 29-jarige buitenspeler zou betalen aan Southampton, gelijk aan de gelimiteerde transfersom die in het contract van Tadic stond vermeld.

Helaas voor Twente hadden Southampton en Ajax geen zin om geld af te dragen aan de Tukkers en samen besloten zij dat de Amsterdammers Tadic over mochten nemen voor iets minder dan dertien miljoen euro. Het resterende deel van de transfersom, dat volgens contract toch al naar Tadic zou gaan, zou Ajax dan gedurende vier jaar zelf aan Tadic betalen, in de vorm van salaris.

Twente krijgt nu dus geen rode cent en nadat vanmiddag al bleek dat ze in ernstige financiële nood verkeren, zou het mislopen van dit bedrag nog best wel eens een grote druppel zijn in een emmer die voor de oud-kampioenen snel dreigt over te lopen.

Ajax spreekt in hun persbericht trouwens van een transferbedrag van ruim elf miljoen euro, exclusief bonussen.

Ajax naait FC Twente als een baas (Pro Shots / Stanley Gontha)
Ajax naait FC Twente als een baas (Pro Shots / Stanley Gontha)