Netflixbaas ontslagen om 'nigger'

Laat het maar aan de Verenigde Staten over om boos te zijn over helemaal niks. Netflix heeft, ironisch genoeg, zijn chief communication officer (hoofd communicatie) ontslagen om zijn manier van communiceren.

We weten inmiddels allemaal dat 'nigger' een gevoelig woord is, zeker in de Verenigde Staten. Jonathan Friedman, CCO van Netflix, wist dit ook. Daarom heeft hij het besproken in een meeting met PR-staf over woorden en uitdrukkingen die gevoelig liggen.

Friedman was denkelijk even vergeten dat hij blank is dus dan mag je niet zeggen dat 'nigger' gevoelig ligt, dan moet je zeggen dat 'het Woord dat niet genoemd mag worden' gevoelig ligt. Veel mensen waren dan ook diep geschokt, maar het wordt nog veel erger.

Drie maanden later had hij een bijeenkomst met zwarte werknemers binnen Netflix (nee, zo'n groep voor blanke werknemers bestaat niet want dat zou racistisch zijn) en daar heeft hij het niet over het incident gehad. Nou, dan interesseert het je ook geen reet toch? Dat is wel zo erg dat je ontslag verdient.

Het was inderdaad reden genoeg voor CEO Hastings om hem de laan uit te gooien. Hastings: 'For non-Black people, the word should not be spoken as there is almost no context in which it is appropriate or constructive (even when singing a song or reading a script). There is not a way to neutralize the emotion and history behind the word in any context. The use of the phrase “N-word” was created as a euphemism, and the norm, with the intention of providing an acceptable replacement and moving people away from using the specific word.' De volledige memo waarin hij het ontslag aankondigt, vind je in de bron

Of uw trouwe verslaggever na deze titel ook de laan uit wordt gestuurd, is nog even afwachten.