Tennisster Bouchard: "Mijn kont doet pijn"

De Belgische tennissers David Goffin en Elise Mertens hebben hun derde en laatste duel gewonnen in de Hopman Cup, het toernooi voor landenteams van één man en één vrouw.

In het Australische Perth begon Mertens met een 6-4, 6-4 zege tegen de Canadese Eugenie Bouchard. Die raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd, zo vertelde ze na afloop: "Mijn kont doet pijn", liet Bouchard in duidelijke taal weten. "Ik denk dat ik er een spiertje verrekt heb, ik voelde het vooral bij mijn backhand en bij de landing na een service. Ik ga nu naar de fysio en denk niet dat het al te erg is, maar het deed tijdens de wedstrijd wel steeds meer pijn."

Bouchard vliegt vrijdagavond in principe naar Hobart, waar ze mee hoopt te doen aan het WTA-toernooi aldaar. Of haar deelname daar nog doorgaat weet de Canadese niet, maar ze zegt wel hoop te hebben om later in de maand de Australian Open te spelen. "Je verrekt zo vaak wel eens ergers een spiertje, maar op deze specifieke plek heb ik dat nog nooit gehad. Maar goed, ik heb nog goede hoop."

Na Mertens' zege was het de beurt aan Goffin, die eveneens in twee sets afrekende met Vasek Pospisil: 6-2, 6-4. Bouchard besloot het dubbelspel vervolgens niet te spelen en werd vervangen door de lokale tiener Maddison Inglis, die eerder bij Japan ook Naomi Osaka al verving. Samen met Pospisil wist de jonge Inglis zowaar te winnen van Mertens en Goffin, maar aangezien Bouchard niet speelde, ging de officiële winst gewoon naar België.

De Belgen moeten nu afwachten op het resultaat van de wedstrijd tussen Duitsland en Australië. Als Australië wint, gaan de Belgen naar de finale tegen Zwitserland, anders staat Duitsland in de eindstrijd.