Schaken reageert: "Ik ben geen homofoob"

Ruben Schaken heeft via Instagram gereageerd op de commotie die ontstond naar aanleiding van zijn uitlatingen over homoseksuele teamgenoten.

De voormalige buitenspeler van Feyenoord en ADO Den Haag kwam onder vuur te liggen vanwege zijn biografie Einde aan de Bullshit. Daarin vertelt hij dat hij op een bepaald moment ontdekte dat twee van zijn ploeggenoten bij Feyenoord homo waren.

"Ik keek vanaf dat moment toch anders naar die gasten", zo wordt Schaken geciteerd. Hij zei verder dat hij het 'niet zou omarmen' als voetballers uit de kast komen. "Ik distantieer me ervan, omdat ik er liever niet mee word geassocieerd. Ik houd me er niet mee bezig." In het boek staat verder te lezen: "Ik zou hem ook niet plagen of veroordelen. 'Vrienden' zijn is een groot woord, het is gewoon een collega. Je weet nooit wanneer hij zijn kunstjes flikt."

Op Instagram reageert de 35-jarige Amsterdammer op alle ophef die is ontstaan. "De media hebben 'dat' in een verkeerde context geplaatst, met een grote kop dat ik 'homofoob' ben. Ik weet gelukkig hoe machtig de media zijn en altijd op zoek gaan naar sensatie, wat al snel een eigen leven kan gaan leiden. Allereerst heb ik respect voor ieder mens, ongeacht ras, geaardheid of wat dan ook. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn. In mijn familie zitten ook homoseksuelen en dat hebben wij geaccepteerd en dat leer ik mijn kinderen ook."

Volgens Schaken staat in zijn boek niks waaruit zou blijken dat hij homofoob. "Integendeel: vorig jaar heb ik nog meegewerkt aan een campagne dat homoseksuelen zichzelf moeten en kunnen zijn. Men mag mij veroordelen op de dingen die in mijn boek staan. Dat kan ik hebben, maar van de homoseksuelen blijven we af... Verder wil ik er geen aandacht meer aan besteden en heb ik hierbij mijn versie gegeven."

 

Even voor de duidelijkheid: Gisteren vroeg een van mijn kinderen: “Pap wat is een homofoob?”Waarop ik antwoordde:” iemand die tegen homoseksuelen is”. Mijn zoontje vroeg mij: “Waarom zeggen ze dat over jou’? De media heeft dat in een verkeerde context geplaatst en een grote kop dat ik “homofoob” ben. Ik weet gelukkig als ex-voetballer hoe machtig de media is en altijd op zoek gaat naar sensatie wat al snel zijn eigen leven kan gaan leiden. Allereerst heb ik respect voor ieder mens ongeacht ras, geaardheid of wat dan ook. Iedereen heeft recht om zichzelf te zijn. In mijn familie zitten ook homoseksuelen en dat hebben wij geaccepteerd en dat leer ik mijn kinderen ook. In mijn boek staat niks waaruit blijkt dat ik een “homofoob” ben. Integendeel vorig jaar nog meegewerkt aan een campagne dat homoseksuelen zichzelf moeten en kunnen zijn. Men mag mij veroordelen met de dingen die in mijn boek staan. Dat kan ik hebben maar van de homoseksuelen blijven we af... Verder wil ik er geen aandacht meer aan besteden en heb ik hierbij mijn versie gegeven. Ruben Schaken

A post shared by Ruben Schaken (@rubenschaken) onNov 30, 2017 at 12:58am PST