Apple komt met nieuwe iPad Pro

Apple heeft vandaag een nieuwe 10,5-inch iPad Pro en een nieuwe 12,9-inch iPad Pro geïntroduceerd. Beide modellen hebben een display met ProMotion-technologie.

De randen van het nieuwe 10,5-inch model zijn met bijna 40 procent teruggebracht. De tablet weegt minder dan 500 gram. De iPad Pro-modellen hebben dezelfde camera’s als iPhone 7: een 12-megapixel camera met optische beeldstabilisatie en een 7-megapixel FaceTime HD-camera.

Het Retina-display van iPad Pro is vernieuwd en is nu voorzien van ProMotion, een technologie die een refresh-rate tot 120 Hz mogelijk maakt. Daardoor verloopt het scrollen vloeiender en reageert alles sneller. De Apple Pencil werkt bijvoorbeeld nog sneller met een latency van slechts 20 ms. ProMotion moet voor een nog betere beeldkwaliteit zorgen en vermindert het stroomverbruik door de refresh-rate automatisch aan te passen aan de mate van beweging van de content op het scherm.

"Dit zijn verreweg de snelste iPads die we tot nu toe hebben gemaakt. Ze bevatten een uiterst geavanceerd display met ProMotion, een krachtige, nieuwe A10X Fusion-chip en het geavanceerde camerasysteem van iPhone 7", zegt Greg Joswiak, vice president Product Marketing van Apple. "In combinatie met iOS 11 zorgen deze nieuwe iPad Pro-modellen voor compleet nieuwe gebruiksmogelijkheden."

iOS 11 dat vanaf dit najaar beschikbaar is bevat nieuwe features voor iPad:

  • Een nieuw, aanpasbaar Dock waarmee je direct bij je meest gebruikte apps en bestanden kunt, ongeacht in welk app je bezig bent.
  • Verbeterde multitaskingfunctionaliteit, waaronder een vernieuwde App Switcher die Spaces in iOS introduceert. Daardoor schakel je makkelijker tussen actieve apps, ook als je er twee tegelijk geopend hebt in Split View. Bovendien werkt dit ook in Slide Over.
  • De Bestanden-app, die alles netjes bij elkaar houdt, ongeacht of de bestanden lokaal, op iCloud Drive of in Box, Dropbox of een andere cloudservice staan.
  • Multi-Touch Drag & Drop waarmee je tekst, foto’s en bestanden van de ene app naar de andere kunt verplaatsen.
  • Een nieuwe documentenscanner in Notities, waarmee je documenten van één of meer pagina’s kunt scannen. Om de leesbaarheid te vergroten, worden eventuele schaduwen verwijderd en past de scanner filters toe.
  • Nauwere integratie met Apple Pencil, zoals de mogelijkheid om iets te tekenen bij tekst die je in Notities en Mail schrijft, de Direct markeren-feature waarmee je makkelijk een document ondertekent, een pdf annoteert of op een schermafbeelding tekent, en het nieuwe Direct noteren, dat Notities opent vanaf het toegangsscherm zodra je met Apple Pencil op het display tikt. En wil je even snel naar handgeschreven tekst of tekens zoeken, dan kan dat met de nieuwe Handgeschreven tekst zoeken-feature.

De 10,5-inch iPad Pro is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs, goud en roségoud. Het 64-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 739 en het 64-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 899. De 12,9-inch iPad Pro is verkrijgbaar in zilver, spacegrijs en goud. Het 64-GB Wi-Fi-model is verkrijgbaar vanaf € 909 en het 64-GB Wi-Fi + Cellular-model vanaf € 1069.

iPad Pro (Foto: Apple)